De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van vrijdag, 10 maart 2017.

Economievrijdag, 10 maart 2017

Verloren jaren na het afbranden van de boerderij

Munnekezijl - De datum 5 juli 2015 staat in het geheugen van Jan Willem Bakker uit Munnekezijl gegrift. Op die dag verwoestte een brand zijn boerderij. Hij moest daarna opnieuw nadenken over hoe het bedrijf moest worden aangepast aan zijn wensen.

Hoofdartikelvrijdag, 10 maart 2017

Inbreken en afluisteren gebeurt steeds vaker

Wat was precies het nieuws in de groot gebrachte berichten over afluistertechnieken van de CIA? Welbeschouwd wás er geen nieuws. Iedereen wist allang - of kon het weten - dat slimme software-fanatiekelingen heel veel te weten kunnen komen van burgers, bedrijven en overheden. Inlichtingendiensten hebben zulke slimme mensen in dienst, met maar één doel: zo veel mogelijk te weten zien te komen van mensen van wie gedacht wordt dat ze kwaad in de zin hebben. Dat kwaad kan politiek geladen zijn, of financieel of anderszins.

Regiovrijdag, 10 maart 2017

Gaswinning Skoatterwâld moet stoppen

Langezwaag - Gaswinningsbedrijf Vermilion moet stoppen met de winning van gas uit een van de drie putten bij Langezwaag. De inspecteur-generaal van het Staatstoezicht op de Mijnen legt het bedrijf een last onder dwangsom op van een euro per gewonnen kubieke meter gas. Het gasveld bleek zich uit te strekken tot onder de wijk Skoatterwâld en bedrijventerrein IBF in Heerenveen, zonder goedkeuring van het gewijzigde winningsplan door het ministerie van Economische Zaken.

Regiovrijdag, 10 maart 2017

Bolswarder huisarts aan vergetelheid ontrukt

Bolsward - Prominente oud-inwoners van Bolsward zijn geëerd met een naar hen genoemde straat. Huisarts Henricus Beekhuis is er met een onbewoond fietspad bekaaid afgekomen. ,,Hy fertsjinnet mear."

Regiovrijdag, 10 maart 2017

Brieven Mata Hari en familie geveild en naar Tresoar

Leeuwarden - Bij Veilinggebouw De Zwaan in Amsterdam worden 27 maart opnieuw spullen, foto’s en brieven geveild van Margaretha Geertruida Zelle, oftewel Mata Hari, en haar (schoon)familie.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties