De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 24 april

Archief

De artikelen van donderdag, 14 april 2016.

Hoofdartikeldonderdag, 14 april 2016

De dynamiek van veranderingen

Grote veranderingen in de samenleving kondigen zich zelden aan en verlopen onvoorspelbaar. Nadat een verandering is ingezet komt een ogenblik van verwondering: vijf jaar geleden kon dit niet of dat wel, en nu is het precies andersom. Een sterk voorbeeld is de introductie van het rookverbod, in verschillende stadia. Roken op het werk was vroeger heel gewoon en nu is het ondenkbaar. Zelfs de meest verstokte roker vindt het vanzelfsprekend dat er in het kantoor niet meer wordt gerookt. Treinreizigers kunnen het zich niet meer voorstellen dat de Nederlandse Spoorwegen rookcoupés hadden waar de blauwe walm hing en waar het ontzettend kon stinken.

Regiodonderdag, 14 april 2016

College Opsterland moet door zonder meerderheid


Regiodonderdag, 14 april 2016

Omgeving schrikt van rapport over Oppenhuizen

Oppenhuizen - Het rapport van onderzoeker Adriaan Houtenbos over gaswinning in Oppenhuizen heeft de omgeving geschokt. De omwonenden beraden zich op acties tegen het winningsplan en de ChristenUnie heeft minister Henk Kamp (Economische Zaken) om opheldering gevraagd.

Regiodonderdag, 14 april 2016

Gemeenten boos om bemoeienis rijk bij thuiszorg

Drachten - Friese gemeenten vinden dat ze te veel in hun vrijheid worden beperkt met de nieuwe rijksmaatregelen om de kwaliteit van thuiszorg te garanderen. In ieder geval Smallingerland en Leeuwarden hebben al een reactie ingediend tegen de nieuwe plannen van staatssecretaris Martin van Rijn (VWS).

Regiodonderdag, 14 april 2016

Beddenketen koopt landgoed De Klinze

Aldtsjerk - Beddenketen Meulen & Baarsma heeft het failliete landgoed De Klinze in Aldtsjerk gekocht. In het hotel komen vijf suites waar klanten van de vier zaken - in Dokkum, Drachten, Leeuwarden en Sneek - het bed dat ze op het oog hebben een nachtje kunnen uittesten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties