De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van vrijdag, 10 februari 2017.

Economievrijdag, 10 februari 2017

Boer moet af en toe afstand nemen van zijn bedrijf

Wolvega - Wijzer over alles wat er de komende jaren op de boeren afkomt, zijn de deelnemers van het seminar 'De spiegel voor ondernemerschap´, niet geworden. Dat was ook niet de insteek van de dag, zei directeur Rients Schuddebeurs van de lokale Rabobank gisteren bij de aftrap. Het seminar werd gisteren in Wolvega gehouden door AB Vakwerk en Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland. ,,Er moet heel veel worden gerekend, maar het is voor de toekomst van je bedrijf wellicht net zo belangrijk om te kijken hoe je je werk ervaart en ermee omgaat."

Hoofdartikelvrijdag, 10 februari 2017

In oorlog verdwijnen alle nuances

Het is oorlog in de Verenigde Staten: president Trump en de media bestrijden elkaar over 'de waarheid´. Al voordat Trump het Witte Huis betrok, was het raak. Trump beschuldigde de gevestigde media ervan niet alleen selectief te zijn in de berichtgeving, maar ook van het weglaten of verdraaien van de feiten. Intussen zijn de verhoudingen op scherp gezet. Trump vindt dat de media zo erg liegen over de feiten dat hij spreekt over 'alternatieve feiten´.

Regiovrijdag, 10 februari 2017

Ervaring helpt bij armoedebestrijding

Leeuwarden - De inzet van ervaringsdeskundigen bij armoedebestrijdingsprojecten in Leeuwarden wordt als positief ervaren door de deelnemers, concludeert de Kenniskring Welzijn Nieuwe Stijl, een samenwerkingsverband tussen diverse onderwijsorganisaties in Fryslân. Deelnemers aan die projecten en hun sociale netwerk boeken soms wel weinig progressie op psychisch, economisch of sociaal gebied, of zelfs achteruitgang. Vervolgonderzoek is nodig om te verklaren hoe dat kan.

Regiovrijdag, 10 februari 2017

Gejutte foto´s stap dichter bij eigenaar

Terschelling - Het fotoboek dat Jan Kuiken op 14 januari aan de kust bij Harlingen vond, is een stap dichter bij de eigenaar. Kuiken werd onlangs benaderd door het bergingsbedrijf Friendship Offshore, dat deze week de laatste containers heeft geborgen die tijdens een storm op 12 januari overboord sloegen van het vrachtschip Red Cedar.

Regiovrijdag, 10 februari 2017

Statenleden kritisch over Thialf-foto´s door Vlaming

Heerenveen - Het Amsterdamse evenementenbureau Xsaga kwam met het idee en de Belgische fotograaf Stephan Vanfleteren maakte de elf foto´s. Het zogenoemde openingscadeau voor ijsstadion Thialf was volgens directeur Willem Jan van Elsacker met 125.000 euro weliswaar niet goedkoop, het is het geld volgens hem wel waard. Statenleden zijn er niettemin kritisch over.

Regiovrijdag, 10 februari 2017

Nieuwe paarse container moet stimuleren tot afvalscheiding

Kootstertille - Op 11.800 adressen in Achtkarspelen wordt de grijze container deze weken vervangen door de paarse sortibak. Volgens Omrin-woordvoerder Margriet Dankert is het belangrijkste doel dat mensen zich met de nieuwe kleur meer bewust worden dat ze hun afval scheiden. ,,We hopen dat mensen denken: blijkbaar moet ik iets anders doen met mijn afval. We willen dat ze meer nadenken over het afval dat ze erin gooien. Al is dit natuurlijk slechts een van de middelen om de doelstelling te bereiken, er zijn er veel meer."


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties