De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 20 april

Archief

De artikelen van zaterdag, 11 december 2004.

Bijschriftzaterdag, 11 december 2004

Dageraad

Een heel belangrijke figuur in de profetieën van Jesaja is ‘de knecht des Heren’.

Hoofdartikelzaterdag, 11 december 2004

Einde van het protestantisme…

Sinds ongeveer een jaar wordt in Nederland veel gesproken en geschreven over de toekomst (of over het einde) van het protestantisme. De aanleiding was een interview met de bekende evangelische geleerde Alister McGrath uit Oxford. Hij is van mening dat het ‘traditionele’ protestantisme ten onder gaat aan atheďsme, al dan niet via de vrijzinnigheid. Het protestantisme kent ‘het heilige’ namelijk niet meer. Bovendien slaagt het protestantisme er niet in mee te gaan met zijn tijd: we zijn in een belevingscultuur terechtgekomen.

Regiozaterdag, 11 december 2004

Provincie pakt foutjes in wegennet aan

Leeuwarden – Gedeputeerde Staten hebben besloten een aantal ‘kleine knelpunten’ in het provinciale wegennet aan te pakken.

Regiozaterdag, 11 december 2004

Plant vertraagt mogelijk Centrale As

Veenwouden – Bij het flora- en faunaonderzoek op het tracé van de Centrale As zijn beschermde plant- en diersoorten aangetroffen. Onderzoekers van het bureau Altenburg en Wybenga uit Veenwouden stuitten op de Spaanse ruiter (bloem), de modderkruiper (vis) en de baardvleermuis. De aanwezigheid van deze planten en dieren kan de aanleg van de Centrale As, de weg tussen Dokkum en de Wâldwei, vertragen of verhinderen. ,,Maar dat hoeft niet het geval te zijn’’, zegt D. Logemann, adviseur Ruimte en Groen bij bureau Arcadis.

Regiozaterdag, 11 december 2004

Noorden in actie voor steun glastuinbouw

Leeuwarden – De noordelijke provincies en de Stichting Acquisitie Glastuinbouw Noord-Nederland gaan gezamenlijk een brief naar Den Haag sturen waarin ze pleiten voor het handhaven van de glastuinbouwlocaties in het Noorden. Dat zegt de Friese gedeputeerde Andriesen in een reactie op een advies van de Raad voor het Landelijk Gebied.

Regiozaterdag, 11 december 2004

Van der Mark wil geen burgemeester meer zijn

Geen derde termijn op Vlieland

Regiozaterdag, 11 december 2004

Hartcentrum nu officieel open

Vierhonderd hartpatiënten geopereerd in MCL

Geloof & Kerkzaterdag, 11 december 2004

Dienstboek voor PKN nu compleet

Utrecht – Het tweede deel van het Dienstboek voor de Protestantse Kerk biedt niet alleen nieuwe formulieren voor allerlei situaties in het menselijke leven, maar biedt ook alle ruimte aan de klassieke gereformeerde formulieren. ,,De manier waarop het gereformeerde erfgoed is geďntegreerd, mag een voorbeeld zijn voor alle samenwerking binnen de Protestantse Kerk in Nederland.”

Sportzaterdag, 11 december 2004

Heerenveen vaster op laatste plaats na verlies tegen LZV

Heerenveen – De futsallers van Heerenveen gaan zorgelijke kerstdagen tegemoet. In de hal van korfbalvereniging Blauw Wit verloor de formatie van trainer Erik Donker vrijdagavond met 2-4 van LZV/Kuypers, waardoor de Friezen met vijf punten uit twaalf duels vast op de laatste plaats blijven staan.

Sportzaterdag, 11 december 2004

Cambuur lijdt beschamend verlies in Emmen

Emmen - Als er ooit een moment was geweest in het lopende seizoen om voor de tweede achtereenvolgende keer een zege te boeken, was dat voor Cambuur vrijdagavond. Rode lantaarndrager Emmen liet veelvuldig zien waarom het zo laag staat. Toch bleek het zwakke Emmen een te groot obstakel en leed Cambuur een beschamend verlies, waarin het kans na kans onbenut liet. Het oude liedje dus.

Sportzaterdag, 11 december 2004

Heerenveen in derby tegen FC Groningen opnieuw de gelukkigste

Heerenveen - Er was vrijdagavond in de noordelijke derby tussen SC Heerenveen en FC Groningen weinig nieuws onder de zon. Het was koud, niet bijster goed en de Friezen wonnen weer. Dat gebeurde de afgelopen tien keer dat beide ploegen in het Abe-Lenstrastadion tegenover elkaar stonden al zeven keer. Vrijdagavond was Heerenveen opnieuw de gelukkigste.

Weerzaterdag, 11 december 2004

Grijs

Vandaag is een veelal grijze dag waarin het kwik oploopt naar 5 ŕ 6 graden. Vannacht daalt de temperatuur tot omstreeks 1 graad. Er is kans op mist. Ook morgen is er mist en bewolking met lokaal later wat zon bij 4 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties