De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 11 april 2017.

Economiedinsdag, 11 april 2017

Stabiele melkprijs met meer vraag en hogere productie

Leeuwarden - Agrarisch economen van Rabobank verwachten dat melkveehouders in dit kwartaal redelijk stabiele opbrengstprijzen ontvangen. Dat stellen ze in het Kwartaalbericht Zuivel. De economen gaan er vanuit dat de internationale vraag en de consumptie de komende maanden zullen toenemen.

Hoofdartikeldinsdag, 11 april 2017

Noord-Korea en Iran zijn gewaarschuwd

De Amerikaanse president Donald Trump zit nog geen honderd dagen in het Witte Huis of hij heeft al meer geïntervenieerd in Syrië dan zijn voorganger Barack Obama in de zes jaar dat de Syrische oorlog zich voortsleept. Onder Obama beperkte de militaire actie zich tot het bombarderen van de terreurbeweging Islamitische Staat. Trump heeft na een veronderstelde Syrische aanval met gifgaswapens op burgers vrijdag een aanval met kruisraketten op een Syrische luchtmachtbasis laten uitvoeren. Daarmee heeft hij de Syrische president Assad duidelijk gemaakt dat de internationale gemeenschap niet accepteert dat chemische wapens worden gebruikt. Een eerdere aanval met gifgaswapens in 2012 door het Assad-bewind liet Obama nog straffeloos passeren.

Regiodinsdag, 11 april 2017

Via Pykje Fjouwer met kinderen in gesprek over weidevogels

Hoe geef je de liefde voor de weidevogel door aan de allerjongsten? Met een prentenboek natuurlijk, bedacht uitgeverij Afûk. Pykje Fjouwer van schrijfster Lida Dykstra ligt sinds kort in de winkel.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties