De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Archief

De artikelen van donderdag, 10 juli 2014.

Regiodonderdag, 10 juli 2014

Molen mag naar De SŻkerei

Damw‚ld - Molen de Mearmin, die nu aan het Geastmermar ten zuidwesten van Dokkum staat, mag worden afgebroken om weer opgebouwd te worden op het terrein van openluchtmuseum De SŻkerei in Damw‚ld. Dat vinden althans burgemeester en wethouders van Dantumadiel. Ze negeren daarmee een advies van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed. Die stelt dat het allerminst zeker is dat de molen de status van rijksmonument kan behouden als hij wordt verplaatst. Hij is op zijn huidige plek weliswaar behoorlijk in verval geraakt, maar op een nieuwe plek moet de 'beschermingswaardigheid' opnieuw worden getoetst - en dat kan zomaar negatief uitvallen.

Regiodonderdag, 10 juli 2014

Zorgbelang: klachten over zorg verzamelen

Leeuwarden - Er moet een provinciebreed verzamelpunt komen voor klachten over de zorg in Frysl‚n. Dat vindt directeur Margreet de Graaf van Zorgbelang Frysl‚n. Zo'n verzamelpunt mist nu nog. ,,Elke zorgaanbieder heeft een eigen klachtenprocedure. De informatie die daar binnenkomt wordt niet openbaar gemaakt'', aldus De Graaf. Volgend jaar wil ze peilen of cliŽntenraden bereid zijn de informatie die zij binnenkrijgen geanonimiseerd te delen, zodat duidelijker wordt hoe het met de zorg gesteld is. ,,Dan kun je conclusies trekken.''

Regiodonderdag, 10 juli 2014

Waterzuivering in strijd tegen resistentie

Leeuwarden - Wetsus, het instituut voor watertechnologie en het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) gaan onderzoeken hoe waterzuivering kan worden ingezet tegen antibioticaresistentie. De beide partijen hebben samen een intentieverklaring daartoe ondertekend. Antibiotica worden onder meer gebruikt in ziekhuizen, verpleeghuizen, thuis en in de landbouw. Door slordig en overvloedig gebruik ervan worden steeds meer soorten bacteriŽn resistent voor antibiotica. Daardoor zijn infecties als hersenvliesontsteking of longontsteking in de toekomst mogelijk niet meer te bestrijden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties