De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 25 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 12 februari 2015.

Cultuurdonderdag, 12 februari 2015

Machteloos toezien op je kind in een ver en gevaarlijk oorlogsgebied

Een script en thematiek waarin ze als theatermaakster haar tanden kon zetten. Zo omschrijft Silvia Andringa haar gevoel toen ze door Ira Judkovskaja benaderd werd om Thķsfront te regisseren. ,,Je kind dat besluit om het leger in te gaan en vervolgens wordt uitgezonden naar een levensgevaarlijk gebied. Een dramatisch gegeven van jewelste, met vele lagen. Het proces van loslaten waarmee elke ouder te maken krijgt, beleef je hier extreem: in sneltreinvaart en met veel heftige emoties.''

Hoofdartikeldonderdag, 12 februari 2015

Het fundamentele recht om te zwijgen

Er is vorige week in juridisch Nederland nogal wat commotie ontstaan, nadat strafpleiter Meijering door het Openbaar Ministerie werd gedagvaard te getuigen met betrekking tot cliŽnten van hem. Dit is op zijn zachtst gezegd zeer ongebruikelijk. Advocaten hebben verschonings- of geheimhoudingsrecht. Dat is een functioneel recht dat het mogelijk maakt dat mensen vertrouwelijk met hun advocaat kunnen spreken. Adequate rechtsbijstand vereist dat de cliŽnt vrijelijk met zijn advocaat kan overleggen zonder te moeten vrezen dat vertrouwelijke informatie bij de tegenpartij of derden terecht komt.

Regiodonderdag, 12 februari 2015

'Cultureel Hoofddorp' De Hoeve: mienskip is ons thema

Leeuwarden - ,,Ik ben helemaal overdonderd. Door dit verhaal, het logo en het bidbook van De Hoeve. Jullie laten zien hoe de dorpen in Frysl‚n kunnen bijdragen aan Culturele Hoofdstad 2018. Want dat zijn we immers voor heel de provincie." De Leeuwarder wethouder van cultuur Sjoerd Feitsma toonde zich gistermiddag enigszins overrompeld bij de overhandiging van het document waarmee De Hoeve zich kandideert als 'Cultureel Hoofddorp' in 2018, het jaar waarin Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa is.

Regiodonderdag, 12 februari 2015

Veel minder mbo'ers kiezen voor zorgstudie

Leeuwarden - Steeds minder Friese jongeren schrijven zich in voor een mbo-opleiding in de sector zorg en welzijn. In twee jaar liep het aantal nieuwe eerstejaars bij de twee Friese roc's, Friese Poort en het Friesland College, terug met liefst 16 procent.

Regiodonderdag, 12 februari 2015

Shockschade voor Vaatstra

De Westereen - Jasper S. moet aan Bauke Vaatstra 40.000 euro shockschade en 3500 euro materiŽle schadevergoeding betalen wegens de moord op diens dochter Marianne. Dat heeft de civiele rechter gisteren bepaald.

Regiodonderdag, 12 februari 2015

Provincie betaalt mee aan dorpsprojecten

Dokkum - De provincie Frysl‚n opent een fonds voor cofinanciering van kleinschalige burgerinitiatieven. De komende vier jaar is in totaal 7,7 miljoen euro beschikbaar om initiatieven mede mogelijk te maken op het gebied van bijvoorbeeld leefbaarheid, lokaal openbaar vervoer, cultuur, dorpszorg of energie.

Geloof & Kerkdonderdag, 12 februari 2015

Dorcas: in Oost-OekraÔne klinkt alleen nog de roep om hulp

Terwijl koortsachtig wordt gewerkt aan een stabiele wapenstilstand in Oost-OekraÔne heeft de bevolking heel andere zorgen: overleven. Een gesprek met Ferenc Katko (34), landendirecteur van hulporganisatie Dorcas in OekraÔne.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties