De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 16 april 2016.

Economiezaterdag, 16 april 2016

Aantal bioboeren groeit

Leeuwarden - In het eerste kwartaal van 2016 hebben 108 nieuwe landbouwbedrijven zich geregistreerd bij certificerings- en controle-instantie Skal. Zij willen de overstap maken naar biologische landbouw. Dit is een hoog aantal, vergeleken met de 136 aanmeldingen van heel 2015.

Hoofdartikelzaterdag, 16 april 2016

Vermaak in plaats van goede informatie

Simpel, kort en 'leuk’. Dat lijken de belangrijkste woorden bij veel media. Het publiek moet de dingen direct kunnen snappen. Anders haken ze af, van radio, televisie of krant. En het publiek moet worden vermaakt. Deze overtuiging leidt ertoe dat veel onderwerpen niet of in beperkte mate aan de orde komen.

Regiozaterdag, 16 april 2016

Opknap huurhuizen neemt plek in van nieuwbouw

Leeuwarden - Dat blijkt uit een rondgang van het Friesch Dagblad langs acht woningcorporaties in Fryslân. De uitgaven aan woningverbetering, renovatie en onderhoud stijgen dit jaar met 27 miljoen euro naar bijna een derde van de totale bouwuitgaven. Die zijn in 2016 begroot op 275,4 miljoen euro. Vorig jaar werd nog voor 293 miljoen aan investeringen ingeboekt.

Regiozaterdag, 16 april 2016

Kritiek op testen bij brandweer

Leeuwarden - Door de strenger geworden conditietesten vallen meer brandweervrijwilligers af dan noodzakelijk is. Dat stelt de Vakvereniging Brandweer Vrijwilligers (VBV). De vereniging vindt dat de keuring moet worden aangepast op onder meer lichaamslengte en -gewicht.

Regiozaterdag, 16 april 2016

Fryslân levert niet genoeg asielplekken

Leeuwarden - Friese gemeenten moeten op zoek naar tijdelijke opvangruimtes om asielzoekers te huisvesten. Dat schrijft de zogenoemde Friese regietafel - bestaande uit de voorzitters van de Veiligheidsregio en de Vereniging Friese Gemeenten (VFG), de commissaris van de Koning, het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) en vier burgemeesters - aan alle Friese gemeenten. De regietafel vreest dat de gemeenten niet op tijd plekken voor asielzoekers kunnen realiseren.

Sportzaterdag, 16 april 2016

Anders dan anders kan ook schitterend zijn

Feyenoord, Oranje en misschien wel meer. Oud-Cambuur-speler René van Rijswijk (45) denkt dat zijn loopbaan heel anders was verlopen als hij in zijn jeugd wél op zaterdag had mogen spelen. Toch is hij blij dat hij niet de standaard route volgde.

Sportzaterdag, 16 april 2016

Thorsby: korfbal leuk, maar liever voetbal of bandy

Toen Morten Thorsby (19) in 2014 Stabaek IF verruilde voor sc Heerenveen wist hij één ding zeker: zowel op als naast het veld wachtten hem nieuwe belevenissen en een leerschool. Geen probleem voor de Noorse middenvelder, want hij staat sowieso open voor nieuwe dingen. Dat korfbal daar een van zou zijn, had Thorsby echter nooit kunnen dromen. En dat terwijl die zogenaamd oer-Hollandse sport nota bene Scandinavische roots heeft, zij het in buurland Zweden. Het bijwonen van een wedstrijd van topteam LDODK leerde Thorsby begin dit jaar echter veel. ,,Maar toch heb ik liever voetbal. En bandy, dat ook."

Sportzaterdag, 16 april 2016

Geen 'regenboogveters’ bij Heerenveen, mogelijk ook geen Larsson

Heerenveen - Koud was het niet, maar de zon ontbrak gisteren wel bij de training van sc Heerenveen. Dat was jammer, want in combinatie met de lichte regen die op sportpark Skoatterwâld neerdaalde had dat een regenboog kunnen opleveren. Toch ging het daar na afloop ook over, althans over veters in die kleuren. Enkele spelers van Excelsior dragen ze morgen tegen de ploeg van trainer Foppe de Haan. ,,Wij niet", zei die. ,,Maar ik vind het statement voor homo-acceptatie goed. Iedereen is gelijk."


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties