De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 25 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 14 augustus 2014.

Hoofdartikeldonderdag, 14 augustus 2014

Irak glijdt verder weg in chaos en anarchie

We laten een soeverein, stabiel en zelfstandig Irak achter, met een regering die door het volk is gekozen, zei de Amerikaanse president Barack Obama in 2011 bij het vertrek van het leeuwendeel van de Amerikaanse troepen in Irak. Niets is minder waar. Irak is het toneel van ongekende gruwelijkheden door strijders van de soennitische terreurbeweging Islamitische Staat (IS) tegen sjiieten, christenen en yezidi’s - kortom, tegen iedereen die anders denkt dan zij. De Verenigde Staten, Frankrijk en Groot-Brittannië spreken zelfs van genocide, al durft onze minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans om onduidelijke redenen dat woord tot nog toe niet in de mond te nemen.

Regiodonderdag, 14 augustus 2014

Blauwe zone hindert bingo

Wolvega - De afdeling Wolvega van ouderenbond ANBO hoopt dat Weststellingwerf het nieuwe parkeerbeleid in Wolvega snel terugdraait. ,,Onze leden kunnen geen bingo meer uitspelen. Om de twee uur de parkeerschijf verzetten, gaat niet als je slecht ter been bent”, klaagt secretaris Andries Elgersma. ,,Toneelvoorstellingen kunnen ze niet uitzien, want na twee uur moet je maken dat je wegkomt.”

Regiodonderdag, 14 augustus 2014

Faillissement Douma klap Easterwierrum

Easterwierrum - Met het faillissement van Douma’s Timmerfabriek in Easterwierrum, dat dinsdag door de rechtbank is uitgesproken, komt een einde aan een bedrijf met een rijke historie. De timmerfabriek vervulde jarenlang een centrale rol in het dorp.

Regiodonderdag, 14 augustus 2014

De hele familie De Boer schrijft het liefst met links

Hurdegaryp - Gemiddeld is één op de tien mensen linkshandig, maar bij de familie De Boer gaat die verhouding niet op. Alle vijf kinderen zijn namelijk linkshandig, vertelt de eveneens linkshandige moeder Sytske de Boer-Vogel uit Hurdegaryp op de Internationale Linkshandigendag, gisteren. ,,Het is puur toeval. We kunnen er niets aan doen.”

Regiodonderdag, 14 augustus 2014

Verkoop nieuwbouwhuizen stijgt sterk

Dokkum - De verkoop van nieuwbouwwoningen zit in de lift. Volgens NVB, Vereniging voor ontwikkelaars & bouwondernemers zijn er in de eerste zeven maanden van 2014 ruim 12.000 nieuwbouwwoningen verkocht, 52 procent meer dan een jaar eerder. NVB verwacht dat in 2014 in totaal 22.000 nieuwbouwwoningen verkocht gaan worden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties