De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 1 juli 2017.

Achtergrondzaterdag, 1 juli 2017

Onszelf tegen de zee beschermen en tegelijk unieke kustnatuur behouden

Rijkswaterstaat meet jaarlijks de ligging van de kustlijn en bepaalt op basis daarvan waar het opspuiten van zand nodig is. Daarbij onderzoeken we ook waarom erosie optreedt en hoe het (toegevoegde) zand zich langs de kust verplaatst. Het beheer en onderhoud van de zandige kust is dus gebaseerd op kennis van fysische processen zoals golven, getij en stormen. Soms willen we de processen afremmen, maar we kunnen ze ook gebruiken.

Economiezaterdag, 1 juli 2017

Kooyenga wil verdubbelen

Dokkum - Na 23 jaar ondernemen heeft Romke Kooyenga het grootste deel van de aandelen in zijn Kooyenga Groep verkocht aan uitzendbureau Olympia Nederland. Het detacherings- en adviesbureau voor overheden, met kantoren in Dokkum en Breda, wil door de kruisbestuiving en samenwerking fors gaan groeien. Het werknemertal in Dokkum moet van 200 naar 500 in 2020.

Regiozaterdag, 1 juli 2017

Grootste groene glastuinbouw in Sexbierum

Sexbierum - Tuinbouwbedrijf A.C. Hartman uit Sexbierum wordt overgenomen door het Belgische bedrijf The Fruit Farm Group (TFFG). De nieuwe eigenaar wil het bedrijf laten uitgroeien tot het grootste en duurzaamste glastuinbouwbedrijf van Nederland.

Regiozaterdag, 1 juli 2017

Topsport CTO Heerenveen in de problemen

Heerenveen - Het Centrum voor Topsportontwikkeling (CTO) in Heerenveen komt 45.000 euro per jaar tekort op de begroting. Dat komt doordat NOC*NSF de bijdrage heeft verlaagd. Als gevolg van tegenvallende inkomsten uit de Lotto en door afhakende sponsors heeft de sportkoepel de afgelopen jaren moeten bezuinigen op topsportontwikkeling.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties