De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 20 april

Archief

De artikelen van vrijdag, 12 december 2003.

Bijschriftvrijdag, 12 december 2003

Ongewapend

Kunt u zich dat voorstellen: een leger dat ongewapend de strijd ingaat?

Cultuurvrijdag, 12 december 2003

Tryater gaat zich meer richten op jeugd en jongeren

Leeuwarden – Tryater gaat zijn jeugd- en jongerenafdeling uitbreiden. Dat heeft het Friese theatergezelschap donderdag laten weten. Het gezelschap heeft onder de titel Fansels Tryater fansels een kunstenplan voor 2005 tot 2008 ingediend bij het Rijk en de provincie Fryslân.

Economievrijdag, 12 december 2003

Brada blijft voorlopig gesloten

Leeuwarden – Er worden voorlopig nog geen koeien geslacht in het pand van Brada’s Vleeschbedrijf in Leeuwarden. Aaldert Wildeboer uit het Drentse Hollandscheveld, die het pand sinds eind oktober in eigendom heeft, slaagt er niet in een ruzie met de Rijksdienst voor Vee en Vlees (RVV) bij te leggen. Brada’s Vleesbedrijf ging in augustus van dit jaar failliet.

Hoofdartikelvrijdag, 12 december 2003

Tussenbalans

Nu de begrotingen van het kabinet Balkenende II door de Tweede Kamer zijn aanvaard geeft dat de gelegenheid voor het opmaken van een tussenbalans. Met name is van belang zich eens af te vragen: hoe gaat het nu met de coalitie CDA-VVD-D66 die dit kabinet tot stand heeft gebracht?

Regiovrijdag, 12 december 2003

Politie Fryslân grijpt naast ‘prestatieloon’

Den Haag/Leeuwarden - De politie Fryslân krijgt geen ‘prestatiebeloning’ van minister Remkes van Binnenlandse Zaken. Het korps heeft volgens de bewindsman in 2002 niet goed genoeg gepresteerd. Vijftien van de 26 politiekorpsen deden dat wel en mogen een bedrag van 17 miljoen euro verdelen. De politie Fryslân reageert teleurgesteld.

Regiovrijdag, 12 december 2003

Friese allochtoon werkloos

Leeuwarden – Friese allochtonen zitten vaker zonder werk dan buitenlanders in de rest van het land. Terwijl landelijk juist minder allochtonen dan autochtonen hun baan verliezen, raken Friese buitenlanders sneller hun werk kwijt. Speciale werkprojecten zijn ondergesneeuwd in de recessie. Ook zijn Friese werkgevers niet gewend aan allochtone werknemers.

Regiovrijdag, 12 december 2003

Drachten krijgt meer vluchten

Drachten – Er mag meer worden gevlogen vanaf het vliegveld aan De Knobben in Drachten. Staatssecretaris van Geel van Milieu heeft gisteren gezegd het maximum aantal vluchten te willen verhogen van zeshonderd naar tienduizend. Overigens blijft de mogelijkheid bestaan dat het Drachtster vliegveld in de toekomst wordt gesloten.

Regiovrijdag, 12 december 2003

Azc Burmania in Leeuwarden in najaar dicht

Leeuwarden – Asielzoekerscentrum (azc) Burmania in Leeuwarden gaat dicht. Met de sluiting komt een einde aan de opvang van asielzoekers in Leeuwarden. De gemeente is woedend en gaat gemaakte kosten verhalen op het COA.

Regiovrijdag, 12 december 2003

Nederland, heb sympathie

Leeuwarden - Het leven is mooi in Leeuwarden. Dat weten de Leeuwarders, de mensen die hier werken en leren en degenen die een avondje uit gaan in de Friese hoofdstad. De rest van Nederland is bijziend, kijkt niet naar dat verre hoge Noorden en mist eigenlijk iets elementairs.

Geloof & Kerkvrijdag, 12 december 2003

Synodes SoW-kerken staan voor historisch fusiebesluit

Utrecht - De synodes van de Nederlandse Hervormde Kerk, de Gereformeerde Kerken in Nederland en de Evangelisch-Lutherse Kerk besluiten vrijdag definitief, of de fusie van de drie kerken doorgaat. Als de drie kerkvergaderingen ja zeggen, zetten zij de kroon op het zogeheten Samen op Weg-proces, dat ruim veertig jaar heeft geduurd.

Geloof & Kerkvrijdag, 12 december 2003

Plek om op adem te komen

Leeuwarden – Een vluchtheuvel en pleisterplaats om even op adem te kunnen komen. Zo omschrijft geestelijk verzorger Hajo Anema de kloosterkapel van het psychiatrisch ziekenhuis in Franeker. Maandag bestaat de kapel precies twintig jaar. Dat wordt herdacht met een bezinningsbijeenkomst.

Sportvrijdag, 12 december 2003

Jan Bruin en Martijn Gootjes: spitsen op zoek naar goals

Leeuwarden – Scoren is tot nu toe een groot probleem geweest voor Cambuur Leeuwarden. Samen met FC Dordrecht is Cambuur de minst productieve ploeg in de Gouden Gids Divisie (15 treffers). Jan Bruin was verantwoordelijk voor drie daarvan. Vrijdagavond wil hij tegen Haarlem de productie opvijzelen. Voor de Haarlemmers wil Martijn Gootjes dat doen. De Cambuur-huurling wil maar wat graag scoren tegen de Leeuwarders.

Weervrijdag, 12 december 2003

Storm(achtig)

Het wordt guur met morgen en zondag stormachtig weer. Morgen waait het hard tot stormachtig uit het zuidwesten, met veel regen en temperaturen rond 11 graden. Zondag is er een noordwesterstorm mogelijk, bij 7 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties