De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 21 april

Archief

De artikelen van dinsdag, 17 januari 2017.

Cultuurdinsdag, 17 januari 2017

80 Plannen voor Under de Toer

Leeuwarden - Vanuit de hele provincie zijn tachtig plannen ingediend voor Under de Toer, de paraplu voor 30+1 culturele manifestaties rond kerken in 2018. Medio april wordt duidelijk welke projecten in aanmerking komen voor subsidie en begeleiding door Tamara Schoppert en Jos Thie (ex-Tryater). Volgend jaar komt er een bijzondere voorstelling in de Leeuwarder Jacobijnerkerk en worden er in dertig Friese plaatsen opmerkelijke verhalen verbeeld en verteld.

Hoofdartikeldinsdag, 17 januari 2017

Nepnieuws voedt onverschilligheid

Hillary Clinton zit achter de oprichting van Islamitische Staat en loopt aan de leiband van Wall Street. De paus wil dat Donald Trump in het Witte Huis komt. Niemand kan bewijzen dat Donald Trump door dit soort nepnieuws aan de macht is gekomen, maar het heeft ongetwijfeld een belangrijke rol gespeeld.

Regiodinsdag, 17 januari 2017

Verkeerde kleur blauw op huizen in Drachten

Drachten - De monumentale woningen in de Torenstraat in Drachten hebben een veel donkerder kleur blauw op het houtwerk dan het blauw dat van oorsprong, in 1921, op de huizen was aangebracht. Dat blijkt uit een kleuronderzoek van onder meer de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE). De stichting overweegt nu om het oorspronkelijke blauw alvast weer aan te brengen op de toekomstige museumwoning.

Regiodinsdag, 17 januari 2017

Gemeenten te afzijdig bij zorg voor dementie

Drachten - Gemeenten laten het afweten bij de financiering van een nieuwe, provinciaal kenniscentrum voor dementie. ,,Op een enkele gemeente na is het niet gelukt gemeenten erbij te betrekken", stelde Klaas Kuilman van thuiszorg het Friese Land gisteren op een minisymposium over dementie in de Lawei in Drachten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties