De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 1 augustus 2017.

Cultuurdinsdag, 1 augustus 2017

Huldigingen moeten nog even wachten

Leeuwarden - Gisteravond kwamen ze weer even bij elkaar in hun clubgebouw, de muzikanten en trouwe fans van de showkorpsen Pasveer Leeuwarden en Takostu Stiens. De kersverse wereldkampioenen, respectievelijk op het onderdeel show en mars-parade op het Wereld Muziek Concours (WMC), moesten de glazen nog even laten klinken en de videobeelden van hun prestaties in het voetbaldstadion van Kerkrade even bekijken.

Economiedinsdag, 1 augustus 2017

De melkprijs gaat weer flink omhoog

Leeuwarden - Zuivelcoöperatie FrieslandCampina betaalt aan de aangesloten leden voor de melk in september een garantieprijs van 38,50 cent per kilo (melk wordt traditioneel in kilo’s afgerekend op basis van onder andere de gehalten aan vet en eiwit). De maandelijkse prijsverhoging van 1,25 cent per kilo is dit jaar nog niet zo groot geweest. In januari lag de prijs voor melk op 34,50 cent per kilo.

Hoofdartikeldinsdag, 1 augustus 2017

Een groter kabinet is geen schande

Van wat er in de formatie tussen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie is besproken is weinig bekend. Eigenlijk is er nog maar één afspraak gelekt. Dat is de verdeling van de ministersposten. Die zou zes-vier-vier-twee zijn.

Regiodinsdag, 1 augustus 2017

Gouden munten niet eens mooiste vondst

Hemelum - Ooit misschien wel verstopt door een monnik, ten tijde van de middeleeuwse twist tussen de Schieringers en Vetkopers, en nu na eeuwen opgegraven. De vondst van twee gouden middeleeuwse munten bij het voormalige kloosterterrein in Hemelum geeft ruimte voor fantasierijke theorieën. De munten zijn gisteren gepresenteerd, nadat ze bij de recente opgraving zijn gevonden.

Regiodinsdag, 1 augustus 2017

Gedeputeerde lid van lobbygroep voor groen gas

Leeuwarden - Gedeputeerde Michiel Schriers gaat zijn lidmaatschap van een branche-organisatie van groengas tegen het licht houden. Schrier is bestuurslid van Groengas Nederland, een in Leeuwarden gevestigde stichting die zich inzet voor de promotie van de productie en afzet van groengas.

Regiodinsdag, 1 augustus 2017

Kootstertille wil komst vergister aanvechten

Kootstertille - Plaatselijk Belang Kootstertille (PB) overweegt juridische stappen om de komst van een biovergister op bedrijventerrein Westkern bij Kootstertille te keren. Het heeft de hulp ingeroepen van non-profit adviesorgaan Mobilisation for the Environment, dat al eerder partijen heeft bijgestaan in hun strijd tegen de komst van biovergisters.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties