De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 21 april

Archief

De artikelen van donderdag, 17 maart 2016.

Economiedonderdag, 17 maart 2016

Innovatie genoeg, maar dan nog een product op de markt krijgen

Leeuwarden - In het geval van zo’n olieramp kan de NHL de verplaatsing van de olievlek in kaart brengen, Stenden Hogeschool de bestrijding van de vervuiling aanpakken en heeft Hogeschool Van Hall Larenstein verstand van het ecologisch herstel.

Hoofdartikeldonderdag, 17 maart 2016

VW-schandaal tussen machten en belangen

Het dieselschandaal dat begon met sommige modellen van Volkswagen en overwaaide naar andere automerken is in ons land al bijna geen nieuws meer. Het schandaal bevestigde de bijna algemene wetenschap dat de opgave van verbruik en uitstoot van auto’s feitelijk een lachertje is. De fabrieksopgaven zijn rooskleuriger dan de cijfers in de praktijk.

Regiodonderdag, 17 maart 2016

Omrop verwacht weinig veranderingen in cluster Noord

Leeuwarden - ,,De folsleine selsstannigens is feitlik passé. Dat is spitich", stelt directeur Jan Koster vast. Met het aannemen van de nieuwe Mediawet worden de regionale zenders ondergebracht in de Regionale Publieke Omroep. De dertien zenders gaan vijf clusters vormen. Samen moet er op die manier uiteindelijk vanaf half 2017 jaarlijks zeventien miljoen euro worden bezuinigd. Voor Omrop Fryslân komt dat neer op 1,3 miljoen euro, een kleine 10 procent van de omzet.

Regiodonderdag, 17 maart 2016

Zelfgemaakt bord waarschuwt hardrijder

Oosterwolde - 'Graag traag, dan zie ik jou graag!’ Dat is de tekst die op een nieuw verkeersbord bij obs Boekhorst in Oosterwolde komt te staan. Zo’n vijftig leerlingen uit groep zes, zeven en acht ontwierpen verkeersborden die ervoor moeten zorgen dat rond school het maximum van dertig kilometer per uur minder vaak wordt overtreden.

Regiodonderdag, 17 maart 2016

Provincie: alternatieven voor De Skieding hebben te veel nadelen

Surhuisterveen - Over de opknapbeurt van de Skieding (N358) wordt al jaren gesproken. Een van de doelen ervan is dat de doorstroming van het verkeer verbetert.

Regiodonderdag, 17 maart 2016

Bezittingen Mata Hari onder hamer

Amsterdam - Bij Veilinggebouw De Zwaan in Amsterdam gaan op 1 april enkele bezittingen van de vermeende dubbelspionne Mata Hari onder de hamer. Het gaat onder meer om twee halskettingen, een pendule, een Chinees marmeren beeld, een miniatuurserviesje, zilveren bestek en een toneelkijker.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties