De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 24 april

Archief

De artikelen van dinsdag, 17 mei 2016.

Hoofdartikeldinsdag, 17 mei 2016

Europa moet Grieken een uitweg bieden

De Griekse schuldencrisis is terug. Of beter gezegd, de problemen waren niet opgelost maar werden tijdelijk overvleugeld door de vluchtelingencrisis. Nu de migratiestroom aan banden is gelegd, voorlopig althans, staat de aanpak van de enorme schuldenberg van Griekenland weer hoger op de agenda van de Europese regeringsleiders.

Regiodinsdag, 17 mei 2016

Actie voor dekkend Fries reanimatie-netwerk

Leeuwarden - De kans om een hartstilstand te overleven, ligt in Fryslân naar schatting op 17 tot 18 procent. Dat is 8 procent lager dan in bijvoorbeeld Twente. De reden: daar zijn meer burgerhulpverleners (bhv’ers). Momenteel zijn er ruim zesduizend Friese bhv’ers aangemeld bij Hartslagnu. Erwin Duursma van Stichting Fryslân Hartveilig hoopt dit aantal te hebben verdubbeld in 2018.

Sportdinsdag, 17 mei 2016

Max en het kleine jongetje in de klas

Lost for words. Het had de titel van een songfestivallied kunnen zijn. Het was echter ook het gevoel dat overheerste nadat Max Verstappen de Formule 1 Grand Prix van Spanje won. Een historische prestatie, een feel good-movie die zijn weerga niet kent. Want waar zaten we zondag met 1,1 miljoen Nederlanders - wielrennen in de Giro trok slechts 700 duizend - naar te kijken?


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties