De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 13 maart 2004.

Bijschriftzaterdag, 13 maart 2004

In den vreemde

Mozes is gevlucht. Deels door eigen schuld, deels door de schuld van anderen.

Hoofdartikelzaterdag, 13 maart 2004

Miljarden weg in de zorg…

Schokkende gegevens kwamen deze week naar buiten over de besteding van de extra miljarden die door twee paarse kabinetten in de gezondheidszorg zijn gepompt. Het blijkt dat op geen enkele manier verantwoord kan worden waaraan het geld is uitgegeven. Deskundigen vermoeden dat de grote vrees bewaarheid wordt: de miljarden zijn in zeer inefficiënte organisaties verdwenen en die organisaties zijn door de rijkelijke donaties van de overheid nog minder efficiënt geworden.

Regiozaterdag, 13 maart 2004

Nieuw bestuur van FPS staat klaar

Sint Nicolaasga - Ondersteund door veertig handtekeningen hebben twee vrouwen en vijf mannen zich kandidaat gesteld voor de bestuursfuncties van het Friesch Paarden-Stamboek (FPS). Gistermiddag zijn de handtekeningen gedeponeerd op het stamboekbureau in Drachten, gisteravond stelden zes van de zeven zich voor aan de pers in Sint Nicolaasga. Bert Blom (55) uit het Noord-Brabantse Haaren was verhinderd.

Regiozaterdag, 13 maart 2004

Geschil om sloop woningen

Drachten – Het is nog onduidelijk of de woningen aan de Leeuwerikstraat in Drachten worden gesloopt. De gemeente Smallingerland wil dat er na de sloop een park komt op de plek. Eigenaar van de woningen, Woningbouwvereniging Smallingerland, meent dat de gemeente zich niet aan gemaakte afspraken houdt en wil er woningen bouwen.

Regiozaterdag, 13 maart 2004

Verplicht werk voor werkloze als ‘vrijwilliger’

Leeuwarden – Tweederde van de Friese gemeenten denkt erover om bijstandsgerechtigden verplicht vrijwilligerswerk te laten doen. Uitkeringsgerechtigden denken dat gemeenten zo het verlies aan WIW- en ID-banen proberen goed te maken.

Regiozaterdag, 13 maart 2004

‘Hollanders’ in de ban van het pure silen

Oppenhuizen – Skűtsjesilen zoals dat pakweg honderd jaar geleden ook gebeurde. Met katoenen zeilen, lijnen van menilla en zonder motor. De Gudsekop is één van de weinige skűtsjes dat nog door Fryslân vaart in originele staat. Dankzij een groep ‘Hollanders’ blijft een stukje Fries cultureel erfgoed in ere. Volgende week vrijdag laat commissaris Nijpels het skűtsje na een grondige restauratiebeurt te water bij scheepswerf Popma in Oppenhuizen.

Geloof & Kerkzaterdag, 13 maart 2004

Bonifatius zocht steun bij Karel

Leeuwarden - Bonifatius was wars van de wereldse macht, maar verzekerde zich wel van de steun van de machthebbers in zijn tijd. Zonder die steun zou de kerstening van de heidenen in Noordwest-Europa niet beklijven, wist de Angelsaksische missionaris (circa 647 -754).

Geloof & Kerkzaterdag, 13 maart 2004

Kruis, stralenkrans en duif in beeldmerk PKN

Wageningen – Een kruis, een duif en een stralenkrans. Dat zijn de drie elementen in het nieuwe beeldmerk van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). Het logo werd vrijdag gepresenteerd in de eerste synodevergadering van de PKN in Wageningen. In die vergadering werd ds J.-G. Heetderks, nu nog voorzitter van de gereformeerde synode, gekozen tot voorzitter van de synode van de PKN.

Geloof & Kerkzaterdag, 13 maart 2004

‘Hoog tijd voor verfrissend geluid’

Wageningen – Na alle geroezemoes rond de vereniging wordt het hoog tijd dat de gefuseerde kerken in gesprek met de bijbel en de samenleving weer een verfrissend geluid laat klinken.

Geloof & Kerkzaterdag, 13 maart 2004

‘Varen op het kompas van het evangelie’

Vaticaanstad - Geen pauselijke vermaningen of terechtwijzigingen, maar schouderklopjes en bemoedigende woorden. Geen wonder dat de Nederlandse bisschoppen hun vijfjaarlijkse bezoek ad limina tevreden, bijna opgelucht hebben afgesloten.

Geloof & Kerkzaterdag, 13 maart 2004

‘Nachtelijke’ tocht door Leeuwarden

Leeuwarden – Met eigen ogen zien hoe diaconaat in de praktijk kan werken. Dat deden vrijdagvond en vannacht negen catechisanten van de SoW-gemeenten ‘De Arke’ en ‘Drachten-Zuid’.

Sportzaterdag, 13 maart 2004

Foppe’s week afgesloten met ‘het andere Oranje’

Leeuwarden – Donderdag werd bekend dat hij Jong Oranje gaat trainen, vanavond speelt die kleur andermaal een belangrijke rol voor Foppe de Haan. SC Heerenveen moet het in het eigen Abe Lenstra Stadion opnemen tegen FC Volendam, ook wel ‘het andere Oranje’ genoemd. De wedstrijd betekent ook de terugkeer van Gerald Sibon in de basiself.

Sportzaterdag, 13 maart 2004

Avanti onderuit

Nieuwegein – De futsallers van Avanti uit Stiens hebben vrijdagavond in Nieuwegein een 9-4 nederlaag geleden tegen ZVU’95. De goals kwamen van Erik Westra (tweemaal), Remco van Dijk en Jappie de Vries. Koploper Heerenveen speelde maandag al (1-4 winst op Jong Eagles). Avanti heeft zich voor komend seizoen versterkt met Simon Aronds (CommeCi CommeCa) en Max Houttuin.

Sportzaterdag, 13 maart 2004

Cambuur pakt verdienstelijk punt tegen TOP

Oss – TOP Oss is een tegenstander die Cambuur Leeuwarden wel ligt, zo is de afgelopen jaren gebleken. Een ideale tegenstander om te breken met het maar niet kunnen winnen in uitduels. Lange tijd leek het er vrijdagavond op dat de Leeuwarders na achttien verloren uitduels op rij van dit juk bevrijd zouden worden. Wéér lukte het echter niet.

Sportzaterdag, 13 maart 2004

Bakkati tekent bij

Heerenveen – Verdediger Said Bakkati heeft zijn contract bij SC Heerenveen vrijdag verlengd tot medio 2007. De 21-jarige rechtsback is bezig aan zijn vierde seizoen bij de club.

Sportzaterdag, 13 maart 2004

Windmill Cup

Leeuwarden – Het prestigieuze Leeuwarder jeugdtennistoernooi Windmill Cup verandert. Er zal voortaan op één locatie gespeeld worden (park van TV De Molen) in plaats van op twee. Ook worden er voorafgaand kwalificaties gespeeld.

Weerzaterdag, 13 maart 2004

Hoge temperaturen

Vandaag zijn er wolkenvelden, lokaal nog een buitje maar vanuit het westen ook een enkele opklaring. Het wordt 9 of 10 graden en er waait een matige tot krachtige zuidwestenwind. Morgen is het zacht met 12 graden. De zon breekt regelmatig door.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties