De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 19 april

Archief

De artikelen van vrijdag, 17 april 2015.

Economievrijdag, 17 april 2015

Wie een fotoproduct wil, moet direct aan FotoCadeau denken

Kollum - ,,In onze markt kun je je met de inhoud van je website niet onderscheiden. Je moet gevonden worden en daarom moet je de beste sitenamen hebben: zoals fotoophout.nl en fotoopcanvas.nl. Daarbij moet je in Google een autoriteit zijn. Bij de meest gebruikte zoektermen rond fotoproducten hebben we in Nederland 267 keer de nummer 1-positie. Bijvoorbeeld als mensen zoeken op 'foto op hout goedkoop'", vertelt Boersma (41) van het bedrijf uit Kollum, dat hij samen met Marcel Hamstra (32) en Sierk van Lingen (31) runt.

Hoofdartikelvrijdag, 17 april 2015

Politieke berekening bepaalt lot kabinet

Wat te doen met uitgeprocedeerde asielzoekers in Nederland? Moet de overheid hen voorzien van bed, bad en brood? De VVD en PvdA hebben het er maar moeilijk mee. De VVD wil zich houden aan de huidige praktijk: geen bed, bad en brood, tenzij in een uitzetcentrum. De PvdA wil het liefst een praktijk waarin uitgeprocedeerden niet op straat rondlopen en in het park slapen, maar een fatsoenlijk onderkomen hebben.

Regiovrijdag, 17 april 2015

Eerbetoon aan mannen die meehielpen Europa te bevrijden

Workum - Zes grafzerken op de Algemene Begraafplaats van Workum. Lange tijd waren deze stenen de enige zichtbare herinnering aan de omgekomen bemanningsleden van de Lancaster W4888 die op 5 mei 1943 bij de stad neerstortte. Leden van de Werkgroep Lancastermonument Workum vonden dat daar verandering in moest komen. Gisteren - de dag waarop Workum zeventig jaar geleden werd bevrijd - is een herinneringspaneel onthuld, in het bijzijn van nabestaanden.

Regiovrijdag, 17 april 2015

Dat het Fries Museum zó gedragen wordt

Leeuwarden - ,,Ja, ja, ja!" Inge Hekman, medewerkster van het Fries Museum, kan haar blijdschap niet inhouden. Vlak voor het Fries Museum op het Wilhelminaplein in Leeuwarden ziet zij een grote groep mensen aankomen, met taart, fotografen, cameramensen en tv-bekendheid Loretta Schrijver. ,,We hebben gewonnen!", roept ze en haast zich het Fries Museum in, waar haar collega's zich al verzameld hebben in de hal.

Regiovrijdag, 17 april 2015

Je kunt zo veel lekker eten uit de buurt kopen

Leeuwarden - Herman van Vliet wil zo veel mogelijk Friezen laten kennis maken met gezond en lokaal geproduceerd voedsel. Met zijn Citroën HY foodtruck trekt hij in vijf dagen langs vijftig biologische bedrijven in de provincie. ,,Het is toch van de gekke dat je bij Ekoplaza maar drie Friese producten kunt kopen?", vindt Doezumer Van Vliet.

Regiovrijdag, 17 april 2015

Kamer wil krimpstatus voor NO-Fryslân

Den Haag - Een grote meerderheid in de Tweede Kamer wil Noordoost-Fryslân de officiële krimpstatus geven. Minister Stef Blok (Wonen) is daar nog steeds geen voorstander van. Dat bleek gisteren tijdens een debat in de vergadering van de algemene commissie voor Wonen en Rijksdiensten van de Tweede Kamer.

Sportvrijdag, 17 april 2015

Gansevoort laatste succescoach in Sneek

Groningen - ,,Het voelt als honderd jaar geleden", zegt Klaas Gansevoort, maar in werkelijkheid is het nog maar 23 jaar geleden dat hij als trainer-coach van de volleybalsters van Avéro Olympus voor het laatst kampioen werd in de eredivisie. Voor de achtste keer in successie. Voor hem zelf was het een mooie primeur, maar geen reden hem op de schouders te hijsen. ,,Er stond echt wat. Ik heb een beetje voortgeborduurd op wat Hans van Wijnen daarvoor had opgebouwd", zegt Gansevoort bescheiden.

Sportvrijdag, 17 april 2015

Cambuur lang zonder geblesseerde Hoefdraad

Leeuwarden - SC Cambuur zal aanwinst Jergé Hoefdraad de eerste maanden van komend seizoen moeten missen. De aanvaller van Almere City scheurde op de training zijn achillespees. Hij is minimaal zes en mogelijk meer maanden uit de roulatie. ,,Ik heb hem meteen gebeld", reageert trainer Henk de Jong. ,,Het is zonde voor ons, maar vooral voor hem. Wij moeten ons nu ook beraden op extra versterking." Hoefdraad tekende in februari voor één seizoen bij Cambuur.

Sportvrijdag, 17 april 2015

De Jong en Dijkhuizen, twee handen op één trainersbuik

Tot en met 2013 troffen SC Cambuur en Excelsior elkaar wel vaker op een vrijdag. Dat was in de eerste divisie. Maar tijden veranderen; beide clubs spelen inmiddels op het hoogste niveau. De één vecht om plaats acht, de ander tegen degradatie. Het duel is dus belangrijk, maar daarnaast ook bijzonder: de huidige trainer van Cambuur treft namelijk zijn gedoodverfde opvolger.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties