De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 20 maart

Archief

De artikelen van maandag, 11 november 2002.

Bijschriftmaandag, 11 november 2002

Angst

Biologen zien het vermogen van mensen en dieren om angst te voelen als iets positiefs.

Cultuurmaandag, 11 november 2002

Boeiende libbens yn ‘Beppe Boppe’

Yn 1966 stiene se foar it lêst tegearre op ’e planken: Anneke en Leny, de beide dochters fan Tetman de Vries. No bringe se as Anneke van Baal en Leny Dykstra - beide ûnderwilens beppe - de troch Leo Dykstra skreaune produksje Beppe Boppe.

Cultuurmaandag, 11 november 2002

Moaie typkes yn ‘Brike kueren’

It Drachtster toanielselskip Meiïnoar Ien fierde freedtejûn it fyftichjierrich jubileum mei de premiêre fan de klucht Brike Kueren. Foar de útfiering spruts boargemaster Van der Zaag lokwinsken út en krige mei-oprjochter en toanieltûzenpoat Douwe Posthuma in keninklike ûnderskieding.

Cultuurmaandag, 11 november 2002

‘Bloody Sunday’ wint Film Festival

Net als vorig jaar ging de Matad’Or van het Noordelijk Film Festival dit jaar naar een Ierse film. Paul Greengrass werd telefonisch op de hoogte gesteld dat de jury onder voorzitterschap van Roland Rust unaniem gekozen had voor Bloody Sunday . Bloody Sunday stak met kop en schouders uit boven de andere acht geselecteerde films in de interregio competitie.

Cultuurmaandag, 11 november 2002

Concordia Wjelsryp naar eredivisie

De fanfare Concordia uit Wjelsryp heeft zaterdag in Drachten gezorgd voor een enorme sensatie. Dirigent Sjoerd de Boer uit Franeker was uitzinnig van vreugde. De fanfare die debuteerde in de afdeling Uitmuntendheid, bewerkstelligde met het hoogste puntenaantal van de dag promotie naar de eredivisie. Dat betekende een groot succes van de fanfare met veel jeugdige leden.

Economiemaandag, 11 november 2002

Empatec begint nieuw inpakbedrijf in Harlingen

Harlingen – Werkvoorzieningsschap Empatec nv start een nieuw impakbedrijf op industrieterrrein Oostpoort in Harlingen. Empatec gaat daartoe een nieuw pand aan de Edisonstraat huren van bloembolleninpakbedrijf Jan Langedijk uit Venhuizen.

Hoofdartikelmaandag, 11 november 2002

Het politieke ambt…

De ene na de andere bewindsman geeft te kennen niet in de Tweede Kamer te willen. Minister-zijn is best, maar in de bankjes, nee daar willen ze niet voor in aanmerking komen.

Regiomaandag, 11 november 2002

Architectuurprijs voor parkeergarage

Leeuwarden – Parkeergarage Hoeksterend in Leeuwarden en de uitkijktoren van Natuurmonumenten in het Fochteloërveen zijn zaterdag uitgeroepen tot mooiste Friese bouwwerken.

Regiomaandag, 11 november 2002

‘Achter het lijk wordt niet gesproken’

Wierum – De dood als rode draad door de geschiedenis van Wierum. Schrijver Herman van der Vliet maakte aan de hand van het honderdjarig bestaan van begrafenisvereniging De Laatste Eer een dwarsdoorsnede van het leven in het dorp waar hij in zijn jeugd zoveel tijd doorbracht.

Regiomaandag, 11 november 2002

Aardige buurman redde de bieb

Kollumerzwaag – Even leek het er op dat de inwoners van Kollumerzwaag hun bibliotheek zouden kwijtraken. Maar dankzij de aardige buurman Berend staat er zelfs een compleet vernieuwde bieb in het dorp. Het pand werd zaterdag geopend door wethouder Koster van Kollumerland. Eveneens opende de wethouder de tentoonstelling Het Archief in Beeld .

Regiomaandag, 11 november 2002

Zevenhuizen krijgt weer consultatiebureau

Zevenhuizen - Het consultatiebureau in Zevenhuizen gaat weer open. Wethouder Plandsoen van de gemeente Leek wil dat het bureau voor zuigelingenzorg met ingang van 1 januari weer opengaat. Een jaar geleden werd tot sluiting besloten.

Regiomaandag, 11 november 2002

‘Minimum straf kan leiden tot onrecht’

Leeuwarden – Het invoeren van een minimum strafmaat kan onrecht met zich meebrengen. Daarom moet er geen minimum straf aan een delict worden gehangen. Dat stelde hoofdofficier van justitie in Leeuwarden Willem Hangelbroek zaterdag tijdens de open dag van de rechtspraak.

Regiomaandag, 11 november 2002

Drachten krijgt crematorium

Drachten – Drachten krijgt een crematorium. Het wordt onderdeel van een nieuw uitvaartcentrum. Het complex komt waarschijnlijk aan de westzijde van Nijtap bij Drachten, tegen de Wâldwei (N31) aan. Bij het centrum komt een algemene begraafplaats met bijna vierduizend rustplaatsen, waaronder islamitische graven.

Regiomaandag, 11 november 2002

Crimeteam uitgebreid met jeugdagent

Leeuwarden – Het crimeteam van de politie Midden-Fryslân krijgt een agent die zich gaat richten op jeugdmisdrijven.

Regiomaandag, 11 november 2002

Otterpark verkocht wegens gebrek aan overheidssubsidie

Leeuwarden – Recreatie-ondernemer Libéma in Rosmalen heeft het otterpark Leeuwarden verkocht aan Zodiaczoos in Warnsveld. Belangrijkste reden is het uitblijven van overheidssubsidie.

Geloof & Kerkmaandag, 11 november 2002

Songs of Praise vanaf december ook in Nederland op tv

Hilversum - Songs of Praise , het populaire kerkelijk muziekprogramma van de Britse omroep BBC, wordt per 1 december ook uitgezonden door IKON-televisie.

Geloof & Kerkmaandag, 11 november 2002

Kerkdienst in een Indiase sloppenwijk

Haaije Feenstra, directeur van het Nederlands Bijbelgenootschap, maakt een werkreis door India. In het Friesch Dagblad brengt hij dagelijks verslag uit. Deel 3.

Geloof & Kerkmaandag, 11 november 2002

‘Actief inspelen op problemen in zorg’

Amsterdam - Het zou geen slecht idee zijn als de diaconieën hun oorspronkelijke taak, ouderenzorg, weer op zich namen.

Geloof & Kerkmaandag, 11 november 2002

Deel gereformeerden niet mee met SoW

Nijkerk - Een deel van de Gereformeerde Kerken in Nederland gaat niet mee in de fusie met de Nederlandse Hervormde Kerk (het Samen-op-Wegproces).

Sportmaandag, 11 november 2002

Sjoerd Hoekstra (43) laatbloeier in het eerste van V en V’68

Garyp – In het eerste elftal van V en V’68 uit Garyp is hij op een Rus na de kleinste, maar van allemaal verreweg de oudste. Sjoerd Hoekstra(43) is al dertien jaar centrale middenvelder bij V en V (vlug en vaardig) ’68, maar gek genoeg pas sinds anderhalf jaar basisspeler van het eerste elftal.

Sportmaandag, 11 november 2002

BCV is voor niemand bang

Burgum - BCV lijkt op een slapende reus. De Burgumers zijn de torenhoge favoriet in de tweede klasse, maar dat besef lijkt de ploeg te verlammen. Tegen Zeerobben werd het initiatief vreemd genoeg aan de tegenstander gelaten. De ‘angsthazentactiek’ leverde echter wel aansluiting met de top op.

Sportmaandag, 11 november 2002

Nynke Klopstra mogelijk onder het mes

Leek – Voor de uit Gytsjerk afkomstig judoka Nynke Klopstra (29) lijkt het allerminst zeker of zij over twee weken haar nationale titel in de klasse tot 48 kilogram in Amsterdam goed voorbereid kan verdedigen.

Sportmaandag, 11 november 2002

Seizoen judoka Jessica de Vries lijkt over

Leek - Zeven Friezinnen plaatsten zich zaterdag in Leek voor de nationale judokampioenschappen. Met daar regerend nationaal kampioene Nynke Klopstra nog bij, is Fryslân over twee weken in Amsterdam sterk vertegenwoordigd.

Sportmaandag, 11 november 2002

Oentsjerkers houden hun hart vast

Oentsjerk – Wykels Hallum versloeg vorige week verrassend koploper Oostergo. Trynwâldster Boys, dat thuis won van Kootstertille, nam daardoor de leiding in de derde klasse B over.

Sportmaandag, 11 november 2002

‘Fans’ Heracles verstieren jeugdduel Cambuur

Leeuwarden – De voetbalwedstrijd tussen de A-junioren van Cambuur Leeuwarden en SC Enschede is zaterdagmiddag in de 84ste minuut gestaakt, nadat tientallen toeschouwers het veld bestormden.

Sportmaandag, 11 november 2002

‘Het B-veld heeft veel weg van een zwembad’

De velden in Kollum zijn in dermate slechte staat dat gemiddeld herfstweer er al voor grote problemen zorgt. De club zet een handtekeningactie op touw.

Sportmaandag, 11 november 2002

Foppe de Haan: Als we dit doorzetten dan is het lek boven

Eindhoven – SC Heerenveen leed zaterdagavond een hele reguliere nederlaag bij PSV. Toch maakte de zwaar achterover leunende formatie van trainer Foppe de Haan het de Eindhovenaren in eigen huis heel lastig en moest zich uiteindelijk pas twaalf minuten voor tijd gewonnen geven.

Sportmaandag, 11 november 2002

Historische 1-7 nederlaag laat Cambuur koud

Leeuwarden – Het was een avond van uitersten zaterdagavond in het Cambuur-stadion. Ruim 6.000 toeschouwers (seizoensrecord) zagen hoe Cambuur Leeuwarden tegen een historische nederlaag aanliep tegen Heracles Almelo. Rik Platvoet scoorde liefst vijfmaal tegen de Leeuwarders. Cambuur eindigde het duel met negen man.

Weermaandag, 11 november 2002

Regenachtig

Vanavond zijn er eerst nog buien, maar het wordt geleidelijk wel wat droger. Komende nacht valt er af en toe wat regen, bij een minimumtemperatuur van 8 graden. Morgen is het ook bewolkt en regenachtig met temperaturen rond 10 à 11 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties