De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 24 april

Archief

De artikelen van dinsdag, 14 juni 2016.

Economiedinsdag, 14 juni 2016

Streekverhalen moeten toerist naar It Bűtenfjild lokken

In It Bűtenfjild bij Feanwâlden wordt volgend jaar de derde 'electric only´- vaarroute van de provincie geopend. Leuk, maar hoe krijg je recreanten naar een 'toeristisch onontgonnen´ gebied?

Hoofdartikeldinsdag, 14 juni 2016

Jihadistische eenling is het nieuwe gevaar

De schutter van Orlando, die in een Amerikaanse homoclub zondag tientallen mensen doodschoot, meldde vlak voordat hij met schieten begon dat hij trouw had gezworen aan Islamitische Staat. IS was er dan ook snel bij om te claimen dat de terreurbeweging achter de bloedige aanslag zat. Bij die claim valt een kanttekening te plaatsen. Het is niet zo dat IS doelbewust de terrorist eropuit stuurde met instructies om dood en verderf te zaaien. Waarschijnlijk was hij een lone wolf, een eenling die op eigen initiatief een terreurdaad pleegt.

Regiodinsdag, 14 juni 2016

Lichte groei Friese brandweervrijwilligers

Leeuwarden - Wim Kleinhuis, directeur van Veiligheidsregio Fryslân, sprak in december nog de angst uit dat er een tekort aan brandweervrijwilligers ontstaat in Fryslân, vooral omdat veel oudere vrijwilligers stoppen. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) meldde gisteren op dat vlak een lichtpuntje: het aantal Friese vrijwillige brandweerlieden is het afgelopen jaar iets gegroeid en ook het aantal beroepsbrandweerlieden nam toe.

Regiodinsdag, 14 juni 2016

Leeuwarden: jeugdzorg komt nu echt in gevaar

Leeuwarden - De gemeente Leeuwarden wordt fors gekort op het budget voor jeugdhulp. Uit de laatste financiële berekeningen van het rijk blijkt Leeuwarden er 8,5 miljoen op achteruit te gaan. Het budget gaat daardoor van 36,2 miljoen in 2015 (het jaar waarin de gemeenten verantwoordelijk werden voor de jeugdzorg) naar 27,7 miljoen in 2017.

Geloof & Kerkdinsdag, 14 juni 2016

Grutte Pier-kerkdienst in Kimswerd

Kimswerd - In de Laurentiuskerk van Kimswerd wordt zondag een speciale Grutte Pier-kerkdienst gehouden. In het dorp wordt op die dag de Famyljedei van Grutte Pier gehouden. Van 11.00 tot 17.00 uur is er van alles te beleven in het dorp: van een optocht, muziek, verhalen tot een boerenmarkt en kinderaktiviteiten


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties