De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 23 maart

Archief

De artikelen van zaterdag, 18 januari 2014.

Economiezaterdag, 18 januari 2014

Loekie Flengte gratis in winkelpand

Gorredijk | Loekie Flengte heeft Win je Winkel in Gorredijk gewonnen. Aan de Hoofdstraat 19 mag ze haar winkel Crea Uniek gaan inrichten. Ze tekent een contract voor twee jaar, maar het eerste halfjaar is gratis. Dat is te danken aan het initiatief Boost Gorredijk, dat een wedstrijd uitschreef onder ondernemers, met als doel de leegstand in het centrum te verlichten.

Hoofdartikelzaterdag, 18 januari 2014

Voorgangers, de paus en hun boodschap

Er zijn vast voorgangers - predikanten, pastoors en anderen - die moeite hebben met de tamelijk massale aandacht en waardering voor de paus. Wat doet hij anders en beter dan al die voorgangers die voor steeds legere kerken staan te preken?

Regiozaterdag, 18 januari 2014

Terschelling krijgt nog veel geld van EVT

Terschelling | De financiële nood bij Eigen Veerdienst Terschelling (EVT) lijkt bijzonder hoog. Niet alleen kunnen annuleringen door passagiers niet worden terugbetaald, zoals gisteren in deze krant stond, ook bij diverse grote crediteuren staat het bedrijf in het krijt. De gemeente Terschelling heeft nog vorderingen van ten minste 70.000 euro. Het gaat hier grotendeels om gemeenschapsgeld, dat door EVT al sinds begin vorig jaar wordt achtergehouden.

Regiozaterdag, 18 januari 2014

2479 obstakels voor Friese fietsveiligheid

Leeuwarden | Vrijwilligers van de Fietserbond hebben het afgelopen jaar in Fryslân 2479 knelpunten voor de fietsveiligheid gevonden. De fietsersbond heeft de knelpunten in kaart gebracht vanwege het toenemende aantal eenzijdige ongevallen waarbij fietsers zijn betrokken.

Regiozaterdag, 18 januari 2014

Na dertig jaar komt er een einde aan een begrip in Stiens en omgeving

Stiens | Wie nog wil genieten van geroosterd spek, de specialiteit van Chinees Indisch restaurant Azië in Stiens, moet snel zijn. Het echtpaar Weng en Kim Kah uit Stiens trekt op 31 januari de deur van het restaurant voorgoed achter zich dicht.

Regiozaterdag, 18 januari 2014

Tegenpolen in de bres voor windenergie

Reduzum | Drie belangenorganisaties die op het eerste gezicht niet direct hetzelfde doel hebben, zetten zich gezamenlijk in voor windenergie in Fryslân. Het Platform Duurzaam Fryslân, de Stichting Hou Fryslân Mooi en de Friese Milieu Federatie trekken gezamenlijk op om de doelstelling van 530 megawatt (MW) windenergie in 2020 te halen.

Geloof & Kerkzaterdag, 18 januari 2014

Hoe verkoop je de kerk op de markt van welzijn en geluk?


Geloof & Kerkzaterdag, 18 januari 2014

Arbeidspastoraat DISK stopt

Den Bosch | Het arbeidspastoraat DISK stopt na bijna 42 jaar. De reden is een tekort aan geld. De Dienst in de Industriële Samenleving vanwege de Kerken (DISK) ondersteunt het oecumenisch arbeidspastoraat van zeven kerkgenootschappen, waaronder de Protestantse Kerk in Nederland en de Rooms-Katholieke Kerk.

Sportzaterdag, 18 januari 2014

Vrouwen Heerenveen in Eindhoven langs PSV

Eindhoven | Het vrouwenteam van sc Heerenveen is 2014 goed begonnen. De uitwedstrijd in de BeNeLeague tegen PSV werd met 2-5 gewonnen. Na een half uur spelen keken de Friese vrouwen tegen een 2-1 achterstand aan, nadat Yvonne Ploeg de Friezinnen nog op voorsprong had gebracht. Met twee treffers zorgde Vivianne Miedema al voor de pauze voor de ommekeer (2-3). Via een eigen doelpunt en het 26e competitiedoelpunt van topscorer Miedema werd het 2-5.

Sportzaterdag, 18 januari 2014

Fries en Limburgs volkslied in Heerenveen

Heerenveen | Voorafgaande aan de wedstrijd sc Heerenveen - Roda JC zal vanavond door de Harmonie uit Akkrum niet alleen het Fries, maar ook het Limburgs volkslied (Bronsgroen eikenhout) worden gespeeld. Wim Anker diende daartoe een verzoek in bij de KNVB en Heerenveen, omdat dirigent Jos Zegers van de Harmonie afkomstig is uit Kerkrade en supporter van Roda JC is. Voor de bekerfinale van 1997 in de Kuip tussen de twee clubs werden de beide volksliederen ook gespeeld.

Sportzaterdag, 18 januari 2014

Pereira voelt zich op alle plekken snel thuis

Leeuwarden | Kaapverdiaans en Arubaans. Opgegroeid in Nederland. Gespeeld in Bulgarije. En op meerdere plaatsen inzetbaar. Zie daar, Marlon Pereira in veertien woorden. Veelzijdig mens, veelzijdig verdediger. En morgen basisspeler van SC Cambuur in het thuisduel met Go Ahead Eagles.

Sportzaterdag, 18 januari 2014

Van Basten wil de goede lijn doortrekken

Heerenveen | Eerder dit seizoen eindigde de uitwedstrijd in Kerkrade in een 3-3 gelijkspel. Vorig seizoen werd het zelfs 4-4 in het Abe Lenstrastadion dus het beloofd een interessant duel te worden. ,,Het is een goede ploeg die lastig in te schatten is”, vindt Van Basten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties