De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 20 april

Archief

De artikelen van donderdag, 17 juli 2014.

Economiedonderdag, 17 juli 2014

Concurrenten worden partners op Welcome to the Village

Leeuwarden - Met zijn vieren staan ze bij een constructie van steigerhout en pallets, de Leeuwarder horecaondernemers Jeroen Meppelink, Menno Feenstra, Michelle Beerstra en Willem Schaafsma. Samen buigen ze zich over de vraag of er nog ruimte is voor een tap en hoe het terras precies wordt ingericht. ,,Het komt wel goed", merkt Menno Feenstra op. Voor het eerst werken ze samen, de eigenaren van Sems restaurant en wijncafé, speciaalbier café De Markies en biologisch restaurant Eindeloos. Op Welcome to the Village bieden ze een 'Bier en Spijs' en een 'Wijn en Spijs' arrangement aan.

Hoofdartikeldonderdag, 17 juli 2014

EU kan euroscepsis Britten niet negeren

De Britse premier David Cameron zal gisteren nog meewariger dan gewoonlijk bekeken zijn door zijn Europese collega's in Brussel. Cameron, die toch al niet bekend staat warme gevoelens te hebben voor de Europese Unie, gaf deze week zijn kabinet een koers die nog verder van Brussel vandaan gaat.

Hoofdartikeldonderdag, 17 juli 2014

Een bladzijde die niet meer valt om te slaan

Daar waren ze weer, in de media: de tijdbalken met data en incidenten rond de Bosnische enclave Srebrenica. En daar waren ze weer: de bekende foto's. Van Karremans die het glas heft met Mladic. Van Dutchbatters die toekijken hoe vrouwen en kinderen van mannen worden gescheiden, van het wegvoeren van 'weerbare' mannen uit de Nederlandse compound Potocari, van premier Kok en kroonprins Willem-Alexander die Dutchbatters bedanken voor bewezen diensten, van de lijken langs de kant van de weg. Gebeurtenissen die in het collectieve geheugen staan gegrift.

Regiodonderdag, 17 juli 2014

Aanpak van knooppunt Joure mag doorgaan

Joure - De reconstructie van het knooppunt Joure kan doorgaan. Dat heeft de Raad van State bepaald. Een aantal grondeigenaren had bezwaar gemaakt tegen het tracébesluit.

Regiodonderdag, 17 juli 2014

Grote kroosvaren rukt op en verstikt vissen

Leeuwarden - De grote kroosvaren rukt op in Leeuwarden en elders in de provincie. De plant hoort niet in Nederland voor te komen. Hij is in het water beland door toedoen van aquarium- en vijverbezitters. Die kopen de plant in de dierenspeciaalzaak omdat hij er leuk uitziet in de vissenbak of in de vijver. Maar omdat het kroos snel woekert en alles overdekt, willen ze er na een tijdje vanaf. Vaak gooien ze het overtallige kroos dan in sloten, grachten of ander open water.

Regiodonderdag, 17 juli 2014

Leeuwarden zette zelf zaag in speelbomen

Leeuwarden - Het was geen vandaal of houtdief die een speelconstructie in de Bloemenbuurt in Leeuwarden heeft vernield. De gemeente Leeuwarden heeft zelf de boomstammen - een zogenaamde heksenkring - laten stukzagen. Binnen de gemeente was dat echter niet goed geregistreerd. Een en ander kwam gisteren aan het licht, vlak voordat de gemeente aangifte wilde doen van vernieling.

Regiodonderdag, 17 juli 2014

20 procent van recreatiewoningen Burdaard verkocht

Burdaard - De bouw van recreatiepark Waterrijck in Burdaard is gisteren officieel begonnen met het slaan van de eerste paal door burgemeester Wil van den Berg van Ferwerderadiel. Het recreatiepark wordt op de braakliggende grond bij het terrein van de jachthaven en de camping aan de Dokkumer Ee gebouwd.

Regiodonderdag, 17 juli 2014

Zorggarant overgenomen

Drachten - Stichting Zorggarant Thuiszorg Noord-Nederland is per 1 juli overgenomen door Arlero Thuiszorg. Dat meldde Arlero gisteren. Zorgorganisatie Arlero heeft het hoofdkantoor in Assen.

Regiodonderdag, 17 juli 2014

Hitte: drink minstens twee liter water

Leeuwarden - De komende dagen kan het op veel plaatsen in Nederland tropisch warm worden, met temperaturen boven de 30 graden. Voor veel mensen een prettig vooruitzicht, maar verschillende organisaties waarschuwen voor de hitte. Van een hittegolf in Fryslân is nog geen sprake. Dan moeten er in een periode van vijf dagen van minimaal 25 graden overdag, ook drie dagen zijn van meer dan 30 graden Celsius.

Geloof & Kerkdonderdag, 17 juli 2014

Paus Franciscus op de koffie bij evangelische pastor

Volgende week zaterdag, 26 juli, gaat paus Franciscus op de koffie bij zijn oude kennis en goede vriend Giovanni Traettino, een evangelische pastor in Caserta, even ten noorden van Napels. Het wordt een bliksembezoek; 'een ochtend hooguit', laat de Vaticaanse woordvoerder pater Lombardi weten. 'En nog wat', benadrukte hij, 'het wordt een eenvoudig, strikt privé-bezoek.' Gewoon, op de koffie, de kerk bekijken, even bijpraten en weer weg.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties