De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 19 april

Archief

De artikelen van maandag, 15 december 2014.

Hoofdartikelmaandag, 15 december 2014

Ongelijkheid is reŽle zorg voor samenleving

De Nederlandse samenleving kan worden verdeeld in allerlei groepen: mannen en vrouwen, rijken en armen, werkenden en werklozen, sociaal sterkeren en zwakkeren; oud en jong, hoog opgeleid of laagopgeleid; allochtoon of autochtoon.

Regiomaandag, 15 december 2014

COA wacht azc-plannen gemeente af

Rijs - Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft het besluit van de gemeente De Friese Meren om geen asielzoekerscentrum (azc) in Rijs te vestigen ter kennisgeving aangenomen. De gemeenteraad zette vrijdagavond een streep door de locatie in Rijs, maar wil wel meewerken aan een azc in Joure, Balk of Lemmer.

Regiomaandag, 15 december 2014

Strijd om zorgverzekeringen in Dokkumer binnenstad

Dokkum - Het faillissement van De Sionsberg heeft van Dokkum een slagveld van zorgverzekeraars gemaakt. In het centrum van de stad streden zaterdag De Friesland Zorgverzekeraar, DSW en Beterdichtbij om de gunst van de consument.

Regiomaandag, 15 december 2014

Koopzondag is liberaal en geen sociaal idee

Leeuwarden - De winkeliersverenigingen van De Voorstreek en De Oosterstraten verzetten zich tegen het plan om het aantal koopzondagen in Leeuwarden vrij te geven. Andere verenigingen, zoals die van De Schrans, zijn verdeeld.

Sportmaandag, 15 december 2014

Nog even genieten van RusnŠk in geel-blauw; het kan nu nog

Dat Manchester City-huurling Albert RusnŠk in de winterstop vertrekt bij SC Cambuur, is welhaast zonneklaar. Dat hij dat niet met stille trom zal doen, bewees de Slowaakse rasvoetballer zaterdagavond tegen Go Ahead Eagles. Over betrokkenheid en focus hoeft niemand zich zorgen te maken. Want terwijl RusnŠk zich over zijn nabije toekomst bewust of onbewust in nevelen blijft hullen, doet de Slowaak nog wel gewoon wat hij al sinds zijn komst bij Cambuur deed: belangrijk zijn. Met goed spel, mooie goals of, zoals zaterdag, een combinatie van beide.

Sportmaandag, 15 december 2014

Zakelijk Cambuur is ůůk een goed Cambuur

Deventer | Goed spel wordt vaak gelinkt aan fraaie combinaties, veel kansen en mooie goals. Maar goed spel is ook tactisch de baas zijn, geduld bewaren en op zakelijke wijze drie verdiende punten pakken. Dat laatste deed een slim Cambuur zaterdag bij Eagles: 1-2.

Sportmaandag, 15 december 2014

Uth valt op met twee treffers en laat zich erg gemakkelijk vallen

Met twee treffers bracht Mark Uth zaterdag in Breda zijn totaal dit seizoen op elf doelpunten; hij nestelde zich daarmee weer aan kop van de topscorerslijst. Een positie die de 23-jarige Duitser deelt met Michiel Kramer van ADO Den Haag. In het onderlinge duel mogen beide spelers vrijdagavond gaan strijden wie zich bij het ingaan van de winterstop de winterkoning van de topscorerslijst mag noemen.

Sportmaandag, 15 december 2014

Heerenveen zit er weer wat warmpjes bij

Breda - Voor het eerst sinds negen wedstrijd heeft sc Heerenveen zaterdag in Breda weer eens een broodnodige overwinning gepakt. Hoewel de Friese ploeg zich de laatste weken ondanks het uitblijven van een zege geen crisis wilde laten aanpraten, stond de noodzaak van een driepunter als een paal boven water. Tegen NAC Breda was het eindelijk weer eens zo ver en daardoor zit de ploeg van trainer Dwight Lodeweges er weer wat warmpjes bij.

Sportmaandag, 15 december 2014

Sporttribunaal: 'Uth kan net als Finnbogason topscorer worden in eredivisie'

Mark Uth schoot Heerenveen zaterdag hoogstpersoonlijk naar de 2-0 uitzege op NAC Breda. De spits is bezig aan een goed seizoen en lijkt zijn voorganger Alfred Finnbogason langzaamaan te doen vergeten. Maar cijfers liegen nooit. In zestien duels was Uth elf keer trefzeker en verzamelde Heerenveen 21 punten. De zeventien treffers van Finnbogason leverden vorig jaar na evenveel wedstrijden 23 punten op. Wie is er beter?

Sportmaandag, 15 december 2014

Grote Prijs Franeker als bevestiging van kwaliteit

Franeker - Veel meer nog dan tevreden zijn met de Grote Prijs van Jumping Franeker, was de overwinning zaterdagavond voor Hans de Vries een bevestiging dat hij dit indoorseizoen goed op weg is.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties