De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van maandag, 15 januari 2018.

Hoofdartikelmaandag, 15 januari 2018

Moedeloosheid om nalatigheid van rijk

De moedeloosheid van de Groningers is bij velen af te lezen aan hun gezichten. In Loppersum, Leermens of Zeerijp is menig huis en boerderij gestut met houten balken. Er is ondanks vele beloften al bijna geen jaar meer een loket waar gedupeerden hun schade kunnen melden.

Regiomaandag, 15 januari 2018

Bonnema-huizen worden energiezuinig

Leeuwarden - De ir. Abe Bonnema Stichting, Bouwgroep Dijkstra Draisma en het Fûns Skjinne Fryske Enerzjy hebben een plan gemaakt om woningen in Leeuwarden energiezuiniger te maken. Daarmee willen ze een bijdrage leveren aan de energietransitie, het duurzaam maken van woningen.

Regiomaandag, 15 januari 2018

Schip uit ‘The Onedin Line’ bij Tall Ships Races

Harlingen Het Noorse schip Christian Radich keert in augustus terug naar Harlingen voor de Tall Ships Races. Het 73 meter lange zeilschip werd in 1937 gebouwd als opleidingsschip voor de Noorse marine. In de jaren zeventig van de twintigste eeuw werd het schip gebruikt voor de Britse televisieserie The Onedin Line.

Regiomaandag, 15 januari 2018

Jorwerter Jurre 495 prolongeert titel voor extatisch publiek

Leeuwarden - De inspectie van het Koninklijk Friesch Paarden-Stamboek (KFPS) koos opnieuw Jurre 495 tot de beste Friese dekhengst. De zevenjarige Mauritszoon van Jelmer en Anita Chardon uit Jorwert bezweek niet onder de druk en bleef de hele dag constant en sterk in zijn optreden.

Regiomaandag, 15 januari 2018

Nijeholtpade wil lanen terug en school houden

Nijeholtpade - Plaatselijk Belang De Eendracht in Nijeholtpade heeft een eigen omgevingsvisie voor het dorp gemaakt. Met de visie wil De Eendracht ervoor zorgen dat de leefbaarheid in het dorp de komende zeven jaar wordt verbeterd.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties