De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 24 april

Archief

De artikelen van donderdag, 15 september 2016.

Cultuurdonderdag, 15 september 2016

Westra vraagt geld voor vertaling Tolkien

Lollum - Vertaler Liuwe Westra uit Lollum is een crowdfundingsactie begonnen om het tweede deel van de trilogie In de ban van de Ring te vertalen in het Fries. In 2011 verscheen deel 1, It selskip fan de Ring. Voor De twa tuorren heeft Westra nog geen uitgever. Daarom doet hij een beroep op het publiek voor geld.

Hoofdartikeldonderdag, 15 september 2016

Onzekerheden over ontwikkelingen in EU

De burger kan het niet meer overzien: de ontwikkelingen in de Europese Unie. En het is de vraag of politici het overzicht wél hebben. Het uittreden van Groot-Brittannië heeft een zekere nuancering teweeg gebracht in het denken over de ontwikkeling van Europa. Tot vóór het referendum over Europa dacht vrijwel geen enkele politicus in Europa dat er zo’n referendum in hun land kon komen. Na het referendum denkt vrijwel iedere politicus wel anders: de wens om een Europa-referendum te houden kan ook in andere landen opkomen.

Regiodonderdag, 15 september 2016

Honderd kinderfeestjes gered in Drachten

Drachten - Je bent jarig, maar je kunt geen feestje geven omdat er thuis geen geld is. Het overkomt jaarlijks zo’n honderd kinderen in de gemeente Smallingerland. Vanaf januari verandert dat: de stichting Kinderfeestje Geven zorgt er samen met de Voedselbank voor dat ook kinderen die opgroeien in armoede hun verjaardag met vriendjes en vriendinnetjes kunnen vieren. ,,Mijn vrouw runt een bedrijfje in verjaardagsfeestjes. Twee jaar geleden verzamelde een meisje alle restjes patat en kroketten. Die had ze nodig voor haar ouders, want omdat zij naar het feestje was gegaan en een cadeau had gegeven, was er die dag geen geld meer voor eten." Jarig Straatsma was er danig van onder de indruk en besloot in actie te komen. ,,Ik wil dat kinderen een kinderfeestje kunnen geven. Anders kunnen ze in een isolement terechtkomen en zelf ook niet meer uitgenodigd worden voor feestjes."

Regiodonderdag, 15 september 2016

Commissaris Joan Leemhuis met open armen ontvangen

Leeuwarden - Waarnemend commissaris van de Koning Joan Leemhuis-Stout maakte gistermiddag kennis met Provinciale Staten. Ze wordt met open armen ontvangen in Fryslân.

Regiodonderdag, 15 september 2016

OM wil vijftien miljoen van witwasbankier

Leeuwarden - Het Openbaar Ministerie Noord-Nederland wil vijftien miljoen euro crimineel verkregen geld ontnemen van een echtpaar uit Leeuwarden. Dat bleek gisteren op een regiezitting waar de stand van zaken in witwasonderzoek Arville werd toegelicht. Voor zover bekend gaat het om de grootste ontnemingsvordering ooit in Noord-Nederland. Landelijk zijn veel hogere vorderingen bekend, tot vele honderden miljoenen euro’s.

Regiodonderdag, 15 september 2016

Omwoners sceptisch over aanpak N917

Siegerswoude - ,,Ik vind het maar geldsmijterij" zegt Anton van der Hengel uit Siegerswoude, die aan de op te knappen provinciale weg woont.

Sportdonderdag, 15 september 2016

Iseger en Van der Meulen: Discipline versus talent

Een opslager en een perkspeler die nimmer samen in een vrijeformatiepartuur kaatsten. Talent versus discipline, zou je bij een vergelijki

Sportdonderdag, 15 september 2016

Te Vrede zal binnenkort de trainingen hervatten

Heerenveen - Heerenveen kan binnenkort weer beschikken over Mitchell Te Vrede. De spits verrekte begin augustus een knieband.

Sportdonderdag, 15 september 2016

Kolder gaat Chinese talenten beter maken

Heerenveen - Schaatscoach Peter Kolder (40) uit Heerenveen gaat in China aan de slag als bondscoach van de junioren en neo’s. Kolder heeft een contract getekend tot en met de Olympische Winterspelen van 2022, die in de Chinese hoofdstad Peking plaatsvinden.

Sportdonderdag, 15 september 2016

De ontbrekende schakel zat op de bank

Leeuwarden - Niet Michiel Hemmen, niet Martijn Barto, maar Jergé Hoefdraad startte afgelopen vrijdag bij SC Cambuur in het duel met FC Almere City in de spits. Met succes, want hij was met twee assists en een treffer de absolute uitblinker in de met 4-1 gewonnen thuiswedstrijd. Zat dé spits, om wie moord en brand werd geschreeuwd in Leeuwarden, dan al die tijd op de bank?

Sportdonderdag, 15 september 2016

Geen voetbalfinale voor Witjes en Boersma

Rio de Janeiro - Teddy Witjes uit De Knipe en Stefan Boersma uit Joure zijn er niet in geslaagd om met het Paralympische CP voetbalteam de finale te halen. Oekraïne was in de halve finale met 4-0 te sterk. Oranje strijdt nu vrijdag om het brons tegen Brazilië of Iran.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties