De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 24 april

Archief

De artikelen van dinsdag, 16 augustus 2016.

Hoofdartikeldinsdag, 16 augustus 2016

Poetin verrast steeds door onbegrip Westen

Rusland en Oekraďne staan tegenover elkaar in een schimmig conflict over een vermeende Oekraďense infiltratie en het doden van twee leden van de Russische veiligheidsdienst. Oekraďne zou volgens Moskou infiltreren om voorbereidingen te treffen voor aanslagen op de infrastructuur van het schiereiland de Krim. Dat is door Poetin geannexeerd, in 2014.

Regiodinsdag, 16 augustus 2016

Eilanden sluiten zich aan bij nieuw taxiplan

Dokkum - De gemeenten Ameland en Schiermonnikoog willen aanhaken bij de Mobiliteitscentrale Noordoost-Fryslân, het samenwerkingsverband waarmee zes gemeenten het school-, WMO- en regiovervoer in stand proberen te houden. De twee Waddeneilanden sluiten zich aan bij Achtkarspelen, Tytsjerksteradiel, Dongeradeel, Dantumadiel, Ferwerderadiel en Kollumerland.

Regiodinsdag, 16 augustus 2016

Wethouder laakt 'wurggreep´ van regels

Sneek - De overdaad aan regelgeving voor accountants en gemeenten kost de maatschappij onnodig veel geld. Dat zegt wethouder Maarten Offinga van Súdwest-Fryslân. De CDA´er doet een oproep aan het rijk om in te grijpen.

Regiodinsdag, 16 augustus 2016

Fokkers doen massaal hun konijnen weg

Rohel - Friese konijnenfokkers hebben sinds de uitbraak van het besmettelijke konijnenvirus RHD2 massaal afstand gedaan van een aanzienlijk deel van hun konijnen. Dat zegt Ruurd Bosma uit Rohel, bestuurslid van de Friese afdeling van vereniging Kleindier Liefhebbers Nederland (KLN). Sommige fokkers hebben 25 tot 50 procent minder konijnen dan voor de uitbraak. De meeste konijnen worden geslacht.

Geloof & Kerkdinsdag, 16 augustus 2016

Onvoldoende voor Protestantse Kerk als het gaat om stem in debat

Met slecht of minder goed nieuws over jezelf naar buiten komen. De Protestantse Kerk deed het gisteren met de publicatie van resultaten uit een Panelonderzoek van mei van dit jaar.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties