De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Archief

De artikelen van vrijdag, 11 april 2003.

Achtergrondvrijdag, 11 april 2003

Soldaten ronselen kinderen

De 13-jarige Kumba zwierf wekenlang alleen door de stad, zonder woonplek, om te ontsnappen aan ronselende rebellen. Dankzij Noah’s ark heeft ze een dak boven haar hoofd en kan ze naar school. Lezers van het Friesch Dagblad kunnen verder helpen.

Bijschriftvrijdag, 11 april 2003

Wijngaard

Soms moet je buitengewoon helder zijn in wat je zegt om iets duidelijk te maken.

Cultuurvrijdag, 11 april 2003

Bijna verdubbeling tal deelnemers NK Fanfare

Drachten – Het aantal deelnemers aan de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen (ONFK) is dit jaar bijna het dubbele van vorig jaar. Dat blijkt uit het programma van de kampioenschappen, die zaterdag plaatsvinden in De Lawei te Drachten.

Hoofdartikelvrijdag, 11 april 2003

Bijna gelukt…

En dan was er deze week ook nog de kabinetsformatie. Door al het Irak-nieuws was het, in plaats van de opening, naar een van de achterste plaatsen van de journaals verhuisd.

Regiovrijdag, 11 april 2003

Wachtlijsten voor hulp aan kind erg lang

Leeuwarden – De wachtlijsten bij de Raad voor de Kinderbescherming nemen toe. Cliënten moeten soms een jaar wachten tot de Raad een advies heeft uitgesproken in hun zaak. Dat is onacceptabel, vindt vestigingsmanager H. Salari.

Regiovrijdag, 11 april 2003

Buren gemeentehuis wachten op schadegeld

Dokkum - Omwonenden van het nieuwe gemeentehuis in Dokkum wachten nog steeds op een vergoeding voor de schade aan hun huizen.

Regiovrijdag, 11 april 2003

Mogelijke sluiting bibliotheek verbaast Ijlst

IJlst – Het bestuur van de openbare bibliotheek in IJlst reageert verbaasd op het voorstel van het college van B en W van Wymbritseradiel om de bibliotheek met ingang van 2007 te sluiten en te vervangen door een bibliobus. Bovendien is het bestuur ontstemd, omdat ze het voornemen via de media heeft moeten vernemen.

Regiovrijdag, 11 april 2003

‘Niet de thermostaat, maar een trui’

Leeuwarden - Mensen die in een verbouwde boerderij gaan wonen, moeten hun levenswijze aanpassen aan het gebouw. Dat zegt architect Gunnar Daan in het nieuwe boek Bouwen aan boerderijen, ideeënboek voor herstel en vernieuwing van oude boerderijen . Daan: ,,Probeer in een ouderwets gebouw ook ouderwets te leven. Grijp bijvoorbeeld niet te vaak naar de thermostaat, maar trek een trui aan.’’

Regiovrijdag, 11 april 2003

Serviceproject breidt uit

Leeuwarden - Het serviceproject Te Plak wil dertien nieuwe centra openen in Fryslân. Te Plak heeft aan de provincie Fryslân een financiële bijdrage gevraagd. De subsidie is bedoeld om nieuwe vestigingen door de onrendabele startfase te helpen.

Geloof & Kerkvrijdag, 11 april 2003

Kerkzorg op bestelling

Leeuwarden – Kan de zielzorg van een predikant of pastor niet opgenomen worden in het ‘persoonsgebonden budget’? Een ‘cliënt’ kan dan op bestelling die zorg in huis halen en vervolgens declareren bij zijn ziekteverzekeraar. Die vraag stelde ds M. Mook uit Sneek donderdag op het symposium ‘Hoe kostbaar is geestelijke zorg?’ in Drachten.

Geloof & Kerkvrijdag, 11 april 2003

De predikant als duizenddingendoekje

Wil een predikant meer worden dan een duizenddingen-doekje in de gemeente dan moeten beroep en de opleiding op de schop, stelde prof Jan Jonkers bij zijn afscheid als hoog-leraar aan de Theologische Universiteit Kampen. Verlos de predikant van het juk van zijn ambt, de dogmatiek en de gemeente en het zal hem of haar wel gaan.

Sportvrijdag, 11 april 2003

Weer Cambuurspelers met elkaar op de vuist

Leeuwarden – Cambuur Leeuwarden is ernsti g in verlegenheid gebracht. Opnieuw werd de donderdagtraining ontsierd door ruziënde spelers. Ditmaal was het de licht ontvlambare Dave Rogers die Hakim Chatouani aanvloog.

Sportvrijdag, 11 april 2003

‘Straks moeten we ook nog spelers meenemen’

Bij CSL zijn ze wel goed, maar niet gek, zo blijkt uit het voorwoord van voorzitter Koos Boorsma in CSL sportnieuws . ,,Een novum. Het vijfde moest uit tegen Rijperkerk. Vrijdagavond wordt Pieter door de leider van Rijperkerk gebeld met de vraag of wij voor een scheidsrechter konden zorgen.

Sportvrijdag, 11 april 2003

WK marathonschaatsen in Calgary

Leeuwarden - Marathonschaatsers rijden volgend seizoen voor het eerst een officieus wereldkampioenschap op het kunstijs van The Olympic Oval in Calgary. Het is een initiatief van de oud-marathonschaatsers Jos Niesten, Co Giling en tweevoudig Elfstedenwinnaar Evert van Benthem die nu in het Canadese Red Deer woont.

Weervrijdag, 11 april 2003

Warmer

Vanavond en vannacht zijn er opklaringen en lokaal ontstaan er mistbanken, bij een minimumtemperatuur rond het vriespunt. Morgen is er ruimte voor zon en het wordt warmer met temperaturen die komen te liggen rond 14 graden. De wind is zwak tot matig uit het zuiden tot oosten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties