De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 15 december 2010.

Cultuurwoensdag, 15 december 2010

‘Jarretank giet faak foar de freondin’

Sinds Strawelte de podia terugveroverde met hun Roeger as froeger-tour is de Friese rockmuziek constant aan het pieken. Inmiddels is het boek van Strawelte definitief gesloten, maar de Friese rockcultuur is voor Poppodium Romein reden genoeg een Friese bandavond te programmeren. Onder andere Jarretank is erbij. Door Sierd van der Bij.

Economiewoensdag, 15 december 2010

Opnieuw staking door werknemers glasproducent AGC

Oosterwolde - Werknemers van glasproducent AGC in Oosterwolde en Tiel gaan hun stakingsacties opvoeren. Vanaf morgenochtend 6.00 uur leggen ze voor 48 uur het werk neer. Dat heeft CNV Vakmensen gisteren aangekondigd. De werknemers begonnen hun actie voor een betere cao vorige week vrijdag met een 24-uursstaking in Oosterwolde. Gisteren volgde opnieuw een 24-uursstaking, toen in zowel Oosterwolde als Tiel.

Economiewoensdag, 15 december 2010

Vakbonden en De Vries Kozijnen eens over sociaal plan

Gorredijk - De Vries Kozijnen in Gorredijk en de vakbonden CNV en FNV zijn het eens geworden over een nieuw sociaal plan. Dat maakte woordvoerster Mirjam Pieters van het CNV gisteren bekend.

Economiewoensdag, 15 december 2010

‘Meer biodiversiteit door eten streek- en seizoensgerechten’

Leiden - De Coalitie Biodiversiteit 2010 begint volgende week een campagne om het eten van streek- en seizoensgerechten te promoten. De organisatie lanceert de website www.biobezig.nl en zet ook sociale media in om consumenten bewuster te laten eten.

Hoofdartikelwoensdag, 15 december 2010

Ziek België...

‘Europas kranker Mann’ - De zieke man van Europa. Dat staat boven het interview in het Duitse weekblad Der Spiegel met voorzitter Bart De Wever van de Vlaams-nationalistische N-VA. ,,België functioneert niet meer, België is een mislukt land”, zegt hij. In het vraaggesprek laat de leider van de grootste Vlaamse partij zich negatief uit over zijn Waalse landgenoten. Vooral de Franstalige socialisten, met wie De Wever al een half jaar onderhandelt over een nieuwe regering, krijgen het te verduren. ,,Na eindeloze politieke conflicten is België de zieke man van Europa. De Walen, vooral de socialisten als sterkste partij, blokkeren alle zinvolle hervormingen.”

Regiowoensdag, 15 december 2010

Groter schip mag niet door Alde Feanen

Earnewâld - De grotere binnenvaartschepen mogen definitief de vaarweg tussen Warten en Drachten niet op. Het is volgens gedeputeerde Adema uit veiligheidsoogpunt niet verantwoord schepen van 110 bij 11,5 meter door de nauwe wateren van natuurgebied De Alde Feanen te laten varen. Doarpsbelang Earnewâld is blij met het besluit.

Regiowoensdag, 15 december 2010

Beroep tegen sluiten keten

IJlst - Een groep van 46 jongeren, jeugdwerkers, ambtenaren en een advocaat uit Wymbritseradiel is gisteren naar Den Haag afgereisd om bij de Raad van State bezwaar te maken tegen maatregelen waardoor hangketen zouden moeten sluiten.

Regiowoensdag, 15 december 2010

Fryslân op zoutrantsoen gezet

Drachten - Vanwege de aanhoudende vorst is de vraag naar strooizout groot. Leveranciers kunnen die vraag niet aan en leveren mondjesmaat. Dat brengt veel Friese gemeenten in de problemen. Zij zijn genoodzaakt alleen op de belangrijke wegen te strooien.

Regiowoensdag, 15 december 2010

Weemoed, een fabel en één lege stoel

Sneek - In de gemeenten Bolsward, Nijefurd en Sneek is gisteren het laatste stukje bestuursgeschiedenis geschreven. Dat ging gepaard met mooie toespraken, het uitreiken van koninklijke onderscheidingen, veel muziek en poëzie. ,,Bodes, bedankt voor alle kopjes koffie!”

Regiowoensdag, 15 december 2010

Nog ’n half jaar voor kanaal Nij Beets

Definitief besluit Polderhoofdkanaal komt voor de zomer

Geloof & Kerkwoensdag, 15 december 2010

Opnieuw Sneker Bijbel-bijspijkercursus

Sneek - Het is een bijzonder tafereel: Maria in een spijkerjack met het kindje Jezus op schoot en de Sneker predikanten eromheen. Met deze ludieke foto maken de predikanten van de Protestantse Gemeente Sneek reclame voor een tweede Bijbel-bijspijkercursus. Op de eerste editie, begin dit jaar, kwamen daar liefst ruim zeventig mensen op af.

Geloof & Kerkwoensdag, 15 december 2010

Nieuwe klachtenregeling misbruik

Zeist - Op 1 juli volgend jaar moet er een vernieuwde hulpverlening en klachtenafhandeling zijn voor slachtoffers van misbruik in katholieke instellingen. De Nederlandse bisschoppen en de Konferentie Nederlandse Religieuzen (KNR) hebben dat gisteren in Zeist bekendgemaakt.

Sportwoensdag, 15 december 2010

Voetballen tegen eigen team: vreemd en speciaal

Stiens Onophoudelijk werden Harke Kalfsbeek (21) en Yoshua St. Juste (19) de afgelopen dagen bestookt met sms’jes. Een serieus potje zaalvoetballen tegen je eigen ploeggenoten; dat doe je ook niet elke dag.

Sportwoensdag, 15 december 2010

Volg Friesch Dagblad Sport op Twitter

Op de hoogte blijven van nieuws rond sc Heerenveen en SC Cambuur? Benieuwd hoe het Sven Kramer vergaat bij het schaatsen of Sybren Jansma in het bobsleeën? Het laatste nieuws over het turnen met Epke Zonderland of het wielrennen met Pieter Weening van Rabobank en Lieuwe Westra van Vacansoleil? Lezen over kaatsen, fierljeppen, basketbal, volleybal, ijshockey, zeilen en zwemmen?


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties