De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 11 januari 2018.

Achtergronddonderdag, 11 januari 2018

Oprah Winfrey in het Witte Huis?

De politieke ster van de Amerikaanse presentatrice, actrice, producer en ondernemer Oprah Winfrey is rijzende na haar indrukwekkende speech zondagavond over de #MeToo-beweging tijdens de uitreiking van de film- en tv-prijzen in Hollywood.

Cultuurdonderdag, 11 januari 2018

LF2018: Praten over kunst is van levensbelang

We hebben tegenwoordig over alles ons oordeel klaar. Over alles behalve kunst. Het lijkt wel alsof we het verleerd zijn om over kunst te praten. Als het aan de Britse schrijfster en critica Tiffany Jenkins ligt, beginnen we daar onmiddellijk weer mee. ,,Kunst is van levensbelang, het helpt ons antwoorden te zoeken op de vraag wat het betekent mens te zijn.”

Cultuurdonderdag, 11 januari 2018

Autobiografie van verticale artiest

Stel je voor dat schrijver en muzikant Meindert Talma (Surhuisterveen, 1968) zijn dagen had versleten ergens in een kamertje op de Fryske Akademy. Niks tegen de Akademy, maar wat een verspilling van talent zou dat zijn geweest. Toch was dat - volgens de verwachting van zijn ouders - het voorland van de afgestudeerde historicus. Gelukkig heeft hij zijn eigen weg gevolgd (of gebaand) en zullen er in de toekomst vast onderzoekers het leven en werk van Talma onder de loep nemen. Het leven van een verticale artiest in een horizontale wereld.

Economiedonderdag, 11 januari 2018

Provincie wil Friese mkb versterken met miljoenen

Leeuwarden - De provincie trekt in deze coalitieperiode 18,5 miljoen euro uit voor leningen aan het mkb, waarbij het bedrijfsleven na de crisis beter kan groeien, nieuwe bedrijven meer mogelijkheden krijgen en innovatie wordt gestimuleerd. Gisteravond spraken vertegenwoordigers van Provinciale Staten hierover in een commissievergadering. Binnenkort zal er naar verwachting een definitieve klap komen op de plannen uit het coalitieakkoord.

Hoofdartikeldonderdag, 11 januari 2018

Steun ter voorkoming van echt artsentekort

Inmiddels is het tekort aan huisartsen in Fryslân zo groot dat ook de verzekeraars in enkele tientallen gevallen niet meer kunnen bemiddelen in het vinden van een eigen huisarts. Er schijnen allerlei plannen van aanpak in de maak te zijn. Ondertussen groeit de wachtrij van huisartsloze inwoners. Heel ernstig lijkt het niet: wie geen eigen huisarts heeft kan altijd op een spreekuur terecht, zo verzekert de verzekeraar zijn ongeduldige Friese patiënt.

Regiodonderdag, 11 januari 2018

Rijk moet effectstudie Lelystad overdoen

Wolvega - Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat moet de milieu-effectrapportage (mer) van de uitbreiding van Lelystad Airport overdoen. Dat vindt burgemeester André van de Nadort van Weststellingwerf. ,,Nog los van de discussie of het vanuit milieu-oogpunt slim is om Lelystad uit te breiden met vakantievluchten, is het besluitvormingstraject van de rijksoverheid buitengewoon onzorgvuldig geweest”, aldus de PvdA-burgemeester.

Regiodonderdag, 11 januari 2018

Friese gemeenten tekenen niet voor statiegeld op flesjes

Leeuwarden - Onder de 29 gemeenten in Nederland die zich hebben aangesloten bij de Statiegeldalliantie, die pleit voor statiegeld op petflesjes en blikjes, zitten geen Friese gemeenten.

Regiodonderdag, 11 januari 2018

Musea willen Workumer Kamer voor stad behouden

Workum - Een ieder die rondloopt in de Workumer Kamer waant zich eventjes in het achttiende-eeuwse Workum. Maar de historische tegels en antieke meubels dreigen in het depot van het Fries Museum te verdwijnen. Drie musea proberen dat te voorkomen, en hebben het monumentale deel van het oude stadhuis op het oog als nieuwe locatie.

Regiodonderdag, 11 januari 2018

Andries Ekhart is na zestien jaar wethouder af

Leeuwarden - ,,Ik wist het natuurlijk al een tijdje en hield er al langer rekening mee, maar het is wel even schrikken.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties