De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 25 april

Archief

De artikelen van dinsdag, 11 maart 2003.

Bijschriftdinsdag, 11 maart 2003

Winst of verlies

Misschien bent u juist in deze tijd bezig met het invullen van het aangiftebiljet.

Economiedinsdag, 11 maart 2003

Stork Kwant uit Sneek gaat zelfstandig verder

Sneek – Stork heeft met het management van Stork Kwant overeenstemming bereikt over de verkoop van het in Sneek gevestigde bedrijf door middel van een Management Buy Out . Dat betekent dat directie en financiers het bedrijf kopen.

Economiedinsdag, 11 maart 2003

‘Pluimvee ook in het Noorden in gevaar’

Marum – Ook in Fryslân en Groningen kunnen boeren met pluimvee niet voorzichtig genoeg zijn nu de vogelpest in Nederland is. Het binnenhouden van kippen en eenden is niet verplicht, maar wel raadzaam. Dat advies gaf landbouwminister Veerman (CDA) maandag tijdens een partijbijeenkomst in Marum.

Hoofdartikeldinsdag, 11 maart 2003

Statenverkiezingen…

Iedereen wil ons doen geloven dat de Statenverkiezingen nergens over gaan en dat geen burger in Nederland weet wat de provincie doet. Die beide opvattingen - die elkaar gedeeltelijk uitsluiten - staan nu al wekenlang in de kranten, schallen uit de radioluidsprekers en spatten van het televisiescherm.

Regiodinsdag, 11 maart 2003

NoordNed wil nieuwe treinen aanschaffen

Leeuwarden – NoordNed is genegen om fors te investeren in nieuwe treinen, maar dan wil het bedrijf er zeker van zijn dat het de komende tien tot twaalf jaar het treinvervoer in Fryslân mag uitvoeren.

Regiodinsdag, 11 maart 2003

Oudega wil helemaal geen groot meer

Oudega (S.) – Het dorp Oudega (S.) wil geen groot meer in het gebied de Gealânnen en de Sanding. Het dorpsbelang en de betrokken boeren zijn allerminst blij met dit plan van Smallingerland. De provincie reageert sceptisch.

Regiodinsdag, 11 maart 2003

Passen en meten in De Wingerd

Damwoude – Het is passen en meten in de De Wingerd, aan de Thiedemaweg in Damwoude. Het aantal leerlingen aan de school voor zeer moeilijk lerende kinderen (zmlk) is de afgelopen jaren fors gegroeid.

Regiodinsdag, 11 maart 2003

‘Schroef snelheid weer op van 30 naar 50’

Buitenpost - Het is raadzaam om op een deel van de 30-km-zones in Achtkarspelen weer een maximumsnelheid van 50 km/uur in te voeren. Dat advies geeft het onderzoeksbureau TCW aan de gemeente Achtkarspelen. Het wegprofiel leent zich niet voor 30-km-zone.

Regiodinsdag, 11 maart 2003

Horeca in Leeuwarder Waag

Leeuwarden - Lunchroomketen Coffeeclub uit Haarlem zal naar verwachting nog voor koninginnedag een filiaal openen in de historische Waag van Leeuwarden.

Regiodinsdag, 11 maart 2003

Verkiezingen voor Statentraag op gang

Leeuwarden - De provinciale statenverkiezingen zijn vanmorgen in Fryslân langzaam op gang gekomen. De opkomst was omstreeks tien uur lager dan bij de Tweede Kamerverkiezingen in januari dit jaar.

Regiodinsdag, 11 maart 2003

Zweeftrein geen reden tot stemmen

Boornbergum/Kortehemmen - ,,Och, die zweeftrein zegt me niet zoveel. Stemmen doe ik sowieso, ongeacht de zweeftreindiscussie.’’ Rolf Döderlein de Win uit Kortehemmen heeft zich duidelijk niet laten beďnvloeden door de zweeftrein, die de afgelopen weken door de kleine provinciale partijen tot verkiezingsitem werd gebombardeerd.

Geloof & Kerkdinsdag, 11 maart 2003

Evangelist Zijlstra zet in Leiderdorp nieuw gebouw neer

Leiderdorp – De evangelische gemeente De Levensstroom zet een nieuw gebouw neer voor zo’n 1500 mensen. Dat maakt voorganger Jan Zijlstra bekend in het nieuwste blad van de gemeente.

Geloof & Kerkdinsdag, 11 maart 2003

‘Jij hebt het toch gedaan? Nou dan!’

Leeuwarden - ‘We kunnen de schuld niet wegredeneren’, betoogde prof dr. A. van de Beek in het Friesch Dagblad van 1 februari . Drs W.D. de Carpentier gaat in op de vraag hoe schuldgevoel ontstaat. Daarna stelt hij de thema’s verantwoordelijkheid, verdriet en zelfbeklag aan de orde, en de vraag hoe problemen rond schuld psychologisch behandeld kunnen worden.

Geloof & Kerkdinsdag, 11 maart 2003

Dichter met ‘tegenstem’

Leeuwarden - Dinsdag bereikt Ad den Besten de leeftijd van tachtig jaar. In kerkelijke kring verwierf hij bekendheid door zijn medewerking aan het Liedboek voor de kerken. Bekend werd een lied als Jezus die langs het water liep , maar ook vertaalde Den Besten vele Duitse liedteksten in het Nederlands.

Sportdinsdag, 11 maart 2003

Van der Lende en DSB ‘in harmonie’ uit elkaar

Heerenveen – Trainster Sijtje van der Lende en de commerciële schaatsploeg DSB beëindigen aan het eind van dit seizoen de samenwerking. Volgens betrouwbare bronnen gaan beide partijen een dezer dagen ,,in goede harmonie” uit elkaar.

Sportdinsdag, 11 maart 2003

Dorian Berisha is met de voetbal geboren

Buitenpost – Het kon zaterdag niet op voor Dorian Berisha. In zijn eerste officiële wedstrijd als basisspeler in de hoofdmacht van Buitenpost deed de negentienjarige spits van zich spreken. Of liever gezegd, Dorian Berisha liet zijn voeten spreken. Hij scoorde drie keer in de met 6-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Marum.

Sportdinsdag, 11 maart 2003

Cambuur zegt oudgedienden de wacht aan

Leeuwarden - Cambuur Leeuwarden doet de routiniers Johan Abma, Kenan Durmusoglu en Robert Loontjens geen nieuwe aanbieding. Dat was het drietal, van wie de contracten na dit seizoen aflopen, wel toegezegd. Door de verslechterde economische situatie heeft Cambuur, volgens directeur Ritske Merkus, echter geen budget meer voor de spelers.

Weerdinsdag, 11 maart 2003

Buien

Het blijft vanavond en vannacht bewolkt met af en toe regen. Het koelt af tot ongeveer 6 graden. Morgen krijgen we buien, afgewisseld met wat zon. Het gaat flink waaien uit het noordwesten, met een krachtige tot harde wind aan zee. Het kwik ligt rond 9 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties