De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 21 maart

Archief

De artikelen van donderdag, 15 mei 2014.

Hoofdartikeldonderdag, 15 mei 2014

Het gaat om de accountant als persoon

Je zult maar accountant zijn in een maatschap van drie of vier mensen. De afgelopen jaren heeft de beroepsgroep vooral negatief in het nieuws gestaan wegens praktijken die, om het maar netjes te zeggen, niet chique waren en vooral werden uitgevoerd door grote accountantskantoren. De meeste ‘kleine jongens’ hebben hun werk netjes gedaan, hebben ook niet zo veel verdiend als de grote jongens onder accountants maar worden wel opgescheept met de effecten van de praktijken die niet deugen. Niet alleen in de beeldvorming, maar ook direct in hun werk: het aantal regels is toegenomen, mede als gevolg van verkeerde praktijken en verder als gevolg van de algemeen toenemende regelzucht. In de praktijk van de accountant leidt dat er onder meer toe dat er zo langzamerhand meer papier nodig is om aan te geven wat buiten de controle van de accountant valt dan wat wel onder de controle valt. En de eisen aan de organisatie die wordt gecontroleerd vragen steeds meer papier.

Regiodonderdag, 15 mei 2014

Politieke twijfel over poppodium Harmoniekwartier

Leeuwarden | Het opstappen van Asteriks en Romein uit de beoogde organisatie van het nieuwe poppodium in het Harmoniekwartier zorgt voor opschudding in politiek Leeuwarden. Waar de wethouders Sjoerd Feitsma en Henk Deinum weigeren te spreken over mislukte gesprekken met beide partners, spreken raadsleden duidelijke taal.

Regiodonderdag, 15 mei 2014

Bezwarenvrees dwingt provincie tot stilstand

Leeuwarden | Boerenbedrijven in de buurt van kwetsbare natuurgebieden hoeven dit jaar niet op een vergunning in het kader van de Natuurbeschermingswet te rekenen, als ze een uitbreiding overwegen waarbij de uitstoot van stikstof toeneemt. De provincie moet wachten op een nieuwe wet over de uitstoot van stikstof. Die zal er waarschijnlijk pas begin 2015 zijn. Dat zei gedeputeerde Johannes Kramer gisteren in de Statencommissie Lân, Loft en Wetter.

Regiodonderdag, 15 mei 2014

Europees onderzoek lyme-vaccin hard nodig

Leeuwarden | Er moet Europees onderzoek komen naar de ontwikkeling van een geneesmiddel voor de ziekte van Lyme. Ook dienen betere testen ontwikkeld en toegepast te worden om de ziekte, die wordt verspreid door besmette teken, te kunnen vaststellen. En er is meer onderzoek nodig naar de eigenschappen van borrelia, de bacterie die verantwoordelijk is voor de ziekte.

Sportdonderdag, 15 mei 2014

Drachten kan zich nog altijd redden van degradatie Hoogersmilde

Hoogersmilde | Drachten heeft nog altijd uitzicht op handhaving in de tweede klasse. Het beslissingsduel om directe degradatie tegen Dwingeloo werd in Hoogersmilde met 4-2 gewonnen.

Sportdonderdag, 15 mei 2014

Geen juridische stappen or sc Heerenveen

Heerenveen | De ondernemingsraad (or) van sc Heerenveen staakt het proces dat bij de Ondernemingskamer van het Gerechtshof in Amsterdam was aangespannen rondom vijf ontslagen die onlangs bij de club vielen. In het belang van de rust en continuïteit bij de club is daartoe besloten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties