De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 19 april

Archief

De artikelen van dinsdag, 17 december 2013.

Economiedinsdag, 17 december 2013

Specialisatie is winst én risico in Fryslân

Leeuwarden | Noord-Fryslân en gebieden in Zeeland, Twente, Limburg en het oosten van Groningen lopen het risico om harder te worden getroffen door een economische schok dan andere regio’s. Dat staat in het rapport De veerkracht van regionale arbeidsmarkten van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). Volgens de opstellers is er in deze regio’s sprake van een groeiende specialisatie: ze kenden al een sterke specialisatie en het relatieve belang van de werkgelegenheid in die sectoren is hier in het afgelopen decennium verder toegenomen. Voor werknemers in deze gebieden betekent dit dat bij economische tegenwind relatief minder vervangend werk voorhanden is. De andere kant van het verhaal is dat gespecialiseerde bedrijven vaak langer kunnen blijven bestaan.

Economiedinsdag, 17 december 2013

Goede vooruitzichten voor de landbouw in het komende jaar

Melkveehouders en akkerbouwers gaan in 2014 opnieuw een goed jaar tegemoet. Net als de industrie profiteren veel agrische sectoren van het economisch herstel in de eurozone en nieuw aangeboorde afzetmarkten, schrijft het economisch bureau van ING.

Hoofdartikeldinsdag, 17 december 2013

Minister moet vooral onderhandelaar zijn

Het pensioenakkoord is zo goed als rond, er moet alleen nog een puntje op de i. Dat puntje heeft niets te maken pensioenen of oudedagsvoorzieningen. Het is de uitslag van de stemming in de Eerste Kamer over de Wet maatregelen woningmarkt 2014, kortweg: het woonakkoord. Zonder dat was het akkoord over de pensioenen al lang gesloten.

Regiodinsdag, 17 december 2013

Friese staaldirecteur wordt kamerheer van de koning

Sneek | Geert Jan Douma uit Sneek wordt per 1 januari 2014 de nieuwe kamerheer van de koning in Fryslân. Hij volgt mr. Rienk Wegener Sleeswijk op.

Regiodinsdag, 17 december 2013

Een tafel van een omgewaaide boom uit je eigen straat

Oudebildtzijl | ,,Wat zonde”, dacht Erik Heere uit Oudebildtzijl toen hij zag hoe door de afgelopen storm beschadigde bomen werden verwijderd en vernietigd. ,,In het beste geval wordt het nog verstookt, want dan wordt het tenminste nog gebruikt. Maar het blijft jammer van dat prachtige hout.”

Regiodinsdag, 17 december 2013

Provincie onzorgvuldig in het REC-dossier

Harlingen | Bij het verlenen van een vergunning in 2008 aan afvalbedrijf Omrin voor de Reststoffen Energiecentrale (REC) in Harlingen heeft de provincie Fryslân niet altijd zorgvuldig gehandeld. Dat oordeelt de Noordelijke Rekenkamer, die in opdracht van Provinciale Staten onderzoek heeft gedaan naar het proces van vergunningverlening aan de REC tussen 2006 en 2009. Daarin ging het nodige mis, blijkt uit het gisteren gepresenteerde rapport.

Sportdinsdag, 17 december 2013

Otigba en Ritzmaier voor een competitieduel geschorst

Zeist | Verdediger Kenneth Otigba (sc Heerenveen) en Marcel Ritzmaier (SC Cambuur) zijn door de tuchcommissie van de KNVB voor een wedstrijd geschorst. Otigba moet een duel uitzitten na zijn vijfde gele kaart van het seizoen, afgelopen vrijdag tegen PEC Zwolle. Ritzmaier is automatisch geschorst wegens de rode kaart (tweemaal geel) in de nederlaag tegen Ajax. Het gaat om competitiewedstrijden, niet om bekerduels. Het duo kan daarin morgen gewoon spelen tegen respectievelijk AZ en FC Utrecht.

Sportdinsdag, 17 december 2013

Een gok van 50.000 pond uit pure liefde voor de club

Het loopt qua agenda helemaal uit de hand. Ik probeer er (de wedstrijden van Swansea City, red.) steeds bij te zijn, maar er zijn veel andere verplichtingen. Ik heb een winkel te runnen, ik heb een gezin, ik wil naar wedstrijden in de Premier League, m’n zoon doet het steeds beter in de goal bij RKDEO. Je kunt niet alles en moet keuzes maken.’

Sportdinsdag, 17 december 2013

Vier keer rood, maar een veldslag was het niet

Het was misschien niet veel mensen opgevallen, maar opvallend, dat was het zeker. Het duel tussen zondagvierdeklassers Bakkeveen en Udiros (0-1) eindigde op het veld van die eerste gisteren op bijzondere wijze. Namelijk door vier rode kaarten voor Bakkeveen. Gisteren keken beide trainers terug op het bizarre duel. ,,Een veldslag? Welnee.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties