De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 25 april

Archief

De artikelen van zaterdag, 17 mei 2014.

Hoofdartikelzaterdag, 17 mei 2014

Een kleitablet, Genesis en een synode

Het is voor sommige christenen een moeilijke tijd. Bijvoorbeeld voor de leden van de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt. De synode van deze kerken buigt zich over de vraag of vrouwen een kerkelijk ambt mogen vervullen, bijvoorbeeld dat van ouderling of diaken. In de meeste kerken is deze vraag een gepasseerd station: waarom zouden vrouwen géén ambtsdrager mogen worden?

Regiozaterdag, 17 mei 2014

Deel toeristen blijft weg door windpark bij Makkum

Onderzoek

Regiozaterdag, 17 mei 2014

Annemari (20) uit Warten kan nooit meer eten

De twintigjarige Annemari Talsma uit Warten kan vrijwel niet eten. Een bacterie heeft de spieren van haar maag lamgelegd. Ze leeft nu op sondevoeding. ,,Ik genietsje fan de lytse dingen dy’t ik wol kin. Ik klinkt as in klisjee, mar it is echt sa.”

Regiozaterdag, 17 mei 2014

Fries onderwijs sceptisch over bijstelling 1040 urennorm

Leeuwarden | Middelbare scholen mogen flexibeler omgaan met het aantal uren dat ze lesgeven. Hierdoor kan er beter worden ingespeeld op de individuele behoeftes van leerlingen. Dat is het gevolg van de wet Modernisering Onderwijstijd, waarmee de ministerraad gisteren akkoord is gegaan.

Sportzaterdag, 17 mei 2014

Galama mist seizoen door herniaoperatie

Leeuwarden | Het Friese fierljeppen moet het dit seizoen stellen zonder topklasser Ysbrand Galama. De ljepper uit It Heidenskip bevestigde gisteren desgevraagd dat hij vanwege een hernia dit jaar niet in actie komt. Galama wordt binnenkort geopereerd. Het nieuwe fierljepseizoen, dat qua opzet enkele noviteiten kent, begint vandaag met een wedstrijd in Buitenpost.

Sportzaterdag, 17 mei 2014

Leeuw van Leeuwarderadeel doet lekke band vergeten

Een paar kreten richting organisatiewagen, een klopje op de schouder van een oude bekende en een buiging over het dranghek als de renners passeren: Siebe Bijma kan én mag niks missen van de eerste editie van de Leeuw van Leeuwarderadeel in Stiens. Als de renners voorbij zijn, doet de 69-jarige organisator een stapje terug, terwijl hij door de finishstraat tuurt. Weemoed vermengd met trots: ,,In 1985 werd hier voor het laatst een echt wielercriterium verreden.”

Sportzaterdag, 17 mei 2014

De Jong kijkt tevreden terug op cursus: heel erg leerzaam

Leeuwarden | Met een eindgesprek dat een uur duurde, kwam er gistermiddag voor Henk de Jong letterlijk en figuurlijk een geslaagd einde aan de cursus Coach Betaald Voetbal. De oefenmeester uit Drachten kan daardoor definitief hoofdtrainer van SC Cambuur blijven. De Jong kijkt met een goed gevoel terug op de cursus, zei hij gisteren in een reactie. ,,Je leert er op alle fronten iets van. Het was een geweldige cursus.”

Sportzaterdag, 17 mei 2014

Heerenveen vult vacatures verder in

Heerenveen | Na de recente ontslagronde is sc Heerenveen achter de schermen druk bezig de begeleidingsstaf opnieuw vorm te geven. Steven Edelenbos wordt als herstel- en krachttrainer de opvolger van Jelmer Siemons. Daarnaast is de club dichtbij het aantrekken van Eric Boersma voor de sociaal-maatschappelijke begeleiding van jonge voetballers. Die taken werden eerder deels door Pieter Busscher uitgevoerd. Onlangs sprak de spelersgroep haar zorgen uit over het feit dat Busscher net als teammanager Herman van Dijk de laan uit werd gestuurd.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties