De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 10 april 2003.

Bijschriftdonderdag, 10 april 2003

Legitimeren

Misschien kijkt u wel eens naar een politieserie. Je ziet dan bijvoorbeeld twee agenten iemand aanhouden.

Cultuurdonderdag, 10 april 2003

Leven tussen hoofd en hart

Het leven is maar geploeter. We zwoegen ons door het leven heen met teveel ballast op de rug, niet wetend waar naar toe, domweg de weg volgend die zich voor ons ontvouwt. Sommigen zijn daarbij slimmer dan anderen. Die laten zich trekken, die gaan vooruit omdat de anderen vooruit gaan. Die kunnen achterover hangen, hoeven niets mee te nemen, slechts enkel het touw vast te houden waar de voorsten aan sjorren.

Economiedonderdag, 10 april 2003

Subsidie bepaalt omvang waterinstituut

Leeuwarden - Fryslân krijgt zeker een topinstituut voor waterbeheer. Over de omvang ervan bestaat nog onzekerheid.

Hoofdartikeldonderdag, 10 april 2003

Na de oorlog…

De oorlog verloopt voor de Amerikanen en Britten voorspoedig. Het Iraakse leger is niet opgewassen tegen de in militair opzicht superieure geallieerde troepen. De Irakezen hebben vooralsnog niet zoals gevreesd chemische wapens ingezet. Dat kan verschillende redenen hebben.

Regiodonderdag, 10 april 2003

Huizenprijzen in Fryslân dalen licht

Leeuwarden – De huizenprijzen in Fryslân dalen. Dat is voor het eerst sinds de jaren tachtig. De daling geldt alleen voor het zuidoosten en zuidwesten van de provincie. In de andere regio’s van Fryslân zijn de prijzen licht gestegen.

Regiodonderdag, 10 april 2003

PvdA verzet zich tegen sluiting azc’s

Den Haag - De PvdA-fractie in de Tweede Kamer heeft zich gekeerd tegen de sluiting van asielzoekerscentra (azc’s) in het Noorden van het land. De sociaal-democraten vinden dan het Noorden onevenredig getroffen wordt door de beslissing van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA).

Regiodonderdag, 10 april 2003

Boeren: meer doen voor grutto

Drachten - BoerenNatuur, de federatie van agrarische natuurverenigingen in Fryslân, wil dat de provincie dit broedseizoen nog extra geld beschikbaar stelt aan boeren die aan de bescherming van grutto’s ( skriezen ) doen. Momenteel krijgen de grutto’s op 2000 hectare extra bescherming. Dit moeten minstens 10.000 hectare worden, aldus BoerenNatuur.

Regiodonderdag, 10 april 2003

Kritiek op kabinetsformatie

Leeuwarden - Friese CDA’ers hebben felle kritiek op de wijze waarop het CDA tot gisteren in de kabinetsformatie geopereerd heeft. Ze vinden dat het CDA in goed vertrouwen met de PvdA het land moet gaan regeren, zonder keihard vast te houden aan heilloze bezuinigingseisen. Dat de partijleiders Balkenende en Bos gisteren hun fracties tijdelijk buiten spel hebben gezet en nu met z’n tweeën naar overeenstemming zoeken, wordt door de Friese CDA-leden toegejuicht.

Regiodonderdag, 10 april 2003

Hantum krijgt eindelijk woningbouwlocatie

Hantum - Hantum krijgt een nieuwe woningbouwlocatie ten oosten van het sportveld. Hier kunnen binnenkort vier woningen worden gebouwd. Eén woning kan op een inbreidingslocatie worden gerealiseerd.

Regiodonderdag, 10 april 2003

Eind april debat over vorming Fries college

Leeuwarden – Vermoedelijk eind april zal er voor het eerst een openbaar debat in Provinciale Staten worden gehouden over het ‘bestuursakkoord’ waaraan onderhandelaars van CDA, PvdA, FNP en VVD werken. Pas daarna kan er een formateur aan de slag met de verdeling van zetels en portefeuilles in het nieuwe college van Gedeputeerde Staten.

Regiodonderdag, 10 april 2003

‘De oorlog is nog niet voorbij’

Leeuwarden – Luid gejuich stijgt op in de soos van asielzoekerscentrum De Bonkevaart in Leeuwarden; op de breedbeeldtelevisie is te zien hoe het metershoge standbeeld van Saddam Hussein van zijn sokkel wordt getrokken.

Geloof & Kerkdonderdag, 10 april 2003

Een discussie die uitkomt bij het lek

Kunnen christenen zomaar aanschuiven aan de waarden en normendiscussie? Volgens prof. G.C. den Hertog niet. Daarvoor zijn christenen zelf ook te veel behept met het zelfontplooiings-ideaal waarbij geen ruimte meer is voor God. ,,We delen niet langer een visioen, welke richting het uitmoet.’’

Geloof & Kerkdonderdag, 10 april 2003

Congres over kerkleiderschap in Drachten

Drachten – In de Bethelkerk in Drachten vindt woensdag 18 juni het eerste ‘Nationale Congres Kerkleiderschap’ plaats.

Geloof & Kerkdonderdag, 10 april 2003

Pastoraat in de wandelgangen

Leeuwarden - Pastoraat aan jongeren? Daar komen de meeste jeugdouderlingen, dominees en jeugdwerkers niet aan toe, zo bleek onlangs op de synodevergadering van de SoW-kerken in Fryslân. De afdeling Jeugd van het Landelijk Dienstencentrum (LDC) in Utrecht komt met een hand-reiking: de werkmap Jeugdpastoraat in de wandelgangen .

Sportdonderdag, 10 april 2003

Yde Prins: ‘Ik hie graach mei promovearje wollen’

Zwaagwesteinde - ,,It rint as it spoar by de readtsjes.’’ Yde Prins uit Zwaagwesteinde roemt de club uit zijn woonplaats, waarmee hij als trainer volop in de race is om de titel. ,,De ôfrűne jierren hawwe se noch noait safolle punten hân; it súkses fan in hiel űnbefangen ploech.’’

Sportdonderdag, 10 april 2003

Tenbult tekent bij Eaters uit Geleen

Leeuwarden – IJshockeytrainer Andy Tenbult uit Leeuwarden staat de komende drie seizoenen aan het roer van Eaters uit Geleen.

Sportdonderdag, 10 april 2003

Rick Hofstra bij beste 32 darters ter wereld

Leusden - De 25-jarige Rick Hofstra uit Sneek heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de International Darts League, een internationaal dartstoernooi in Den Haag, waar de beste 32 darters van de wereld aan mee gaan doen.

Sportdonderdag, 10 april 2003

Jan Ruurd Koopmans: ‘Bij Drachtster Boys is het één voor twaalf’

Nij Beets – ,,Vijf voor twaalf is zo’n uitdrukking voor een moment dat er gauw wat moet gebeuren. Bij ons is het één voor twaalf”, constateert Jan Ruurd Koopmans. De 24-jarige Nij Beetser dreigt met zijn club Drachtster Boys te degraderen uit de hoofdklasse.

Sportdonderdag, 10 april 2003

Drachtster Boys loot in beker Harkemase Boys

Schoonebeek – Drachtster Boys heeft zich woensdagavond ietwat slordig, maar eenvoudig, geplaatst voor de achtste finale van de noordelijke districtsbeker. De zaterdaghoofdklasser was in Schoonebeek met 2-5 te sterk voor SC Oranje, koploper van de zondag vierde klasse F.

Weerdonderdag, 10 april 2003

Ruimte voor zon

Het blijft vannacht bewolkt met af en toe wat winterse neerslag. Het koelt af tot rond 2 graden. Morgen is er ruimte voor zon, maar er kan in eerste instantie nog wat regen of natte sneeuw vallen. Het wordt een graad of 8 of 9.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties