De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 19 april

Archief

De artikelen van vrijdag, 13 februari 2015.

Achtergrondvrijdag, 13 februari 2015

De klant centraal stellen

Jaap Jongsma

Hoofdartikelvrijdag, 13 februari 2015

Groningse bevingen: trillingen in Den Haag

De verkiezingen voor Provinciale Staten zijn vooral gebeurtenissen voor een beperkte kring. Verreweg de meeste burgers in een provincie kennen provinciale politici niet. Soms is er een gedeputeerde die bekend wordt bij het grote publiek, maar in de meeste provincies is de commissaris van de Koning de enige van het provinciaal bestuur die bij burgers bekend is.

Regiovrijdag, 13 februari 2015

Supers Leeuwarderadeel blijven elke zondag open

Stiens - ,,We begrijpen dat we een compromis moeten zoeken", zei CDA-fractievoorzitter Sytse Brouwer gisteravond bij de besluitvorming over het aantal koopzondagen in Leeuwarderadeel. In het voorstel van het college - het CDA is de grootste coalitiefractie - zouden winkels in Leeuwarderadeel alleen nog op de zondagen in november en december open mogen, plus op tien andere zondagen en dagen als tweede pinksterdag, maar daarvoor zou dan een ontheffing moeten worden aangevraagd.

Regiovrijdag, 13 februari 2015

Oproep aan boeren om geen mest uit te rijden

Leeuwarden - Boeren die geplaagd worden door muizen worden opgeroepen zorgvuldig om te gaan met mest uitrijden. Het liefst hebben belangenorganisatie LTO, Wetterskip Fryslân, de provincie Fryslân en de Actiegroep Muizenschade dat de landbouwers zo lang mogelijk wachten met het injecteren van mest op beschadigde percelen.

Regiovrijdag, 13 februari 2015

Een gesprek met oogcontact: eindelijk durft Imco het aan

Dokkum - Het leven van Imco Osinga (28) uit Dokkum is dankzij de stottercursus van McGuire een stuk leuker geworden. Hij kan nu bij een gesprek eindelijk oogcontact maken.

Regiovrijdag, 13 februari 2015

Vier keer klikken om een ei te melden

Earnewâld - De 115 vogelwachten die zijn aangesloten bij de Bond van Friese Vogelwachten (BFVW) voeren dit jaar een nieuw, mobiel registratiesysteem voor weidevogels zoals kieviten in. Met vier klikken op een speciale applicatie kunnen de circa vijfduizend vogelwachters op hun smartphone aangeven waar ze eieren hebben gevonden.

Geloof & Kerkvrijdag, 13 februari 2015

Anglicaanse Kerk: 135 miljoen voor nieuwe voorgangers

Londen | De terugloop van de kerkgang in Engeland moet gestopt worden en de Anglicaanse Kerk heeft daar heel wat geld voor over. De generale synode, de hoogste vergadering van de Engelse staatskerk, heeft ingestemd met een voorstel om 135 miljoen euro uit de reserves te halen. Het geld is bedoeld voor het opleiden van nieuwe geestelijken. De Church of England stevent af op een tekort aan voorgangers, en wil daarom de instroom van nieuwe geestelijken met 50 procent laten toenemen. Op dit moment heeft de Anglicaanse Kerk achtduizend geestelijken in dienst.

Geloof & Kerkvrijdag, 13 februari 2015

Het gewone leven wordt in Parijs weer opgepakt

De afgelopen weken na de aanslag in Parijs waren erg rustig. Minder drukte op straat, geen lange rijen bij de bekende musea en meer dan voldoende plaats in de restaurants die normaal gesproken rond lunchtijd bomvol zitten.

Sportvrijdag, 13 februari 2015

Gevoelige nederlaag volleybalsters Sneek

Sneek - VC Sneek heeft gisteren op weg naar de ontknoping van het seizoen een gevoelige nederlaag moeten incasseren. De volleybalsters van coach Petra Groenland, die nog in de strijd om zowel de landstitel als de beker verwikkeld zijn, werden gisteren in het inhaalduel met Alterno pootje gehaakt: 1-3 (22-25, 25-23, 23-25, 22-25).

Sportvrijdag, 13 februari 2015

Cambuurspelers Steblecki en 'Vytas' hebben zo hun eigen ervaringen met derby's

Een duel tussen SC Cambuur en sc Heerenveen is voor Nederlandse begrippen bijzonder en binnen Fryslân is het de wedstrijd der wedstrijden. De buitenlandse spelers van beide clubs hebben zo hun eigen herinneringen aan derby's uit landen waar ze vandaan komen of waar ze hebben gespeeld. Het Friesch Dagblad vroeg Cambuurspelers Sebastian Steblecki en Vytautas Andriuskevicius naar hun ervaringen met buitenlandse derby's.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties