De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 21 april

Archief

De artikelen van woensdag, 13 juli 2005.

Agendawoensdag, 13 juli 2005

Orgel

De uitagenda van 14-20 juli 2005

Bijschriftwoensdag, 13 juli 2005

Laat Uw wil gedaan worden

Over de wil van God doen de wildste verhalen en vermoedens de ronde.

Expowoensdag, 13 juli 2005

Aldskoat (Heerenveen-Zuid), De Oude Wijnhoeve: expo Marc de Jong, t/m 23 aug.

Hoofdartikelwoensdag, 13 juli 2005

Er is een wrok…

De wereld moet de onderliggende oorzaken van terrorisme aanpakken. Dat zei de Britse premier Blair zaterdag in een vraaggesprek met de BBC. ,,Beveiliging alleen is niet genoeg om landen te beschermen tegen dodelijke aanslagen als die in Londen afgelopen donderdag.’’

Regiowoensdag, 13 juli 2005

Vrij baan voor fietser op diverse plaatsen

Leeuwarden – De provincie Fryslân besteedt dit jaar bijna acht ton subsidie aan diverse gemeentelijke fietspaden en –voorzieningen. Gisteren hebben Gedeputeerde Staten de lijst vastgesteld met projecten waarvoor de provincie 40 procent subsidie betaalt.

Regiowoensdag, 13 juli 2005

Toch subsidie voor aanpak van lozingen

Leeuwarden – Wetterskip Fryslân geeft burgers toch 1000 euro subsidie voor de aanleg van een rioolaansluiting of individuele miniwaterzuivering (iba) bij woningen en boerderijen in het buitengebied op de hoger gelegen zandgronden. Een meerderheid van het algemeen bestuur van het waterschap stemde daar gisteren mee in. Een minderheid wilde maximaal 750 euro subsidie verstrekken, om de kosten voor het waterschap te drukken van 4,4 naar 3,4 miljoen euro.

Regiowoensdag, 13 juli 2005

Waterschap was vorig jaar te veel met zichzelf bezig

Leeuwarden – De fusie van Wetterskip Fryslân is ten koste gegaan van de strijd tegen het water in de provincie. Het waterschap is vorig jaar ,,meer bezig geweest met de verhuizing en met zichzelf, dan met het versterken van oevers en kaden’’. Dat zei L. Tamminga, dagelijks bestuurslid van Wetterskip Fryslân, gisteren in de vergadering van het algemeen bestuur. ,,We plukken nu de wrange vruchten van de te geringe inzet vorig jaar.’’

Regiowoensdag, 13 juli 2005

Veel klachten over F-16’s boven Noord-Nederland

Groningen - De toename van het aantal F-16’s dat gebruikmaakt van de enige laagvliegroute in Nederland heeft de afgelopen weken geleid tot tientallen klachten. Dat zijn er veel meer dan gebruikelijk in deze periode.

Regiowoensdag, 13 juli 2005

Voorseizoen recreatiesector Fryslân matig


Regiowoensdag, 13 juli 2005

Extra geld Fries verleden

Leeuwarden – De provincie Fryslân steekt tot 2009 extra geld in projecten en activiteiten ‘die het Friese verleden toekomst geven’. Dat hebben Gedeputeerde Staten vanmorgen bekendgemaakt. De nieuwe subsidieregeling is vooral bedoeld voor kerken, boerderijen, molens en andere monumenten.

Geloof & Kerkwoensdag, 13 juli 2005

Eerste ‘Bajesbijbel’ uitgereikt

Amsterdam – In de penitentiaire inrichting Overamstel in Amsterdam, beter bekend onder de bargoense naam Bijlmerbajes, worden morgen de eerste exemplaren uitgereikt van de Bajesbijbel . In deze versie van de bijbel staan naast het Nieuwe Testament en de boeken Psalmen en Spreuken ook getuigenissen van (ex-)gedetineerden afgedrukt. De ‘Bajesbijbel’ wordt in eerste instantie in een oplage van 5000 exemplaren verspreid.

Geloof & Kerkwoensdag, 13 juli 2005

Bible League

Chitungwiza – De Zimbabwaanse afdeling van de Bible League moet voor het eind van de maand haar kantoor in Chitungwiza, even ten zuiden van de hoofdstad Harare, verlaten hebben. Dit meldt Bible League Nederland.

Geloof & Kerkwoensdag, 13 juli 2005

Ikonen in een ontplooiend klooster

Twee weken geleden werd in Hemelum Tsjerkepaad 2005 met een interkerkelijke samenkomst geopend. Langs de route komen we onder meer in het Russisch-orthodoxe klooster van de Heilige Nicolaas in datzelfde Hemelum. Er bevinden zich voor Fryslân unieke ikonen en wandschilderingen.

Geloof & Kerkwoensdag, 13 juli 2005

Kiezen voor eenvoud en voor liefde

Hein Stufkens is filosoof, dichter, leraar en schrijver van boeken op het terrein van spiritualiteit en bewustzijn. Deze zomer schrijft hij een serie over de zaligsprekingen van Jezus. Vandaag het eerste deel.

Geloof & Kerkwoensdag, 13 juli 2005

Kardinaal verklaart zich voorstander van ID-theorie

Delft – In een artikel in The New York Times verklaart de Oostenrijkse kardinaal Christoph Schönborn zich min of meer voorstander van de theorie van Intelligent Design (ID). Schönborn, een theologische zwaargewicht in de top van de R.K.-Kerk, breekt een lans voor het idee dat achter het ontstaan van het leven op aarde een bewust ontwerp schuilgaat.

Sportwoensdag, 13 juli 2005

Jappie Doller buigt voor Spaanse loper

Diever - Jappie Doller deed zijn best, maar merkte alras dat David Cerro Herrero dinsdagavond een maatje te groot was. De Spanjaard kwam, zag en overwon tijdens de tweede Brinkloop in Diever. Cerro Herrero raffelde de tien kilometers weg in 34 minuten en 53 seconden. De in Appelscha woonachtige Doller zag de achterstand oplopen tot anderhalve minuut.

Sportwoensdag, 13 juli 2005

Team Sappé wint matchracen op Pikmeer bij Grou

Grou - Het zeilteam van Menno Sappé (Langweer) en Oscar Kamp heeft dinsdagavond op het Pikmeer bij Grou de noordelijke titel matchracen veroverd. Daardoor bemachtigden Sappé en Kamp een ticket voor de nationale kampioenschappen matchracen die van 30 augustus tot en met 4 september tijdens de HISWA te water in IJmuiden

Sportwoensdag, 13 juli 2005

Achtste zege voor Arjen Smit in Ommen

Ommen – Arjan Smit heerst in het skeelerpeloton als geen ander. Dinsdagavond in Ommen telde de nationaal kampioen zijn achtste zege van dit seizoen. In de negende etappe van de landelijke Univé-competitie domineerde Smit de eindspurt van een kopgroep van vijf. Roel van Hest (Apeldoorn) werd tweede voor Geert Plender uit Kamperveen. Smit heeft inmiddels de leiding in het tussenklassement overgenomen van zijn zwager Geert Plender.

Sportwoensdag, 13 juli 2005

‘Skande dat it sa gong, mar wy moatte fierder’

Harkema – Het is dinsdagavond niet veel anders dan andere jaren bij de eerste training van Harkemase Boys. Zo’n vijftig toeschouwers kijken naar de verrichtingen van de groep die onder leiding van de nieuwe trainer Pieter Bijl een lichte training afwerkt. De verwachtingen voor het komende seizoen zijn hooggespannen.

Sportwoensdag, 13 juli 2005

‘De Westerein’ telt weer mee

Zwaagwesteinde – Het was dinsdagavond feest op de fierljepschansen van Zwaagwesteinde. De accommodatie was door it Frysk Ljeppers Boun weer in genade aangenomen. ‘De Westerein’ telt weer mee en dus kon het licht weer op groen voor de ljeppers. Reinder Steenbeek voer er wel bij. De eerstejaars senior pakte zijn eerste dagtitel.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties