De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 19 maart

Archief

De artikelen van donderdag, 17 maart 2011.

Cultuurdonderdag, 17 maart 2011

Markante skriuwer Trinus Riemersma (72) ferstoarn

Frentsjer - ,,Santjin jier lyn hie ik der gjin sin oan om dea te gean, no earlik sein noch net. Der binne dingen dy’t my wjerhâlde. Ik ha myn jongste soan tasein dat ik tachtich wurd, dan is hy fiifentritich en moat er syn ferstân ha. Ik ha mei fiifentritich myn ferstân ek krigen. En ik wol myn suster begrave, ik kin it myn suster net oandwaan dat se har jongste broer ek noch te hôf bringe moat, dat is te hurd. En de hűn moat foar my dea-gean, in hűn kin de dea fan syn baas net ferneare. En ik soe takom jier de Slachte ek noch ris rinne wolle en leafst oer fiif jier noch in kear.” Dat skreau Trinus Riemersma amper in moanne lyn yn syn wyklikse kollum yn ’e Leeuwarder Courant. De tasizzing oan syn soan is net slagge. Tiisdeitejűn is Trinus Riemersma ferstoarn, yn ’e âldens fan 72 jier.

Economiedonderdag, 17 maart 2011

Oudere vindt eerder werk in Fryslân en in Zeeland

Zoetermeer - Fryslân en Zeeland zijn in Nederland de regio’s waar mensen van zestig jaar en ouder relatief het gemakkelijkst weer werk vinden na het verliezen van hun baan. Dat blijkt uit een onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek in opdracht voor de Raad voor Werk en Inkomen (RWI). Amsterdam en Twente zijn de regio’s waar het moeilijkst weer werk is te vinden.

Economiedonderdag, 17 maart 2011

Containerlijndienst over water tot aan Groningen

Heerenveen - De containerlijndienst tussen Heerenveen en Rotterdam via water wordt uitgebreid. De binnenvaartverbinding, die afgelopen september van start ging, reikt vanaf deze week tot Groningen. Harlingen Container Lines (HCL) is een samenwerking aangegaan met InterModal Solutions (IMS) uit Veendam dat containers over het spoor vervoert. De bedrijven denken hun klanten in het Noorden meer mogelijkheden te bieden.

Hoofdartikeldonderdag, 17 maart 2011

Gebrek aan menselijkheid...

Overheidsinstanties zouden zich vaker af moeten vragen wat burgers ‘er van vinden’ in plaats van zich aan de juridisch weg te houden. Dat schreef de Nationale Ombudsman, Alex Brenninkmeijer, gisteren in zijn jaarverslag over 2010.

Regiodonderdag, 17 maart 2011

Fryslân houdt 22 miljoen over

Leeuwarden - De provincie Fryslân heeft vorig jaar 22,5 miljoen euro overgehouden. Het grootste deel van dat bedrag (12,8 miljoen euro) bestaat uit niet gebruikte subsidies die terugvloeien in de provinciale kas. Dat staat in de jaarrekening over 2010.

Regiodonderdag, 17 maart 2011

Geen besluit pand Nijlânsdyk

Leeuwarden - De gemeenteraad van Leeuwarden wil nog geen besluit nemen over de toekomst van de oude lts aan de Nijlânsdijk. Het college van B en W wil het gebouw slopen waarin kunstenaars, creatieve bedrijven en jongeren werken en wonen. Het pand is te duur in gebruik.

Regiodonderdag, 17 maart 2011

Eén illegaal ei, één legaal

Hurdegaryp - De 51-jarige Geert Kleinhuis uit Earnewâld heeft gisteren tot twee keer toe het eerste kievitsei van Fryslân gevonden. ’s Morgens rond tien uur was het raak in een maďsland aan de Simmerwei bij Hurdegaryp. Omdat Kleinhuis geen mobiele telefoon heeft, nam hij het ei mee naar huis, waarna zijn vrouw het per sms meldde bij alle instanties. Maar al gauw kwam bericht terug: het ei was illegaal geraapt, want je moet vanaf locatie de vondst melden.

Geloof & Kerkdonderdag, 17 maart 2011

Friese Lord of the Rings in kerk Lollum

Lollum - In de gereformeerde kerk van Lollum vindt zaterdag en zondag voor de vierde keer een muziekmarathon plaats voor Tadzjikistan.

Geloof & Kerkdonderdag, 17 maart 2011

Veertig dagen weg van Jezus volgen

Veertig dagen de weg van Jezus volgen; dat is het doel van het deze maand verschenen boek Hij nam het kruis en ging... Het volgt Jezus op de voet, brengt - voor zover dat mogelijk is - wat Hij de laatste dagen en uren van zijn leven heeft meegemaakt, dichtbij. En de vertaalslag naar het leven van de lezer ontbreekt allerminst.

Sportdonderdag, 17 maart 2011

Steeds harder lopen door de krachten te bundelen

Een felle lentezon, deels verstopt achter een dun wolkendek, staat hoog aan de hemel. Een waterkoude bries waait over de atletiekbaan van AV Heerenveen. Ideale omstandigheden om te trainen, zo luidt de algemene opinie in de kantine waar de jonge atleten van MILA Fryslân zich deze dag hebben verenigd.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties