De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 12 oktober 2017.

Economiedonderdag, 12 oktober 2017

Akkerbouwers moeten alert zijn; rot ligt op de loer

Leeuwarden - De oogst van de akkerbouwgewassen verloopt dit jaar in verschillende etappes. Pas wanneer de grond weer droog genoeg is, wordt de oogst hervat. Akkerbouwers moeten dit jaar veel meer opletten of de gewassen goed worden gedroogd. Rot ligt op de loer.

Hoofdartikeldonderdag, 12 oktober 2017

Regionaal beleid coalitie is niet sterk

De nieuwe coalitie heeft de regio vaak genoemd in haar regeerakkoord. Maar wie scherper leest, ziet heel weinig boter bij de vis.

Regiodonderdag, 12 oktober 2017

Provincie juicht te vroeg om gasbeperking

Leeuwarden - De plannen van het nieuwe kabinet lijken de gaswinning in Fryslân veel minder te beperken dan de provincie had gehoopt. Gaswinner Vermilion zegt gewoon te kunnen doorgaan met het zoeken naar en aanboren van nieuwe velden. Het bedrijf beschikt volgens woordvoerder Fokke Jansma al over de benodigde vergunningen.

Regiodonderdag, 12 oktober 2017

Tien minuten ouderdomskwalen ervaren zet je wel aan het denken

Leeuwarden - Voor de meeste mensen geldt: hoe ouder je wordt, hoe meer fysieke klachten je krijgt. Het MCL gaf mensen gisteren de kans om ouderdomskwalen te ervaren, met een simulatiepak.

Regiodonderdag, 12 oktober 2017

Feestwinkel Sneek wil niet dat raad naar binnen gluurt

Sneek - Als de gemeenteraad van Súdwest-Fryslân vanaf volgend jaar in het pand Marktstraat 1 in Sneek vergadert, kunnen raadsleden, burgemeester en wethouders en publiek vanuit de raadszaal in de tuin van feestartikelenwinkel De Toverbal kijken. Eigenaren Eric en Jeannette Hoekstra, die boven de winkel wonen, stappen naar de rechter om dat te voorkomen.

Regiodonderdag, 12 oktober 2017

Tweede blusauto verdwijnt bij blusposten

Leeuwarden - Alle Friese blusposten raken hun tweede brandweerspuitauto kwijt. Veiligheidsregio Fryslân vindt de bezwaren die een aantal gemeenten tegen dit plan heeft ingediend niet genoeg hout snijden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties