De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 23 april

Archief

De artikelen van donderdag, 12 mei 2011.

Economiedonderdag, 12 mei 2011

Werkvloer sluipenderwijs weer wat onveiliger

Leeuwarden - Bij bedrijven verslapt de aandacht voor veilige arbeidsomstandigheden geleidelijk. Ook zijn problemen met illegale arbeid op de werkvloer vorig jaar weer iets toegenomen. Dat blijkt uit het jaarverslag van de Inspectiedienst over 2010.

Hoofdartikeldonderdag, 12 mei 2011

De PVV en de SP besturen...

Komt de PVV toch in een bestuur. Met de vorming van een college van PVV, VVD en CDA in de provincie Limburg gaat de partij van Geert Wilders daadwerkelijk ergens verantwoordelijkheid nemen. Dat is iets anders dan in de landelijke politiek: door de gedoogconstructie heeft de PVV daar wel een dikke vinger in de pap, maar schuift er geen PVV’er aan bij de ministerraad. Maar de PVV zit dus nu in het Limburgse op het pluche van het College van Gedeputeerde Staten.

Regiodonderdag, 12 mei 2011

‘Ik ben geen held in wiskunde en economie’

Bolsward - Dewi Brouwer (17) doet volgende week havo-examen op het Marne College in Bolsward. Uitgaan en sporten staan daarom tijdelijk op een laag pitje. Op een paar vakken staat ze gemiddeld onvoldoende. Toch maakt Dewi zich geen zorgen: ,,Ik heb veel bijles gehad, dus ik moet het kunnen halen.”

Regiodonderdag, 12 mei 2011

Harlingen wil de afvaloven stilleggen

Harlingen - Het college van burgemeester en wethouders van Harlingen gaat gedeputeerde Galema vragen de afvaloven te sluiten. De Reststoffen Energiecentrale (REC)van Omrin aan de Industriehaven moet dicht blijven tot er meer duidelijkheid is over de uitstoot van de oven.

Regiodonderdag, 12 mei 2011

Fietsers verongelukken vaker

Leeuwarden - Meer dan de helft van alle ernstig gewonden in het verkeer zijn fietsers. Vorig jaar waren dat er meer dan negenduizend. Omdat het vaak om eenzijdige ongevallen gaat - veelal ouderen die bijvoorbeeld tegen een paaltje botsen - dringt het Fietsberaad aan op aanpassing van de omgeving.

Regiodonderdag, 12 mei 2011

Nog even en dan is Wolvegaos van zijn bijnaam af

Wolvega - Tientallen jaren denderde het doorgaand verkeer tussen Leeuwarden en Zwolle langs cbs De Adelaar in Wolvega. Tot in 1988 de snelweg tussen Steenwijk en Wolvega-Noord als eerste deel van de nieuwe snelweg naar Leeuwarden kon worden geopend. Echt veilig wordt het in hartje Wolvega echter pas dit jaar.

Geloof & Kerkdonderdag, 12 mei 2011

Bedrijfshal wordt kerk

Buitenpost - In de Christengemeente Buitenpost gaat de vlag uit. Nog driekwart jaar en dan zitten ze in een eigen gebouw. Aan de Marconistraat is een bedrijfspand met kantoren aangekocht dat verbouwd gaat worden. Het Godswonder van de groei vraagt om meer ruimte.

Geloof & Kerkdonderdag, 12 mei 2011

Friezen willen met volle touringcar naar Taizé

Britsum - Met een bus vol Taizégangers willen twee Britsumers komende zomer naar de Franse oecumenische kloostergemeenschap Taizé. Jan Willem Westerbeek en Douwe van der Woude

Sportdonderdag, 12 mei 2011

‘Al vliegen we uit play-offs, als het maar goed komt met Nesu’

Leeuwarden - Ook de Friese voetbalwereld heeft geschrokken gereageerd op het zware ongeval van Mihai Nesu. De Roemeense verdediger van FC Utrecht brak dinsdag op de training een nekwervel, waardoor hij voorlopig zijn armen en voeten niet meer kan bewegen. Het is nog onzeker of de achtvoudig international ooit nog kan voetballen.

Sportdonderdag, 12 mei 2011

Pieter Weening hoopt te gaan vliegen

Orvieto - Pieter Weening was nog een tiener toen Jeroen Blijlevens in 1999 twee etappes in de Ronde van Italië op zijn naam schreef. Sindsdien lukte het geen enkele Nederlandse wielrenner meer met zijn fiets als eerste over de finish in een rit van de Giro te komen. Weening, 30 jaar inmiddels, maakte daar gisteren een einde aan.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties