De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 24 maart

Archief

De artikelen van maandag, 11 mei 2015.

Cultuurmaandag, 11 mei 2015

Veiling met werk van Friese kunstenaars

Leeuwarden - In Poppodium Romein wordt vanavond een kunstveiling gehouden met werken van, voornamelijk, Friese kunstenaars. De opbrengst gaat naar stichting Leergeld Leeuwarden, die het mogelijk maakt dat kinderen uit bijstandsgezinnen toch kunnen sporten, of bijvoorbeeld mee kunnen met een schoolreisje. De kunstwerken worden vanaf 19.30 uur per opbod verkocht. De veiling is een initiatief van vrijwilligersorganisatie Kiwanis Club Leeuwarden.

Cultuurmaandag, 11 mei 2015

Lauwers Fanfare uit Ee wint Gouden Spiker Bokaal

Ureterp - Lauwers Fanfare uit Ee/Engwierum (derde divisie), Excelsior uit het Overijsselse Bruchterveld (vierde divisie) en Wubbenus Jacobs uit Arum (vijfde divisie) zijn met een zogenoemde Gouden Spiker Bokaal naar huis gegaan na afloop van het Gouden Spiker Festival voor fanfares. Dit festival, bedoeld voor korpsen uitkomend in de lagere divisies, werd zaterdag gehouden in mfc De Wier Ureterp.

Hoofdartikelmaandag, 11 mei 2015

De schijn van een 'voltooid leven'

De doodswens heeft soms nadrukkelijk te maken met de omgeving. Ouderen die zeggen te willen sterven omdat ze een 'voltooid leven' hebben, voelen zich bij nadere beschouwing overbodig, niet meer van nut en/of eenzaam. De dood wordt dan als oplossing gezien.

Sportmaandag, 11 mei 2015

Column: KNVB maakte van Twente spek-en-bonen-club

FC Twente beleeft een vreselijk seizoen. De ploeg voldeed nooit aan de verwachtingen en is omgeven door chagrijn. Dat werd alleen maar erger sinds voetbalbond KNVB de Tukkers op de vingers tikte omdat ze zich niet aan de financiële spelregels hadden gehouden. Gevolg: in totaal zes punten aftrek.

Sportmaandag, 11 mei 2015

Sporttribunaal: Weening is robuust, allround én kan winnen: de ultieme renner

Pieter Weening en de Giro d'Italia gaan goed samen. In 2011 won hij voor het eerst een etappe in de ronde en droeg-ie vier dagen de roze trui. Ook vorig jaar was er Italiaans dagsucces voor de Harekiet. Zaterdag zegevierde hij met Orica-GreenEdge voor het tweede jaar op rij in de ploegentijdrit van de Giro. Kan Weening de komende weken nog een overwinning toevoegen aan zijn almaar uitdijende erelijst?

Sportmaandag, 11 mei 2015

Dat was het dan voor El Makrini en bijna óók voor De Ridder

Door Gerard Bos

Sportmaandag, 11 mei 2015

Heerenveen neemt in afwachting van play-offs gas terug

Door Edward Jorna


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties