De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 19 april

Archief

De artikelen van donderdag, 13 december 2012.

Cultuurdonderdag, 13 december 2012

Nominatie voor festival Eurosonic Noorderslag

Groningen | Eurosonic Noorderslag in Groningen maakt kans op een IJzeren Podiumdier 2012 in de categorie Beste festival. Dat meldde de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals gisteren.

Cultuurdonderdag, 13 december 2012

Kampeerplek Into The Great Wide Open gekoppeld aan kaarten

Vlieland | Into The Great Wide Open (ITGWO) vindt volgend jaar plaats op 6, 7 en 8 september. Dat meldde de organisatie van het culturele festival gisteren.

Economiedonderdag, 13 december 2012

Banen geschrapt bij Deutsche Bank in Nederland

Amsterdam | Deutsche Bank gaat in Nederland ongeveer 250 voltijdsbanen schrappen. Dat heeft FNV-bestuurder Bob Bolte gisteren gezegd. Het Duitse bankconcern bevestigde de maatregelen, maar vertelde niet hoeveel van de vijftienhonderd banen zullen verdwijnen. Bolte weet nog niet hoeveel gedwongen ontslagen er vallen. Een aantal regionale bankkantoren zal worden samengevoegd. Reden voor de ingrepen zijn de crisis en gewijzigde regelgeving in de financiële sector.

Economiedonderdag, 13 december 2012

Landbouw belangrijk in herstel van economie

Leeuwarden | De agrarische sector is een van de sleutels om de economische crisis te boven te komen. ,,We zijn geen deel van het probleem, maar een deel van de oplossing. Een flink deel van de bedrijven blijft investeren en we blijven exporteren”, zei voorzitter Albert Jan Maat van LTO Nederland gisteren tijdens de Dag van LTO Noord in het WTC Leeuwarden.

Hoofdartikeldonderdag, 13 december 2012

Emancipatie en het hebben van een baan

Deze week kwamen cijfers naar buiten over de arbeidsparticipatie van mannen en vrouwen. Uit de getallen kan worden geconcludeerd dat het aantal mannen met een baan de afgelopen jaren is teruggelopen. Dat heeft alles te maken met de aard van de economische crisis waarin we in Nederland verkeren. Die heeft vooral toegeslagen in echte mannensectoren als de bouw en techniek.

Regiodonderdag, 13 december 2012

Veel extra plannen bij weg Drachten-Drenthe

Oosterwolde | De grootschalige opknapbeurt van de weg van Drachten naar de grens met Drenthe (N381) komt steeds dichterbij. Gisteren gaf gedeputeerde Sietske Poepjes het startsein voor de isolatie van acht woningen. Ook zijn er al twee woningen gesloopt van in totaal vijf die tegen de vlakte gaan en is de aanleg van de grondwal bij Donkerbroek gestart.

Regiodonderdag, 13 december 2012

Harlingen lijdt onder inbraakgolf

Harlingen | De gemeenten Harlingen en de politie hebben inwoners van Harlingen per brief gewaarschuwd voor het gevaar van inbrekers. In de brief, die gisteren huis aan huis is verspreid, geeft de politie tips om inbraken in eigen huis te voorkomen.

Regiodonderdag, 13 december 2012

Taxibedrijven willen actie tegen snorders

Leeuwarden | Taxibedrijven in Leeuwarden vinden dat de politie en overheid meer moeten doen om illegale taxi’s, oftewel snorders, aan te pakken. Snorders vervoeren mensen voor een paar euro door de hele stad en dat zorgt voor omzetderving voor legale bedrijven. Het is een probleem dat al een paar jaar speelt in Leeuwarden. Voorheen werden klanten vooral in achterafstraatjes opgepikt, maar de illegale chauffeurs rijden nu ook af en aan in de binnenstad.

Geloof & Kerkdonderdag, 13 december 2012

Werkgroep ingesteld voor snel besluit vrouwelijke bisschop

Londen | Een werkgroep, bestaande uit alle geledingen van de generale synode van de Anglicaanse Kerk in Engeland en Wales, moet een nieuw besluit over de komst van vrouwelijke bisschoppen voorbereiden. Dat heeft de vergadering van bisschoppen in de Church of England bekendgemaakt. De anglicaanse bisschoppen in Engeland en Wales vergaderden dinsdag en gisteren in Londen.

Geloof & Kerkdonderdag, 13 december 2012

Omroep RKK blijft tot 2016 bij KRO

Hilversum | Het convenant tussen de KRO en omroep RKK wordt verlengd tot 1 januari 2016. Dat heeft de Nederlandse Bisschoppenconferentie, de licentiehouder van de uitzendrechten van RKK, gisteren bekendgemaakt. De Katholieke Kerk zet hiermee haar samenwerking met de KRO voort.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties