De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 12 maart 2016.

Hoofdartikelzaterdag, 12 maart 2016

De (on)geestelijkheid van de kerk

De weken voor Pasen hebben in de kerken een bijzonder karakter. De aandacht, bijvoorbeeld in de liturgie en de bijbellezingen zijn gericht op de komende Goede Vrijdag, de dag waarop Jezus stierf. Soberheid in zang, muziek en licht horen bij deze tijd.

Regiozaterdag, 12 maart 2016

Veel knoflook en zoetigheid in Oer t Hout

Grou - ,,Dit is nou Syrisch eten", zegt een grijnzende Hosam Ousman. Rijen witte borden met bruingele glimmende balletjes en fraai gedraaide slierten staan klaar. Het ziet eruit als gefrituurde aardappeltjes met dikke spaghetti, maar het smaakt naar gekaramelliseerde oliebol. ,,Er zit veel suiker in, wij houden van zoet eten."

Regiozaterdag, 12 maart 2016

Grutto Amalia in Britswert

Britsum - De gezenderde grutto Amalia is gisterochtend teruggekeerd op haar oude stekje in Britswert. Amalia is een van de tientallen gezenderde grutto’s die in het kader van het project Kening fan ’e Greide gevolgd worden op hun trektocht van West-Afrika naar Fryslân.

Regiozaterdag, 12 maart 2016

Blauwtongfraude: lagere straffen geëist

Dronryp/Wommels - In de blauwtongfraudezaak zijn gisteren in hoger beroep lagere straffen geëist vanwege het lange tijdsverloop van de rechtsgang. De 61-jarige leidinggevende van een vee-exportbedrijf uit Dronryp en een 68-jarige en inmiddels gepensioneerde veearts uit Wommels hoorden in het gerechtshof in Leeuwarden een werkstraf van tweehonderd uur eisen. In september 2011 waren ze door de rechtbank nog veroordeeld tot celstraffen van zes maanden.

Regiozaterdag, 12 maart 2016

Scholen sturen negen klassen naar huis

Leeuwarden - Christelijke basisscholen in Fryslân hebben deze week negen klassen naar huis gestuurd omdat de leerkracht afwezig was. In 38 gevallen werden klassen samengevoegd. Dit gebeurde aan het begin van de week in elk geval op scholen in Leeuwarden, Harlingen, Hurdegaryp, Buitenpost en Wolvega. Gisteren gingen lessen niet door op De Schalmei in Haulerwijk en De Súdwester in Sneek, een school voor speciaal onderwijs.

Sportzaterdag, 12 maart 2016

Droste wil prachtclubje niet nog een keer vernederen

Door Daan Rieken

Sportzaterdag, 12 maart 2016

Aftellen ja, maar De Haan is er nog niet klaar mee

Door Gerard Bos

Sportzaterdag, 12 maart 2016

Uitduel met PSV voelt beetje als thuiskomen

Door Bert Kalteren


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties