De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 20 maart

Archief

De artikelen van zaterdag, 11 juli 2009.

Cultuurzaterdag, 11 juli 2009

Veelzijdige bewegingen op kunstroute Open Stal

Oldeberkoop - 35 kunstenaars zijn dit jaar met het thema Bewogen beweging aan de slag gegaan voor de kunstroute Open Stal in Oldeberkoop. De kunstwerken die zij hebben gemaakt, zijn vanaf vandaag op twintig locaties in en om het dorp te bezichtigen. De 38e editie van Open Stal wordt vanmiddag geopend.

Economiezaterdag, 11 juli 2009

Lang wachten op subsidie

Utrecht/Leeuwarden - De branchevereniging voor zonnestroom Holland Solar is erg ontstemd over de houding van subsidiebeoordelaar SenterNovem. Die liet onlangs weten drie maanden vertraging te hebben in het toekennen van subsidies voor zonne-energie.

Economiezaterdag, 11 juli 2009

BASF schrapt 23 banen bij locaties in Nijehaske

Nijehaske - De Duitse chemiereus BASF gaat de twee vestigingen in Nijehaske samenvoegen. Hierbij komen 23 banen te vervallen. BASF maakte dit gisterochtend bekend aan de medewerkers. Er werken 230 mensen op de vestigingen in Nijehaske.

Hoofdartikelzaterdag, 11 juli 2009

De winst van de ziekenhuizen...

Mogen Nederlandse ziekenhuizen winst maken? Onder voorwaarden mogen van minister Klink ziekenhuizen winst uitkeren aan investeerders. Maar winst, vindt Klink, is niet het goede woord. ‘Resultaatafhankelijke vergoeding’ moet het heten. Die term past in het streven van de minister om de schijn te vermijden dat ziekenhuizen gewone bedrijven zijn. Want dat mag niet. Maar als dat niet zo zou zijn, is het de vraag welke investeerders en ondernemers in ziekenhuizen zouden willen investeren. Dat ziekenhuizen van Klink geen gewone bedrijven mogen worden, siert hem. Maar in de praktijk is zijn beleid tot nu toe dat de marktwerking in de zorg volop haar gang kan gaan.

Regiozaterdag, 11 juli 2009

Afscheid van Fryslân, vol zelfvertrouwen en herinneringen

Aardappels eten, Nederlands leren en op de fiets naar school. Een schooljaar lang woonde Rodrigo Rojas uit Bolivia in Eastermar en verbleef de Italiaanse Marella Bessone in Hurdegaryp. Het Friesch Dagblad volgde de twee in hun ontdekkingstocht door Fryslân. Dit weekeinde nemen ze afscheid.

Regiozaterdag, 11 juli 2009

‘Ik bin hűndert, mar ik fiel der niks fan’

Workum - De twee duimen gaan omhoog. De vandaag honderd jaar geworden Elizabeth Visser-De Boer uit Workum laat er geen misverstand over bestaan dat ze zich goed voelt, dat ze tevreden is met het leven dat ze nu leidt. Haar dagen zijn soms te kort. ,,Ik bin hűndert, mar ik fiel der niks fan en dat is echt wier.”

Regiozaterdag, 11 juli 2009

Met een flinke dosis respect komt de CNS er wel

Wâlterswâld - Het was erop of eronder voor de Christelijk Nationale School in Wâlterswâld, afgelopen schooljaar. Zou de onderwijskwaliteit niet verbeteren, dan draaide het ministerie van Onderwijs de geldkraan dicht. Zover kwam het niet. Personeel, bestuur en interim-directeur Johan Verstappen wisten de CNS weer op de rit te krijgen. Door Anneke Visser.

Regiozaterdag, 11 juli 2009

Dier en toerist hebben hinder van springtij

Leeuwarden - De combinatie van springtij, harde wind en regen heeft gisteren problemen opgeleverd voor mens en dier. In het buitendijkse gebied boven Ferwert kon nog net een nest grauwe kiekendieven gered worden. Vakantiegangers moesten lang wachten op de veerboot naar Terschelling en Vlieland.

Regiozaterdag, 11 juli 2009

Wyldemerk moet dicht van Rouvoet

Harich - Campus Wyldemerk moet dicht. Het ministerie voor Jeugd en Gezin wil geen extra geld op tafel leggen voor de school en 24-uursopvang voor jongeren die vastgelopen zijn in het reguliere voortgezet onderwijs. Ruim veertig leerlingen raken daardoor hun opleiding en hun huis kwijt.

Sportzaterdag, 11 juli 2009

Tjalsma wint verrassend opnieuw Gouden Swipe

Joure - Vorig jaar won Hiltje Tjalsma in Joure de draverij om de Gouden Swipe. Niemand had anders verwacht, want de kampioene bij de amateurs reed die dag het beste paard. Dat ze gisteren opnieuw de gouden zweep in ontvangst nam was een totale verrassing. Met de trouwe maar niet altijd even vlotte Empire Hanover bleef ze uit de greep van enkele seriewinnaars.

Sportzaterdag, 11 juli 2009

Maachi op schot voor Cambuur

Leeuwarden Cambuur heeft de oefenwedstrijd tegen de amateurs van Blauw Wit’34 gisteravond met 10-0 gewonnen. Toch duurde het tot vijf minuten voor het einde van de eerste helft eer de eerste divisionist middels Nassir Maachi tot scoren kwam. De vleugelaanvaller zou er nog vier maken. De overige doelpunten kwamen op naam van Ruud ter Heide (tweemaal), Sandor van der Heide, Bob Schepers en proefspeler Nadjim Haroun. De laatste maakte volgens assistent-trainer Alfons Arts een goede indruk. Mark de Vries viel na twintig minuten uit met een blessure aan zijn wreef. Onduidelijk is hoe erg zijn kwetsuur is.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties