De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Archief

De artikelen van dinsdag, 12 juli 2016.

Cultuurdinsdag, 12 juli 2016

Friese dichter in 2018

Balk - De Kunstkring Gaasterland wil graag de organisatie oppakken voor de eerste verkiezing van de Dichter fan Fryslân. Dat bevestigt bestuurslid Janny Haantjes van de Kunstkring.

Cultuurdinsdag, 12 juli 2016

'Zingen in de Zomer’: nieuwe muzikale reis

Urk - | De zang- en muziekconcerten van Zingen in de Zomer op Urk trokken vorig jaar 17.500 mensen. Morgen begint de 41e editie. Zingen in de Zomer is een niet weg te denken begrip geworden. Ook dit jaar worden er weer duizenden bezoekers verwacht, die op werkdagen tussen twee en drie uur in het Kerkje aan de Zee en op de woensdagavonden bovendien vanaf 19.30 uur in de Bethelkerk vele liederen zullen meezingen.

Hoofdartikeldinsdag, 12 juli 2016

Gevaarlijke nieuwe relatie met Rusland

De NAVO-top vrijdag en zaterdag heeft duidelijk gemaakt dat er sprake is van een nieuwe relatie tussen het Westen en Rusland. De militaire alliantie concentreert zich weer op de kerntaak, namelijk de bescherming van het grondgebied. Aanleiding voor die koerswijziging is de Russische annexatie van de Krim en de militaire bemoeienis van Moskou met de oorlog in Oost-Oekraďne. De NAVO gaat nu troepen legeren in Polen en de Baltische landen ter afschrikking van Rusland.

Regiodinsdag, 12 juli 2016

Destilleerderij Weduwe Joustra in de problemen

Sneek - Weduwe Joustra uit Sneek zit zwaar in de problemen. Toch blijft het bedrijf volgens directeur Heleen Sonnenberg gewoon doorgaan.

Regiodinsdag, 12 juli 2016

Opvanglocaties asielzoekers nog niet van tafel

Leeuwarden - Na de zomer moet duidelijk worden of er in Fryslân nog steeds zevenduizend opvangplaatsen moeten komen voor vluchtelingen. Tot die tijd vraagt de regietafel - bestaande uit de voorzitters van de Veiligheidsregio en de Vereniging Friese Gemeenten (VFG), de commissaris van de Koning, het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) en vier burgemeesters - alle gemeenten om door te gaan met de uitwerking van de al ingediende plannen. Gemeenten wordt gevraagd daarbij een 'zekere flexibiliteit te behouden´, zo schrijft de regietafel in een brief.

Regiodinsdag, 12 juli 2016

Commissarissen Caparis krabbelen terug

Leeuwarden - De raad van commissarissen van Caparis blijft morgen mogelijk toch aan als de sociale werkvoorziening opnieuw een rechtszaak over het schorsen van twee directeuren verliest. Dat zei wethouder Jelle Zoetendal gisteren in Heerenveen, waar de gemeenteraad als eerste van de acht Caparis-gemeenten een debat voerde over de bestuurscrisis.

Sportdinsdag, 12 juli 2016

Ruige wielerromantiek in 21 Touretappes gebundeld

Heroďek en hongerklop, valpartijen, doping, monsterontsnappingen en wonderbaarlijke wederopstandingen. Als er één sport geschikt is om mooie verhalen over te schrijven, dan is het de wielersport wel. En de Tour de France in het bijzonder. Het is geen toeval dat er in aanloop naar de grootste wielerwedstrijd ter wereld jaarlijks legio nieuwe wielerboeken in de winkel komen te liggen.

Sportdinsdag, 12 juli 2016

Vlap op EK onder 19 jaar na week van uitersten

Sneek - Het Nederlands elftal onder 19 trapt vanavond in het Duitse Ulm af voor de eindronde van het EK tegen Kroatië. De negentienjarige Michel Vlap van sc Heerenveen maakt, net als vorig jaar in Griekenland, deel uit van het keurkorps van bondscoach Aron Winter. Een bijzondere prestatie voor een Fries na een week van uitersten, waarin vreugde en verdriet heel dicht bij elkaar lagen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties