De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 20 maart

Archief

De artikelen van donderdag, 10 juni 2004.

Bijschriftdonderdag, 10 juni 2004

Warenhuis Harrods verontschuldigt zich voor hindoe-bikini

Londen - Het wereldberoemde Londense warenhuis Harrods heeft gisteren zijn excuses aangeboden voor de verkoop van zwem- en onderkleding met afbeeldingen van hindoegoden. Na protesten van een organisatie van Britse hindoes zijn de omstreden kledingstukken, waaronder bikini’s, van de schappen gehaald.

Economiedonderdag, 10 juni 2004

Toekomst voor kleinere rietdekkers

Noardburgum - ,,Het gekkenwerk is nu over”, zo kenschetst rietdekker Sjouke Veenstra het aanbod van werk in de sector. Vooral de laatste 6 tot 7 jaar konden de rietdekkers bijna niet voldoen aan de grote vraag van vooral particulieren en boeren. ,,We merken wel dat het iets rustiger is, maar we hebben voldoende werk.”

Hoofdartikeldonderdag, 10 juni 2004

Verbeter de wereld…

Turkije heeft naar West-Europese maatstaven een belabberde reputatie op het gebied van mensenrechten. De vrijheid van meningsuiting en religie worden niet altijd gegarandeerd. Dissidente geluiden zijn nauwelijks toegestaan. Gevangenen kunnen niet bij voorbaat rekenen op een eerlijk proces en in politiecellen gaat het er niet zachtzinnig aan toe. Corruptie en fraude zijn tot de hoogste kringen doorgedrongen en het leger heeft ongezond veel invloed op het bestuur van het land.

Regiodonderdag, 10 juni 2004

Musea bundelen hun krachten

Nij Beets - Zeven musea in Zuidoost-Fryslân gaan samenwerken om de cultuurhistorie van het gebied toegankelijker te maken voor bezoekers en inwoners. De musea willen hun aanbod beter op elkaar afstemmen.

Regiodonderdag, 10 juni 2004

Prins Bernhardhoeve in aanbieding

Leeuwarden/Zuidlaren – Leeuwarden en Emmen bezinnen zich op overname van het beurscomplex de Prins Bernhardhoeve in Zuidlaren. De hal op de Gronings-Drentse grens verkeert in moeilijkheden door concurrentie van Martiniplaza. Verplaatsing van een deel van de beurzen van Zuidlaren naar Leeuwarden is mogelijk als het FEC wordt uitgebreid.

Regiodonderdag, 10 juni 2004

Friese Poort begint opleiding bodyguard

Drachten – Of er ook Friezen zijn die behoefte hebben aan een persoonsbeveiliger? Tjeerd Dussen, woordvoerder van de nieuwe opleiding Persoonsbeveiliger van ROC Friese Poort Opleiding en Training in Drachten, moet even goed nadenken. ,,Misschien Nijpels en…nou ja, deze mensen hangen niet aan de grote klok dat ze een persoonlijke bewaker hebben.’’

Regiodonderdag, 10 juni 2004

Bonifatius brengt mensen bijeen

Dokkum – Wie is er belangrijker? De bisschop die het beeld van Titus Brandsma mag onthullen of de vrijwilliger die ervoor zorgt dat alles netjes en schoon is? Een moeilijke vraag, vindt pastoor Paul Verheijen van Dokkum. Ieder mens heeft immers zijn of haar eigen waarde. Maar een ding staat voor hem buiten kijf: zonder de inzet van vrijwilligers ,,hadden wij in dit Bonifatiusjaar niks kunnen beginnen’’.

Regiodonderdag, 10 juni 2004

Zorg over geld en vrijwilligers bij Friese sportclubs

Leeuwarden – Een op de vijf Friese sportclubs heeft een financieel tekort, een op de drie clubs komt vrijwilligers tekort. Toch zien de Friese sportverenigingen over het algemeen de toekomst zonnig in. De meeste clubs hebben een licht groeiend ledenaantal.

Geloof & Kerkdonderdag, 10 juni 2004

Vietnam verwelkomt herziene versie NT

Haarlem – De Vietnamese christenen hebben sinds kort een nieuwe vertaling van het Nieuwe Testament. De nieuwe vertaling is de eerste herziene versie van de Vietnamese Bijbel sinds 1926.

Geloof & Kerkdonderdag, 10 juni 2004

Zomerkrant SpetterNieuws! van kerken Harderwijk

Harderwijk/Leeuwarden - De Stichting Echo, een interkerkelijke evangelisatiegroep uit Harderwijk waarin een aantal kerken samenwerkt, heeft samen met de Stichting Water in Wijn uit Leeuwarden SpetterNieuws! uitgegeven. Het is een zestien pagina’s dikke zomerkrant die in het teken staat van sport (EK voetbal en Olympische Spelen).

Geloof & Kerkdonderdag, 10 juni 2004

Bond: steeds meer

Leeuwarden – De Bond tegen het vloeken krijgt steeds vaker het verzoek van voetbalclubs voor de plaatsing van een ‘anti-vloekbord’. Dat schrijft de Bond in haar nieuwsbrief van juni. Onlangs werden borden met de tekst ‘Een vloek mist ieder doel’ langs velden in Apeldoorn, Poortvliet, Woerden, Elburg, Oldehove en Urk geplaatst. ,,Steeds meer clubs willen fans en spelers erop wijzen dat de club verbaal geweld niet op prijs stelt.’’ In24 plaatsen staan nu borden.

Geloof & Kerkdonderdag, 10 juni 2004

God is geen menselijke uitvinding

Utrecht - God is een uitvinding van mensen die een antwoord zoeken op de grote vragen van het leven, zegt de atheďst. Volgens dezelfde logische redenering kan de gelovige hiertegenover zetten dat het atheďsme een uitvinding is van mensen die zich niet willen laten inperken door een God.

Weerdonderdag, 10 juni 2004

Enkel buitje

Vanmiddag is het vrij zonnig en later zou er een enkele bui met onweer kunnen overtrekken. Vanavond en vannacht zakt het kwik tot rond 15 ŕ 16 graden. Morgen hebben we ook een enkel buitje, en is het koeler met maxima rond 18 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties