De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 1 maart 2016.

Economiedinsdag, 1 maart 2016

Melkproductie blijft verder stijgen

Leeuwarden - In januari hebben Nederlandse melkveehouders flink meer gemolken dan in diezelfde maand vorig jaar. Volgens cijfers van ketenorganisatie van de zuivelsector ZuivelNL groeide het volume met 15,5 procent naar ruim 1,2 miljoen ton.

Regiodinsdag, 1 maart 2016

Dorpshuizen Súdwesthoeke pakken energieverbruik aan

Raerd - Zeker 32 dorpshuizen in het zuidwesten van Fryslân hebben zich aangemeld voor de proef 'Doarpshuzen mei in duorsume takomst’. Besturen van de dorpshuizen krijgen daarbij professioneel advies over energieverbruik en exploitatie van hun gebouw.

Regiodinsdag, 1 maart 2016

Burgemeesters willen veld niet in voor eerste ei

Leeuwarden - Het hangt er voor aaisikers dit jaar vanaf op welke plaats ze het eerste kievitsei vinden of de gemeente daar ook aandacht aan besteedt. Enkele burgemeesters in Fryslân willen ter plaatse op de foto met de vinder van het eerste ei en het kievitsnest, maar het grootste deel van de gemeenten besteedt dit jaar nadrukkelijk geen aandacht aan het eerste ei. Dat blijkt uit een rondgang langs Friese burgemeesters.

Regiodinsdag, 1 maart 2016

Friese advocaten boycotten politieverhoor

Leeuwarden - Advocaten uit Fryslân, Groningen en Drenthe weigeren vanaf vandaag verdachten bij te staan bij een politieverhoor. Met deze weigering protesteren zij tegen de nieuwe regeling van bijstand voor verdachten, die vandaag ingaat.

Geloof & Kerkdinsdag, 1 maart 2016

Doorgeven maar, die tradities

Column

Sportdinsdag, 1 maart 2016

Wichers aan de kant met gebroken vinger

Leeuwarden - De blessure die judoka Jennifer Wichers (25) uit Burgum afgelopen weekeinde opliep tijdens de World Cup in Polen blijkt een op twee plaatsen gebroken vinger. Dat heeft de Friezin laten weten na onderzoek in het ziekenhuis. Wichers was op weg naar een medaille in de klasse tot 63 kilogram, maar moest de strijd door de blessure staken. Of ze snel weer op de mat staat, is afwachten. Wichers: ,,Maar een breuk duurt minder lang dan peesletsel, dus ik heb goede hoop."

Sportdinsdag, 1 maart 2016

Friese assistent Zeinstra gaat met Kuipers mee naar EK

Zeist - Scheidsrechter Björn Kuipers mag komende zomer zijn vaste assistenten Sander van Roekel en Erwin Zeinstra (Dronryp) meenemen naar het Europees kampioenschap voetbal in Frankrijk. De scheidsrechterscommissie van de Europese voetbalbond UEFA heeft dat gisteren officieel bekendgemaakt.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties