De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 1 maart 2017.

Economiewoensdag, 1 maart 2017

Heerenveens bedrijf moet schade 5 mei-festival betalen

Heerenveen - Kaartautomaten die tergend langzaam werken, kassa's die uitvallen en wachtrijen van meer dan honderd personen. De introductie van een nieuw betaalsysteem op het bevrijdingsfestival in Wageningen in 2015 liep voor de ondernemers en bezoekers uit op een grote teleurstelling. Het Heerenveense bedrijf Uppgr8 leverde de betalingssystemen en moet nu na een rechtszaak meer dan 100.000 euro terugbetalen.

Economiewoensdag, 1 maart 2017

Nu nog onbenutte biomassa kan juist een waardevolle bron zijn

Leeuwarden - In de provincie Fryslân wordt heel veel biomassa inefficiënt verwerkt. Dat zegt Cees Meijles, projectleider circulaire economie bij de provincie Fryslân. ,,Jaarlijks gaat het om twaalf miljoen ton biomassa, zo is recentelijk onderzocht. Daarmee worden weinig slimme dingen gedaan en het wordt in het algemeen als afval beschouwd. Nu gaan deze natuurlijke grondstoffen nog naar biogasinstallaties, waar ze worden verwerkt tot compost of verbrand, terwijl er hoogwaardige onderdelen uit zijn te halen." De projectleider spreekt volgende week vrijdagmiddag in het Fries Landbouwmuseum in Earnewâld over de materie op een bijeenkomst van het Lânboukundich Wurkferbân van de Fryske Akademy en het museum.

Hoofdartikelwoensdag, 1 maart 2017

Vrijheid onderwijs en GroenLinks

Het is verkiezingstijd en GroenLinks zit er flink mee in de maag: wat te doen met de onderwijsvrijheid zoals geformuleerd in artikel 23 van de Grondwet? Op het congres van december werd met een kleine meerderheid een motie aangenomen die gelezen kan worden als een oproep om de vrijheid van onderwijs op te doeken. Het partijbestuur heeft geprobeerd te voorkomen dat de motie werd aangenomen, maar dat is niet gelukt. De partij werd in en buiten de politiek flink aangesproken op het meerderheidsstandpunt. In eigen kring is er ook veel moeite met de motie.

Sportwoensdag, 1 maart 2017

Krijgen we ouders nog betrokken bij de club?

Inmiddels realiseren we ons bij de KNVB: wat we ook doen aan voetbalvernieuwing, het eerste wat clubs zich afvragen is: wat betekent dit voor mijn vrijwilligers?

Sportwoensdag, 1 maart 2017

Friese BVO's staan er financieel goed voor

Leeuwarden - Heerenveen en Cambuur zijn financieel gezond. Dat blijkt uit een nieuwe indeling die de licentiecommissie van de nationale voetbalbond KNVB gisteren heeft vrijgegeven.

Sportwoensdag, 1 maart 2017

Zeerobben na penalty's uit het bekertoernooi

Meppel - Zeerobben is er net niet in geslaagd zich te plaatsen voor de achtste finales van het Noordelijke bekertoernooi. De zaterdag tweedeklasser verloor gisteravond in Meppel na strafschoppen van zondag eersteklasser MSC. Jordy Torenbeek miste de beslissende strafschop.

Sportwoensdag, 1 maart 2017

Het is 'Fryslân Boppe' op WK in Rotterdam

Rotterdam - Zes van de tien Nederlandse deelnemers aan de WK shorttrack (10 tot en met 12 maart) in Rotterdam komen uit Fryslân.

Sportwoensdag, 1 maart 2017

ONS Sneek voelt zich dubbel bestolen

Sneek - Blij waren ze niet bij ONS Sneek dat het duel tegen hekkensluiter Jong Almere City gisteravond moest worden ingehaald en de gezichten op het Zuidersportpark waren na negentig minuten niet veel vrolijker geworden. Bij spits Yume Ramos kwam het stoom uit de oren, omdat hij (met recht) vond dat hem een strafschop ontnomen werd. Trainer Richard Karrenbelt zette nog maar eens vraagtekens bij het moment waarop dit duel werd ingehaald. Ondanks een uiterst zwakke start van ONS Sneek, eindigde het duel in een 2-2 gelijkspel.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties