De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 25 april

Archief

De artikelen van woensdag, 10 januari 2007.

Agendawoensdag, 10 januari 2007

Klassiek

Cultuurwoensdag, 10 januari 2007

Liederen Ede Staal te horen in New York

New York - De liederen van de Groninger zanger Ede Staal (1941-1986) zijn eind deze maand te horen in New York. De uit Groningen afkomstige zanger Frans Bloem zal op 26 januari enkele van Staals liedjes ten gehore brengen in cabaretclub Helen’s in Manhattan. Bloem woont al ruim dertig jaar in New York. Hij is vooral bekend door zijn vertolkingen van het werk van Charles Aznavour.

Cultuurwoensdag, 10 januari 2007

Frysk Festival krijgt miljoen subsidie

Leeuwarden - Gedeputeerde Staten hebben één miljoen euro subsidie toegekend aan het toekomstige Frysk Festival. Dat is gisteren bekendgemaakt. Het bedrag sluit aan bij het advies dat vorige zomer werd uitgebracht door een werkgroep onder leiding van burgemeester Van Klaveren van Weststellingwerf. Ook andere adviezen van de werkgroep, zoals de concentratie op podiumkunsten en de ambitie van een platform voor jonge Friese kunstenaars, worden door GS gesteund.

Economiewoensdag, 10 januari 2007

‘Communicatie moet meer in het Nederlands’

Leeuwarden – Na jaren van uitbreiding en overnames van callcenters, internetactiviteiten en softwareontwikkeling was communicatie bij het van oorsprong Leeuwarder reclamebureau HSCG niet altijd meer begrijpelijk. Te veel jargon in het Engels en niet meer te begrijpen voor velen, aldus directeur en aandeelhouder Tadek Solarsz (46). ,,Daarbij waren er in de loop van de tijd verschillende afdelingen ontstaan met ieder een eigen baas en dat kwam de duidelijkheid naar de klant niet altijd ten goede.”

Economiewoensdag, 10 januari 2007

Aegon laat mensen Enna in kou staan

Dokkum – ,,Verzekeraar Aegon laat de ex-medewerkers van Enna Aerosols al jaren keihard in de kou staan.” Dat stelt J. Kampherbeek van vakbond CNV Chemie in een brief aan de oud-medewerkers van de spuitbussenfabrikant uit Dokkum. De verzekeraar zou de pensioenpremies van de werknemers niet op tijd geïnd hebben. De werknemers liepen hierdoor een gat in hun pensioenopbouw op, toen het bedrijf begin vorig jaar failliet ging. Ook zou Aegon weigeren de werknemers te informeren over hun pensioenopbouw.

Economiewoensdag, 10 januari 2007

AH-super Drachten wordt Dekamarkt

Drachten – De Albert Heijn aan het Raadhuisplein in Drachten is verkocht aan Dekamarkt.Dat meldde woordvoerder J.C. Hellendoorn van Albert Heijn gisteren. Albert Heijn kocht vorig jaar de Konmar aan het Kyriat Onoplein. Daarmee kreeg het bedrijf twee supermarkten binnen een straal van enkele honderden meters. De overgenomen Konmar was de mooiere en grotere van de twee vestigingen.

Economiewoensdag, 10 januari 2007

Ruzie bij bakkers van roggebrood

Leeuwarden – Eurobanket uit Nijehaske mag de naam ‘Theade van Dijk’ niet meer gebruiken op zijn roggebroodverpakkingen. Dat besliste de rechter gisteren in een kort geding dat Van Dijk Roggebroodbakkerij uit Sint-Johannesga had aangespannen. Die bakkerij heeft de rechten op de naam Van Dijk voor roggebrood. Eurobanket verkocht het roggebrood weliswaar onder zijn eigen naam, maar zette op de verpakking ook de vermelding ‘Gebakken door Theade van Dijk, de Brea Bakker’.

Expowoensdag, 10 januari 2007

Appelscha, Bezoekerscentrum: expo 'Vogels in de winter', t/m 15 mrt.

Hoofdartikelwoensdag, 10 januari 2007

Meer troepen...

Vannacht zal de Amerikaanse Bush in een tv-toespraak aankondigen 20.000 man extra naar Irak te sturen. Met een grotere strijdmacht moet de opstand in Irak de doodsklap krijgen waarna de Amerikaanse troepen naar huis kunnen worden gehaald.

Regiowoensdag, 10 januari 2007

Ecomare wil vluchtheuvel voor zeehond

De Koog/Pieterburen - Speciale vluchtheuvels voor zeehonden in de Waddenzee kunnen wellicht voorkomen dat er ieder jaar massaal huilers op de stranden van de waddeneilanden terechtkomen. Dat zegt directeur Just van den Broek van Ecomare op Texel.

Regiowoensdag, 10 januari 2007

Nog nooit zo’n drukke winter gehad

Buitenpost - Nog nooit hebben ze zo’n drukke winterperiode gehad als dit seizoen, de medewerkers van De Kruidhof in Buitenpost. Zodra de temperatuur boven de tien graden komt, moeten ze de plastic zeiltjes van het zoethout, de artisjokken en de kardoen halen om te voorkomen dat deze plantjes verrotten. En afgelopen week moest er zelfs gras worden gemaaid. ,,Meane yn jannewaris, dat ha wy noch noait dien”, zegt directeur Jan Willem Zwart.

Geloof & Kerkwoensdag, 10 januari 2007

‘Soaking waait over uit Noord-Amerika


Weerwoensdag, 10 januari 2007

Storm onderweg

Vandaag is een grijze en natte dag met een onstuimig en zacht karakter. Er zijn perioden met regen, het wordt 13 graden en de zuidwest tot westenwind is boven land vaak krachtig, langs de kust hard tot stormachtig. Morgen krijgen we storm.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties