De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 20 april

Archief

De artikelen van donderdag, 11 mei 2006.

Cultuurdonderdag, 11 mei 2006

Tryater trekt bijna 65.000 bezoekers

Leeuwarden - Tryater heeft vorig jaar 64.873 bezoekers getrokken. Dat blijkt uit het jaarverslag van het Friese theatergezelschap. Het aantal is een absoluut record, als de jaren met grote locatievoorstellingen als Kening Lear niet worden meegerekend.

Economiedonderdag, 11 mei 2006

‘Sneek bij overname al kansloos’

Sneek - De Ondernemingsraad van CPS Color in Sneek gaat samen met de vakbonden onderzoeken of de sluiting van de verffabriek echt nodig is. Volgens bestuurder Dick de Valk van vakbond FNV is er niet genoeg moeite gedaan nieuwe orders binnen te halen. Hij denkt dat CPS Color de fabriek alleen heeft gekocht vanwege de ordergarantie van Akzo Nobel.

Economiedonderdag, 11 mei 2006

Honderd jaar Drukkerij Van der Eems in Easterein

Easterein - In de gang hangt een bordje met de tekst ‘Kom mar fierder’. Klanten van Drukkerij van der Eems in Easterein krijgen niet te maken met een receptioniste. Ze mogen zo doorlopen. Voordat ze het in de gaten hebben staan ze voor het bureau van directeur Durk-Jorrit van der Eems. Zo weinig mogelijk poeha, rechtstreeks contact met de klanten. Daar gaat het om. ,,Ik sit net yn in eigen hokje.’’ Drukkerij van der Eems bestaat honderd jaar. De klanten worden morgenavond getrakteerd op een feestje. Er verschijnt een boek, waarin de geschiedenis van de drukkerij wordt beschreven. Het is tegelijk het verhaal van de familie Van der Eems. Al honderd jaar staat er een Van der Eems aan het roer.

Economiedonderdag, 11 mei 2006

Besluit bedrijfsoverdracht te laat

Leeuwarden - Een groot deel van de ondernemers komt te laat met het besluit om het bedrijf over te dragen aan een opvolger of te verkopen. Dat was gisteren een belangrijke conclusie die accountants en bedrijfsadviseurs ter harte moesten nemen bij de Themalunch Overdracht en Overname van de Kamers van Koophandel in Leeuwarden. De themalunch was er een van de elf vergelijkbare bijeenkomsten in de rest van het land. ,,Een ondernemer komt pas bij je wanneer het besluit om te stoppen al is gevallen”, gaf een deelnemer kernachtig weer. ,,Daar is dan al een heel emotioneel proces aan voorafgegaan en in gedachten heeft de ondernemer al afscheid genomen van zijn bedrijf. Dan blijkt dat het bedrijf nog helemaal niet verkoopklaar is en er nog veel juridische aspecten om de hoek komen kijken. Wij moeten die ondernemers dan wel eens vertellen dat ze nog drie tot zes jaar door moeten, om het bedrijf goed te kunnen verkopen.”

Economiedonderdag, 11 mei 2006

Prijs McDonald’s Heerenveen

Heerenveen - Tijdens de McDonald’s Conventie in Orlando is de tweejaarlijkse Golden Arch Award uitgereikt aan André Berendsen, Franchisenemer van de McDonald’s restaurants in Stadskanaal, Winschoten, Appingedam en Heerenveen. Deze hoogste onderscheiding binnen de McDonald’s organisatie is de grootste erkenning die een Franchisenemer van een McDonald’s restaurant ten deel kan vallen.

Economiedonderdag, 11 mei 2006

Hoge investeringen binden fabrikant basisgrondstoffen aan huidige locatie

Heerenveen - Johnson Polymer in Heerenveen maakt basisvloeistoffen voor inkt en lak. Vestigingsdirecteur Jur Zandbergen (49) verwacht dat de fabriek in Heerenveen een blijvertje is. Hoewel het product technisch niet uniek is, vergt de productie hoge investeringen. Daarbij vormen de lonen niet de grootste kostenpost van het product. Verplaatsing naar een lagelonenland is dan ook geen voordelige optie, vindt Zandbergen.

Economiedonderdag, 11 mei 2006

‘Famliebedrijven hebben opvolging slecht geregeld’

Amsterdam - Veel directeuren/eigenaren van Nederlandse familiebedrijven hebben hun opvolging slecht geregeld. Ruim 40 procent van de ondernemers die binnen twee jaar wil stoppen, heeft nog geen opvolger. Dat stelt accountantskantoor ProcewaterhouseCoopers (PwC) in het ‘Family Business Onderzoek 2006’. Circa 80.000 ondernemers moeten binnen nu en vijf jaar hun opvolging regelen. Meer dan de helft van de onderzochte ondernemers gaf aan binnen vijf jaar uit het bedrijf te willen stappen. In de andere onderzochte landen zei slechts gemiddeld een derde binnen die termijn te willen stoppen.

Hoofdartikeldonderdag, 11 mei 2006

Wederopbouw...

De Nederlandse regering draait er niet omheen dat de miltiaire missie naar de Afghaanse provincie Uruzgan ronduit gevaarlijk is. Minister Bot van Buitenlandse Zaken, die deze week in Afghanistan was om meer veiligheidsgaranties van de autoriteiten te krijgen, zal de eerste zijn dat toe te geven. Maar net als de rest van het kabinet is hij overtuigd van de noodzaak van de militaire operatie. Zonder militaire hulp van andere landen kan de wederopbouw van het door 25 jaar (burger)oorlogen verscheurde land nooit ter hand worden genomen. En als het land weer in anarchie wegzakt, wordt het opnieuw een broeinest van terroristen, met alle gevaren voor de wereldvrede van dien. Als Afghanistan in 2001 niet in handen was geweest van de fundamentalistische Taliban die de terroristen van al-Qaida een thuishaven boden, was de kans groot geweest dat de Twin Towers in New York nu nog overeind hadden gestaan.

Regiodonderdag, 11 mei 2006

CDA lanceert conceptvoorstel

Leeuwarden - Het CDA wil een provinciaal armoedefonds in het leven roepen, waarmee vooral de gevolgen van armoede worden aangepakt. De christendemocraten willen de vereenzaming als gevolg van armoede tegengaan. Sociale teams in gemeenten kunnen rekenen op steun.

Regiodonderdag, 11 mei 2006

Gezondheid is belangrijk; ecokeurmerk of vogelgriep spelen geen rol

Nederlanders eten veel meer verse vis. In de eerste drie maanden van dit jaar is er 13.324 ton verkocht ofwel 1,8 kilo per huishouden. Dat is 7 procent meer dan in het eerste kwartaal van 2005.

Regiodonderdag, 11 mei 2006

Gehandicapte heeft vooral weinig te kiezen op de arbeidsmarkt

Leeuwarden - Mensen met een lichamelijke beperking blijken niet gelukkiger te worden door een baan of door lid te worden van een vereniging. Deze conclusie dwingt de overheid en de instellingen om eens goed na te denken over hun jarenlange beleid om gehandicapten aan het maatschappelijk leven te laten deelnemen. Is dat voor niets of doen ze juist te weinig?

Weerdonderdag, 11 mei 2006

Weekend koeler

Het is morgen nog mooi, zomers en zonnig weer. Maar het weekend wordt koeler en nat. De middagtemperaturen komen morgen te liggen rond 22 graden en op de wadden wordt het 19 a 20 graden. De wind is zwak tot matig, kracht 2 of 3.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties