De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 22 april

Archief

De artikelen van vrijdag, 10 augustus 2012.

Economievrijdag, 10 augustus 2012

DNB: pak ontslagrecht aan en verkort de WW

Amsterdam | Hoewel de werkloosheid in Nederland vorig jaar met 4,4 procent internationaal gezien laag bleef, is verdere modernisering van de arbeidsmarkt nodig volgens De Nederlandsche Bank (DNB).

Hoofdartikelvrijdag, 10 augustus 2012

Spitsroeden lopen voor premier Cameron

De Britse euforie over de Olympische Spelen kunnen het een beetje verdoezelen, maar de regering van premier David Cameron beleeft moeilijke dagen. Vicepremier Nick Clegg, tevens leider van de Liberaal Democraten, zag zijn plan voor een grondige hervorming van het Hogerhuis stranden door verzet bij de Conservatieven van Cameron. Clegg haalde op zijn beurt revanche met het torpederen van de wens van de Conservatieven om de kiesdistricten te veranderen. Een maatregel die bij de stemverdeling waarschijnlijk in het voordeel van Camerons partij is.

Regiovrijdag, 10 augustus 2012

Fries praten mag in rechtbank buiten Fryslân

Leeuwarden | Friezen mogen ook in rechtbanken in Assen en Groningen en in het gerechtshof in Arnhem gebruik maken van de Friese taal. Dit blijkt uit het wetsvoorstel ‘gebruik Friese taal’ dat sinds eind juli bij de Tweede Kamer ligt.

Regiovrijdag, 10 augustus 2012

Zonderland: donderdag zegetocht door Heerenveen

Heerenveen | Turner Epke Zonderland wordt donderdagavond om kwart voor negen gehuldigd op de Oude Koemarkt in zijn woonplaats Heerenveen.

Regiovrijdag, 10 augustus 2012

Sneek is nu al SKS-kampioen

Lemmer | De finale van het SKS-skûtsjesilen vanmiddag op de Snitser Mar is niet meer van belang voor het klassement. Douwe Visser van Sneek stelde gisteren de titel al veilig op het IJsselmeer bij Lemmer door als tweede te eindigen achter Lemmer.

Geloof & Kerkvrijdag, 10 augustus 2012

Jezus als schietschijf en God als provocateur?

Wie uitgekeken raakt op een wijze van theologie bedrijven waarbij God en mens het uitstekend met elkaar kunnen vinden, kan zijn hart ophalen aan het boek Provocatie. Over de zin van God en geloof. Laten we ons nog door God provoceren?

Geloof & Kerkvrijdag, 10 augustus 2012

88 moskeeën aangevallen in VS sinds 2010

Washington | Sinds 2010 zijn er tenminste 88 moskeeën en islamitische centra in de Verenigde Staten getroffen door geweld, zoals vandalisme of andere vormen van haatdaden.

Geloof & Kerkvrijdag, 10 augustus 2012

Drachtster pinksterkerk zoekt nieuwe locatie

Drachten | De Christus Opstandingskerk in Drachten zoekt met spoed een nieuwe locatie om kerkdiensten te kunnen houden. Vanaf 1 september moet de kerkgemeenschap uit het Muziekgebouw aan het Kleinzand. ,,Een half jaar geleden kregen we dat van de gemeente Smallingerland te horen’’, vertelt oudste Joop Sapulette uit Oosterwolde. De gemeente wil het pand gebruiken voor een andere bestemming.

Sportvrijdag, 10 augustus 2012

Schuil wilde goud ’96 inleveren voor brons nu

Hun laatste olympische optreden leverde Reinder Nummerdor en oud-Leeuwarder Richard Schuil gisteren geen medaille, maar helaas alleen een hoop frustratie op. De Letten Martins Plavins en Janis Smedis waren halverwege de tweede set rijp voor de slacht maar bogen het duel om brons volledig om. In drie sets gingen de oranje beachvolleyballers onderuit: 21-19 19-21 11-15.

Sportvrijdag, 10 augustus 2012

Sneekweek krijgt een slotstuk van formaat

Kolmeersland | De 77e Sneekweek heeft gisteren een slotstuk van formaat gekregen. Waar de Koninklijke Watersportvereniging Sneek (KWS) al de hele week geen enkele reden tot klagen hadden over de weersomstandigheden, werd ook de slotdag er één met een fijn lopend windje en zon boven de Snitser Mar. In de 36 finishende klassen waren er vijftien winnende Friese stuurmannen of -vrouwen te bewonderen.

Sportvrijdag, 10 augustus 2012

Heerenveen gaat moeizaam ronde verder

Boekarest | Slechts één tegenstander scheidt sc Heerenveen nog van de Europa League. De Friezen plaatsten zich gisteren ondanks een 1-0 nederlaag tegen Rapid Boekarest voor de beslissende play-offs. Thuis werd eerder met 4-0 gewonnen.

Sportvrijdag, 10 augustus 2012

We zijn door, de manier waarop maakt niet uit

Boekarest | Marco van Basten was zichtbaar opgelucht na het treffen met Rapid Boekarest. Zijn ploeg was door naar de volgende ronde. Dat er in tegenstelling tot het eerste duel met de Roemenen heel wat schortte aan de uitvoering, deerde hem niet. ,,Doorgaan was het allerbelangrijkste. Het maakte echt niet uit hoe.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties