De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 16 november 2017.

Economiedonderdag, 16 november 2017

Sintrale As snijdt de weidekavel doormidden: alweer verhuizen

Hurdegaryp - Vele hobbels moesten er genomen worden om het melkveebedrijf van de familie De Hoop bij Quatrebras te kunnen verhuizen. De verhuizing was nodig door de aanleg van de Sintrale As. Procedures vertraagden het proces danig, maar volgende maand kan het vee toch over.

Hoofdartikeldonderdag, 16 november 2017

Bespaar oudere werkloze vernedering

Geef werkloze 55-plussers een basisinkomen om een einde te maken aan de bureaucratie en het gevoel van vernedering die komt kijken bij werkloosheid op latere leeftijd. Dat staat in een petitie voor een basisinkomen voor werkloze 55-plussers, die inmiddels door 100.000 Nederlanders is ondertekend. De petitie werd deze week aan de Tweede Kamer aangeboden. De initiatiefnemers stellen voor eerst een proef te doen waarbij 2000 55-plussers 1000 euro per maand krijgen.

Regiodonderdag, 16 november 2017

Statenfracties willen ingreep bij Van Gansewinkel

Drachten - De VVD, de PvdA en de ChristenUnie in Provinciale Staten willen weten waarom er geen extra controles worden uitgevoerd bij afvalverwerker Van Gansewinkel in Drachten. De partijen stellen daarover schriftelijke vragen aan gedeputeerde Michiel Schrier, naar aanleiding van een artikel in het Friesch Dagbla d gisteren.

Regiodonderdag, 16 november 2017

Oproep om intocht Sint leuk te houden

Dokkum - Burgemeester Marga Waanders van Dongeradeel roept voor- en tegenstanders van Zwarte Piet op de landelijke sinterklaasintocht zaterdag in Dokkum niet te verstoren.

Regiodonderdag, 16 november 2017

Zeventien zerken aangetroffen in kerk Lollum

Lollum - De Gręfskriftekommisje van de Fryske Akademy inventariseerde gisteren de grafstenen die bij de restauratie van de kerkvloer aan het licht kwamen. ,,Safolle stiennen yn ien kear, dat is seldsum.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties